Yardım Asrock Anakartları Hala X3d İşlemcileri Yakmaya Devam Ediyor Mu?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kuponla 9K ya alabilirsin mesela 6 taksit de var. Başka öneriler de gelebilir çok alternatif var.

Kasan ATX anakart destekliyor mu bu arada yoksa mATX mi bakman lazım?
kasam atx destekliyor peki sence Msı Mag B850 Tomahawk 13400 e almak mı MSI Msi Mb B850 Gaming Plus Wifi bunu 9100 e almak mı

Güncelleme: Bugün youtube'da bir video daha izledim kanalın adı Tech Yes City idi arkadaş bir asrock anakartında 2 adet 9950x işlemcisini yakarken diğer asrock anakartında hiçbir sorun yaşamadığını büyük ihtimalle işlemcinin gücünü ayarlayan vrm kapasitörlerinin bazısına arızalı bazısına da sorunsuz gelmiş olabileceğini anlattı bu da kafamda oluşan şüpheyi iyice arttırdı ve söylenilene göre çoğu zaman 3-4 ay içerisinde arızalar kendisini gösteriyormuş ama redditten okuduğum üzere birinin kızına aldığı bilgisayarı 2 yıl sonra bozulmuş. Kimisi bunu amd nin eski üretim işlemcilerinden gelen bir sorun olduğunu bazıları da biostaki voltaj ayarlarına ve bilgisayarın uyku moduna bağlı bir sorun olduğunu söylemiş. Türkiyenin bulunduğu bu ekonomik şartlarda maalesef işlemcimin yanma ihtimali olduğunu bile bile kullanamazdım.

Sonuç: Anakartın iade sürecini başlattım ve bir msi b850 tomahawk wifi anakart sipariş ettim. Asrock'ın anakart üreticiliğinde ilk 4'te olduğunu varsayarak gözüm kapalı sipariş verdiğim için pişmanım bana zaman kaybettirdi. Anakart alacaklara en azından am5 platformu için Asus ve Asrock'tan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Ortada bir belirsizlik ve zibilyon tane komplo teorisi var ama ne koskoca AMD ne de koskoca Asrock... İkisi de sorunun neyden kaynaklandığını söyleyemiyor.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kasam atx destekliyor peki sence Msı Mag B850 Tomahawk 13400 e almak mı MSI Msi Mb B850 Gaming Plus Wifi bunu 9100 e almak mı
Tomahawk biraz daha iyisi ama o da 10000TL ye düşüyor arada alacaksan o fiyata al, beklemeyim diyorsan ise 4K fark ödeme Gaming Plus yeterli.

Tomahawk biraz daha iyisi ama o da 10000TL ye düşüyor arada alacaksan o fiyata al, beklemeyim diyorsan ise 4K fark ödeme Gaming Plus yeterli.
b850 tomahawk wifi sipariş ettim 6 taksitle ödeyeceğim için gaming gecesini ya da herhangi bir yerde indirime girmesini bekleyemedim teşekkür ederim

b850 tomahawk wifi sipariş ettim 6 taksitle ödeyeceğim için gaming gecesini ya da herhangi bir yerde indirime girmesini bekleyemedim teşekkür ederim
Bahsettiğin model Max olmayan tomahawk modeli ise ben şahsen Gaming Plus modelin üstüne 4K fazladan vermezdim çok önemli farkları yok çünkü, en fazla 9K yerine 10K olursa hak edebilir o anakart, ama kötü bir anakart değil kullanıcısını üzmez sadece fiyat yanlış.

Burda biri aktif olarak kullanıyordu sorunu yoktu Ben de 7500f ile kullanıyorum

1779433804581.webp

aktif olarak fotoğraftaki Asrock B850 Livemixer modelini 7800x3D ile komboluyorum 1 seneyi çok rahat geçti hala 0 problem kullanıyorum. birden fazla oyun ve testlere soktum banamısın demedi. Anakartınızı yakın zamanda aldıysanız güncel bios ile gelip bir sorun olmicaktır. zaten problem asrock anakartların 9800x3D lerde bios hata kaynaklı gereksiz fazla voltaj veya kullanıcı kaynaklı işlemcinin tam oturmaması vb. sorunlar kaynaklı yaktığı biliniyor. Hatta 9800x3D ler yanıyor diyerek konular açıldığında bazı kullanıcıların fotoğrafta soketi boşa zorladıkları gözüküyordu. Ha tabii ki Bios kaynaklıda yandığı oldu ama Asrock tarafında çok abartıldığını hissediyorum. Msi tomahawk anakartta işlemci yakanda var. En tepe model anakartta yakanda var. birazda şans işi.

Bi kere insanların guveni sarsıldı. Düzeltme yapılan bios la da yanma vakaları gözlendi, Ben alınmasını tavsiye etmiyorum.
Ha elde varsa bişe diyemem ama indirimden anakart düşürüp 2. Elde satma taraftarı olurum iade süresi geçti ise.

Geri