Dram Işığı Sönmüyor Yardım Edebilirmisiniz

Enes2534

80+
Reaksiyon skoru
18
Sistemim çok tolzanmıştı ve temizlemeye karar verdim temizledikten sonra herseyi taktim ama goruntu gelmedi baktimki dram ışıği yaniyor ramleri cikardim tek ram ile denedim 5 6 dk bekledim 2 ramle denedim bios pilini cikarip geri taktim ama bi turlu düzeltemedim yardimci olurasaniz cok sevinirim sistem amd 7800 xt ryzen 7800xd3 ramler DDR 5 32gb

Ekler

• 46859.webp
    46859.webp
    416.8 KB · Hit: 18
  • 46860.webp
    46860.webp
    997.2 KB · Hit: 13
İşlemciyi de çıkarıp takmış mıydın?

Ramlerden tekini 1. Slota takıp açmayı dener misin

Normalde ram leri takıp çıkarmayla ve pili takıp çıkarmayla düzelmeliydi. Tam düzgün takıldığından emin olun ramlerin.

Birde hata beep sesi veriyor mu uzun kısa falan öyle kalıyor mu? Ramleri takıp çıkarma işlemlerini yenileyin. Tek tek denemeleri de yenileyin deneme olarak.

ramlerini çıkar psu gücünü kes 40 50 saniye güç tuşuna basılı tut sonra ard arda 10 15 kere bas sonra ramlerini tak tekrar basılı tut psu tak aç kullanmaya devam et

Ramlerden tekini 1. Slota takıp açmayı dener misin
En baş slotu kastettin sanırım dediğini yaptim ama olmadı 2. Slotdada denemistim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Normalde ram leri takıp çıkarmayla ve pili takıp çıkarmayla düzelmeliydi. Tam düzgün takıldığından emin olun ramlerin.

Birde hata beep sesi veriyor mu uzun kısa falan öyle kalıyor mu? Ramleri takıp çıkarma işlemlerini yenileyin. Tek tek denemeleri de yenileyin deneme olarak.
Hayır herhangi bi ses gelmiyor ramleri her slotta denedim ama olmadı

ramlerini çıkar psu gücünü kes 40 50 saniye güç tuşuna basılı tut sonra ard arda 10 15 kere bas sonra ramlerini tak tekrar basılı tut psu tak aç kullanmaya devam et
Hayır işe yaramadı dediğinizi yaptım ama olmadı

Hayır işe yaramadı yaptım şimdi dediğinı ama olmadı

En baş slotu kastettin sanırım dediğini yaptim ama olmadı 2. Slotdada denemistim

aynısını üstündeki herşeyi çıkartarakta dene topraklamaya çalış kasayı statikten olma ihtimali çok yüksek ramlerden işlemciye kadar

işlemci çıkarmak istemiyorsan o kalsada olur diğer herşeyi sök kabloları bile sadece tuş kalsın

Buzzer takılı değil galiba hani dit dit ses uyarı veren varya. Ondan 2/3/4 kısa uzun ses gelmeli mesela. Gerçi dram ışığından belli ramlerde sorun.
Şansa ikisi birden de bozulmaz takıp sökmeyle aynı anda. Tek tek te denenmiş oysa.

Anakart Pili uzun süre dışarda kalsın. Yarım saat falan takmayın, ram slotlarını üfleyin temizleyin. Ramleri de şöyle kuru bir şeyle silin öyle takın bir de öyle deneyin.

Yada en son çare herşeyi üşenmeden sökün bir ara, baştan dikkatlice toplayın psu kabloları dahil.

Hocam ramlerin ucunu hafif yumuşak silgiyle silin oksitlenme varsa gitsin.

Buzzer takılı değil galiba hani dit dit ses uyarı veren varya. Ondan 2/3/4 kısa uzun ses gelmeli mesela. Gerçi dram ışığından belli ramlerde sorun.
Şansa ikisi birden de bozulmaz takıp sökmeyle aynı anda. Tek tek te denenmiş oysa.

Anakart Pili uzun süre dışarda kalsın. Yarım saat falan takmayın, ram slotlarını üfleyin temizleyin. Ramleri de şöyle kuru bir şeyle silin öyle takın bir de öyle deneyin.

Yada en son çare herşeyi üşenmeden sökün bir ara, baştan dikkatlice toplayın psu kabloları dahil.
Denicem bi 30 dk dışarda kalsın bios pili ramleride silicem ama nasıl oldu anlamadım ekran kartı harıç hicbir parcayida sokmedim oysaki

D
Hocam ramlerin ucunu hafif yumuşak silgiyle silin oksitlenme varsa gitsin.
denicem ama sanmıyorum oksitlendini

Olmadı ne yazıkkı

Son düzenleme:
Geri