Çözüldü✓ 1000mb Pc 90mb Alıyorum Çözüldü!

Tremila_

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
LG8245X6-50 Modemim bu ve LAN1 portuna CAT6 kablosu takılı.
Wifi 6 üzerinden de bilgisayarda 50-60 alabiliyorum üstünü hiç göremedim. Telefon tabletler sorunsuz 700 civarında görüyor.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-21 182829.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-21 182829.webp
    34.4 KB · Hit: 37
  • Ekran görüntüsü 2026-05-21 183242.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-21 183242.webp
    122.4 KB · Hit: 30
  • Ekran görüntüsü 2026-05-21 184220.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-21 184220.webp
    5.6 KB · Hit: 9
  • Ekran görüntüsü 2026-05-21 191513.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-21 191513.webp
    26.2 KB · Hit: 12
aynı sorunda bende var çözüme ulaşırsanız etiketler misiniz? 100 mbps ev internetim var ama 10 geliyor banada umarım size yardımcı olacak birileri çıkar <3

aynı sorunda bende var çözüme ulaşırsanız etiketler misiniz? 100 mbps ev internetim var ama 10 geliyor banada umarım size yardımcı olacak birileri çıkar <3
Kablo değişikliği yapıldı. Wifi6 adaptör aldım o daha beter sonuçlar verdi. Güncelleştirmeler ve ayarları yapmama rağmen yok. Turk telekom bile modemde anormal bir sorun görmedi. Telefonlar bu hızı görmese diyeceğim ki anormal bir durum var ama onlarda görüyor hocam.

Sorununuzun çözümü bende. 1-2 ay önce yaşadım ve çözdüm.

Denetim masası>ağ durumunu görüntüler>ethernet>realtek kısmını yapılandır diyip ekteki ayarı yapın(hızlı ikili 1gbps).)9 Ayrıca aynı sekmenin sonundaki güç yönetimi kısmına gelerek "güç kazanmak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın " ayarını kapatın.

Hala düzelmediyse "bende düzelmemişti". Sanayi tipi kapkalın CAT6 kablomdan şüphelendim. Kablodaki ufak ezilmeler oto 100mb'e düşürür dediler. CAT7 aldım ve hiç bir ayara girmeden direk 1 gigabit veri aldm. Sorun kablomdaymış

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-21 185140.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-21 185140.webp
    34.1 KB · Hit: 16
Ont ye hard reset atıp, düğmeden kapatın. Cat kabloyu çıkarıp bir müddet bekleyin.
Sonra tekrar deneyin.
Windows'dan ağ sıfırlama yaptınız mı?
Birde bunu deneyin.
Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarılabilir bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam ,

Tarife yükseltme yaptınız mı?

Sorununuzun çözümü bende. 1-2 ay önce yaşadım ve çözdüm.

Denetim masası>ağ durumunu görüntüler>ethernet>realtek kısmını yapılandır diyip ekteki ayarı yapın(hızlı ikili 1gbps).)9 Ayrıca aynı sekmenin sonundaki güç yönetimi kısmına gelerek "güç kazanmak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın " ayarını kapatın.

Hala düzelmediyse "bende düzelmemişti". Sanayi tipi kapkalın CAT6 kablomdan şüphelendim. Kablodaki ufak ezilmeler oto 100mb'e düşürür dediler. CAT7 aldım ve hiç bir ayara girmeden direk 1 gigabit veri aldm. Sorun kablomdaymış
Ayarları yaptım ancak sorun devam etti. Kabloyu değiştirmeyi düşünüyorum.
Ont ye hard reset atıp, düğmeden kapatın. Cat kabloyu çıkarıp bir müddet bekleyin.
Sonra tekrar deneyin.
Birde bunu deneyin.
Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarılabilir bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam ,

Dediklerinizi birazdan deneyeceğim evet tarifeyi uygulamadan yükseltme yaptım. Mobilde gayet 500 barajını geçiyor. Ancak kabloluda 93 barajında kalıyor.

Not cihazı priz kutusunun içinde duvarın arkasında hocam. Ona ulaşma şansım maalesef yok. Uzaktan erişim ile müşteri hizmetleride hızda problem görmedi. Diyorum ya kablosuz bu hızı görmesem gerçekten sistemsel bir problem var ve hızı hiç geçmedim diyeceğim ama sadece bilgisayarda böyle bir problem yaşayınca sorun bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ne ayar yapmamız lazım anlayamadım. Win10*11 de herkes bu sorunu yaşıyor ilginç

Sonra tekrar deneyin.
Birde bunu deneyin.

Hocam sen bu işi biliyorsun. Valla büyük adamsın. Dediklerinizi harfiyen yaptım ve bilgisayarı yeniden başlatıp kabloyu söktüm. Bilgisayarı açıp internet hızımı 200 olarak uygulamadan yükselttim ve sonuç düzeldi. Şimdi 1000 olarak deneyeceğim.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-21 192308.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-21 192308.webp
    9.1 KB · Hit: 15
Sonra tekrar deneyin.
Birde bunu deneyin.
Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarılabilir bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam

Sağolsun arkadaşıın bu çözümü halletti. Bunları yaptım. Bilgisayarı yeniden başlattım. O sırada kabloyu söktüm ve bilgisayar açılırken kabloyu taktım. Hayırlı olsun.
Sonra tekrar deneyin.
Birde bunu deneyin.

Sorun çözüldü çok teşekkür ederim. O kadar forum gezdim ve yazı okudum çözüm bu oldu hocam.

Geri