Çözüldü✓ İşlemci Değişim Sonrası Aldığım Hatalar

cancan0

80+
Reaksiyon skoru
1
İşlemciyi değiştirmeden önce Ryzen 3 1200 kullanıyordum ve yükseltmek istedim Ryzen 5 5600 aldım işlemci montajını yaptıktan sonra bilgisayarım mavi ekran veriyor veya kendini yeniden başlatıp donup kalıyor sorunun yazılımsal olabilceğini düşünüp temiz bir format attım fakat sorun halen devam ediyor aynı şekilde biosu sıfırladım bios pilini çıkarıp 5 dakika bekledim bios üzerinden sıfırladım sorunun belki işlemci montajından olabilceğini düşünüp tekrardan işlemciyi söktüm güzelce montaj edip oturduğundan emin olduktan sonra tekrar çalıştırmayı denedim ara ara aynı hataları oyun oynarken veya normal webde takılırkende alıyorum
Sistem özelliklerim:
Gigabyte A320M S2H
Ryzen 5 5600 (Stok Fan)
Twinmoss 512 GB M2 SSD
Kingston DDR4 2X8 3200mhz
X-Power 500+80 Güç Kaynağı
Dark Diamond Pro Kasa
Aklıma gelebilcek tüm herşeyi denedim fakat sorunu çözemiyorum desteklerinizi bekliyorum

aklımıza gelebileceklerin içine format dahil mi?

İşlemciyi değiştirmeden önce Ryzen 3 1200 kullanıyordum ve yükseltmek istedim Ryzen 5 5600 aldım işlemci montajını yaptıktan sonra bilgisayarım mavi ekran veriyor veya kendini yeniden başlatıp donup kalıyor sorunun yazılımsal olabilceğini düşünüp temiz bir format attım fakat sorun halen devam ediyor aynı şekilde biosu sıfırladım bios pilini çıkarıp 5 dakika bekledim bios üzerinden sıfırladım sorunun belki işlemci montajından olabilceğini düşünüp tekrardan işlemciyi söktüm güzelce montaj edip oturduğundan emin olduktan sonra tekrar çalıştırmayı denedim ara ara aynı hataları oyun oynarken veya normal webde takılırkende alıyorum
Sistem özelliklerim:
Gigabyte A320M S2H
Ryzen 5 5600 (Stok Fan)
Twinmoss 512 GB M2 SSD
Kingston DDR4 2X8 3200mhz
X-Power 500+80 Güç Kaynağı
Dark Diamond Pro Kasa
Aklıma gelebilcek tüm herşeyi denedim fakat sorunu çözemiyorum desteklerinizi bekliyorum
Minidump dosyalarınızı paylaşın.

a320ler 5600 için bios güncellemesi istemiyor muydu?
bios sürümüm güncel en yüksek seviyede hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

R5 5600 CPU için anakart BIOS sürümünün "F55 veya üstü" olması gerekiyor diye yazıyor sitesinde, kontrol ettiniz mi?

bios sürümüm en yüksek sürümde hocam ama neyden olduğunu halen anlayamadım

Temiz formattan sonra bile devam ediyorsa kuvvetle muhtemel donanımsal bir sorun, tek tek parçalarını denemeniz lazım, olmadı eski işlemcinizi tekrar takıp kontrol edin (eğer duruyorsa tabi).

Bu sorun yük veya oyun altında mı oluyor yoksa boşta masaüstünde beklerken de oluyor mu?

Temiz formattan sonra bile devam ediyorsa kuvvetle muhtemel donanımsal bir sorun, tek tek parçalarını denemeniz lazım, olmadı eski işlemcinizi tekrar takıp kontrol edin (eğer duruyorsa tabi).

Bu sorun yük veya oyun altında mı oluyor yoksa boşta masaüstünde beklerken de oluyor mu?
hocam bazen masaüstündeyken bazen yük altında oluyor örneğin cs2 pubg vs. oynarken ekran bir anda donuyor ya da mavi ekran veriyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Minidump dosyalarınızı paylaşın.
hocam şu an klasör boş tekrar hata aldığımda kontrol edip ileteceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,089
Üyeler
196,888
Son üye
mustafa102o