Ben 4k almışken 32 inç alacaktım ama fps oyunlarında son sınır artık 27 o yüzden 27den devam ettim çünkü yeri geliyor cod ve bf oynuyorum. Diğer yandan da ekran kartınız 2K kaldırıyorsa 4K da kaldırıyor demek teknoloji artık çok gelişti yapmanız gereken tek şey ayarı DLSS Quality'ye almak. O zaman 2K'dan çekiyor çünkü 4K'ya. Ben neredeyse birebir aynı fps'yi aldım 5070ti Native 2K ve DLSS Quality 4K ile. Parlaklık konusunda da QD-OLED'de Gigabyte modelinde HDR Peak 1000 ayarı var. W-OLED modelde bu 1500. OLED'de parlaklık algısı daha farklı. Sizin gözünüze çarpan şey biraz da kontrast. IPS'te karanlıklar gerçek karanlık olmadığı için aydınlık yerleri daha parlak yapmak için parlaklığı iyice açmak gerekiyor. Ama OLED'de karanlık ve aydınlık yerler arasındaki fark gayet belirgin. Hal böyle olunca da aslında ekran yeteri kadar parlak görünüyor. O konuda endişeniz olmasın yani ben 4. nesil Tandem W-OLED'den 4. Nesil Penta Tandem QD-OLED'e geçince parlaklık konusunda ciddi bir fark hissetmedim ama renk doğruluğu konusunda çok fark gördüm. Renkler tam canlı olmuyor W-OLED'de biraz renk görmek için doygunluğu artırınca da bu sefer renk doğruluğu bozuluyor o zaman da fazla satüre bir görüntü çıkıyor ortaya yapay. Parlak bir salonda dev ekranlı bir TV için W-OLED tercih edilebilir ama ufak bir odada 27 inçlik bir monitörde ben QD-OLED tavsiye ederim.Gecenin zifiri karanlığında oyun oynarken genelde olmasada bazen monitörü 350-400 nit parlaklıklara çıkarma isteği geliyor. Hatta arttırabilecek olsam biraz daha arttırırım. Mevcuttaki monitörüm ktc h27t22c, renkler falan nispeten soluk onunda etkisi vardır illaki ama parlak ekran seviyorum ben, o beni çok tereddüte düşürüyor. Woled tarafında renkler birbirine yakın olunca ekranda dikey şeritler belirdiğini duyuyorum, böyle şeyler çok gözüme takılıyor. Arkadaşım bi qd oled monitör alacakmış bayram sonu, onu görüp ona göre karar vereceğim. Bir de hala 4k mı 2k mı alsam emin değilim. 4k alacaksam 27 inç mı 32 inç mi alacağım ondan da emin değilim.
Monitör işinin beni çok yorduğuna kanaat getirdim bu süreçte.