16 Ram İ 16x2 Yaptım Fps Drop Opmaya Basladı

musa444

80+
Reaksiyon skoru
0
16 gb 5200mhz cla 40 rami 16x2 6000 mhz cla 30 yaptım drop oluyor bi anlık kadma oluyor anlamadım aldım ilk gün oldu yeniden başlattım düzeldi bugün 2 saat oyun oynadıktan sorna yeniden baslattım valorant girdim devam etkemeye başladı drip bios güncellemedim expo aç kapa yaptım düzelmedi sizce sebebi ne ram bozuk yeni taktım icinmi? bide ekran kartını minecraft oynarken %0 kullanıyordu kadma yapıyordu o yüzden sıfordan bir daha kurdum driverını sistem 850m-k asus anakart ryzen 7 7800x3d islemci var yardımcı olursanız sevinirim

genelde aynı marka ve aynı ram önerilir hocam belki ondandır

Benzer birşeyi colorful anakartta yeni topladığım sistemde yaşadım expo yapamıyordum BIOS üzerinden sürekli mavi ekran ve siyah ekranda takılma sorunu yaşıyordum ne yapsam olmadı BIOS güncelledim yine olmadı en sonunda clear cmos yapıp bilgisayarı açtım AMD Ryzen Master yükleyip ordan OC ayarlarından expo yaptım bilgisayar takır takır çalışıyor sorunum düzeldi ve 6000 mhz cl30 değerinde çalışıyor.

ramlerin marka modeli nedir hocam? bir de tabii ki basit çözüm olarak ramleri çıkarıp tekrar takmak denenebilir oturmamış olabilirler

Benzer birşeyi colorful anakartta yeni topladığım sistemde yaşadım expo yapamıyordum BIOS üzerinden sürekli mavi ekran ve siyah ekranda takılma sorunu yaşıyordum ne yapsam olmadı BIOS güncelledim yine olmadı en sonunda clear cmos yapıp bilgisayarı açtım AMD Ryzen Master yükleyip ordan OC ayarlarından expo yaptım bilgisayar takır takır çalışıyor sorunum düzeldi ve 6000 mhz cl30 değerinde çalışıyor.
Link falan varmı hocam bide clear cmos nasıl yapcam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ramlerin marka modeli nedir hocam? bir de tabii ki basit çözüm olarak ramleri çıkarıp tekrar takmak denenebilir oturmamış olabilirler

Kingston hocam biostan attım çok ayrıntılı isterden atayım

genelde aynı marka ve aynı ram önerilir hocam belki ondandır
Aynı herşeyi hocam

Ekler

• IMG_20260518_000933.webp
    IMG_20260518_000933.webp
    389.8 KB · Hit: 15
Hocam internetten bakıp clear cmos nasıl yapılır bulabilirsiniz. Ayrıca direk AMD Ryzen Master yazın çıkar AMD nin kendi sitesinden indirebiliyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,112
Üyeler
197,130
Son üye
Dadas_25
Geri