🔥İndirim Asus Rog Strix B850-E Gaming Wi-Fi 15.000tl

1.5 ay önce vatan sözde indiriminde 17 ye almıştım güzel kart

Bir kaç saat önce aldım ve iade ettim. Aylardır takip ediyordum 5 adet m2'li diye. Aldıktan sonra öğrendim ki 5 adet m2 takınca ekran kartı 8x e düşüyormuş. 5 m2 takılmayacaksa kaçmaz fırsat. Neredeyse 870E özellikleri var.
hocam öyle uç hedefleriniz varsa zaten bu anakart nası karşılasın... 5 m2 kim takıyor ki 🙃

Bir kaç saat önce aldım ve iade ettim. Aylardır takip ediyordum 5 adet m2'li diye. Aldıktan sonra öğrendim ki 5 adet m2 takınca ekran kartı 8x e düşüyormuş. 5 m2 takılmayacaksa kaçmaz fırsat. Neredeyse 870E özellikleri var.
Onu düşürmeden yapabilen anakart yok bildiğim kadarıyla, Gen5 kısmının genişliği anakarta bağlı değil işlemciye bağlı, şuanki işlemciler de en fazla 2 tane Gen5 SSD ye izin veriyor ekran kartına X16 ayırdığımızı varsayarsak.

Bir de kullanılacak ekran kartı RTX 5090 değilse X8 olmasının pek önemi yok, Gen5 X8 demek Gen4 X16 demek zaten hız olarak, o da RTX 5080 gibi kartlara bile yetiyor hala.

Onu düşürmeden yapabilen anakart yok bildiğim kadarıyla, Gen5 kısmının genişliği anakarta bağlı değil işlemciye bağlı, şuanki işlemciler de en fazla 2 tane Gen5 SSD ye izin veriyor ekran kartına X16 ayırdığımızı varsayarsak.

Bir de kullanılacak ekran kartı RTX 5090 değilse X8 olmasının pek önemi yok, Gen5 X8 demek Gen4 X16 demek zaten hız olarak, o da RTX 5080 gibi kartlara bile yetiyor hala.
X870e edge ti da var bildiğim kadarıyla
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5080 de problem olmazmı b850 ile sence

B850 de yapabilen yok X870e de var daha fazla veriyolu

X870e edge ti da var bildiğim kadarıyla

5080 de problem olmazmı b850 ile sence
4 M2 var onda ve ikisi Gen 5 slotu, açıkladığım gibi işlemcide 2 tane M2 takmaya yetecek yer var ama 3. istenirse ekran kartından veri yolu çalman şart oluyor. O anakartın daha pahalı X870E-E versiyonu da aynı duruma sahip çipsetle alakalı bir şey değil.

Bunun alt modeli B850-F de de 4 M2 slotu var mesela ve X8e düşmüyor haliyle.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
hocam öyle uç hedefleriniz varsa zaten bu anakart nası karşılasın... 5 m2 kim takıyor ki 🙃
Ben 4 adet takmıştım b850f e hey gidi günler :) ama bu pcie x8 düşmesi konusunda bilgim yoktu açıkcası sadece sata portların bir yada birkaçının devre dışı kaldığını biliyorum o kadar

bu 2 ay öncesine kadar incehesapta uzun süre 10k olmadı mı grafik yanlış
B850f sadece 12300 civarına indiğini biliyorum bunda zor hocam

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,997
Üyeler
196,869