Gemini Sizdede Saçmalıyormu

iaxuis

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar gemini prosunu kullanıyorum pro üyeliğim olduğu halde iyi gidiyorda bi yerden sonra limite gelmiş oluyorum ama sorun şu flash-lite modeline geçiyorda ben bu kadar saçmalayan bir model görmedim bir şey soruyorum fotoğraf atıyorum çok alakasız şeyler söylüyor sapıtıyor örnek 5060 lı sistem ne kadar iyi mi? diyorum bana diyor adam dolandırıcı daha 5060 çıkmadı diyor sizdede böylemi?

Arkadaşlar gemini prosunu kullanıyorum pro üyeliğim olduğu halde iyi gidiyorda bi yerden sonra limite gelmiş oluyorum ama sorun şu flash-lite modeline geçiyorda ben bu kadar saçmalayan bir model görmedim bir şey soruyorum fotoğraf atıyorum çok alakasız şeyler söylüyor sapıtıyor örnek 5060 lı sistem ne kadar iyi mi? diyorum bana diyor adam dolandırıcı daha 5060 çıkmadı diyor sizdede böylemi?
evet attığım her ilaana sahte diyor benimde

Bilmediği bir şey sorma. Bilmiyorum demek istemediği için de saçmalıyor. (Cevapları internet'ten buluyor. Bizim yazdıklarımızı bize satıyor.)

Kral bu saçmalama degil. Model egitim zamani bi tarihe kadardir. Yani yapay zekanın guncel veri kisitlamasi ve internet arama hataları yüzünden gecmiste takili kalmasi olayi mevzusu

Son güncellemeden sonra hiç beğenmedim grok dshs akıllı geldi.

Baba ocağına döndük chat gpt..

Kral bu saçmalama degil. Model egitim zamani bi tarihe kadardir. Yani yapay zekanın guncel veri kisitlamasi ve internet arama hataları yüzünden gecmiste takili kalmasi olayi mevzusu
tamamda eskiden buda yoktu yeni getirmişler chatgpt ye kötü diyorduk şimdi chatgpt iyi oluyor gibi

Normalde görsel tasarım yaptırıyordum. Mesela görselleri yükletip yenileriyle değiştir dediğimde yapıyordu. Şimdi yapamıyor :). Photoshop veya Canva da yaparsın diyor, kod veriyor. Bilerek aptallaştırdılar bence. Yoksa kimse para vermiyor.

Olay tamamen modelin o an internet araması yapmamasından kaynaklı. Flash-lite gibi hızlı modeller, direkt kendi hafızasındaki (genelde 2024-2025'ten kalma) eski verilerle cevap vermeye çalışıyor. Yapay zekanın internete bakıp güncel durumu kontrol etmesi için prompt'u doğru vermek lazım.

Mesela o linki atarken başına 'Şu an 2026 yılındayız, RTX 50 serisi çıktı. Bu linkteki sistem bu fiyata alınır mı?' gibi yılı ve güncel durumu belirten bir not düşerseniz, model hemen internete bağlanıp güncel piyasayı kontrol eder ve doğru cevabı verir. Aynı şey güncel petrol fiyatları veya savaş durumları için de geçerli; yapay zekayı internette araştırma yapmaya zorlamanız gerekiyor.

Bir de ufak bir tüyo: Eğer İngilizce sorarsan hem güncel veriye daha rahat ulaşıyor hem de ana eğitim dili İngilizce olduğu için çok daha mantıklı cevaplar veriyor.

Özetle; Flash-lite modeli daha çok 'bana kod yaz', 'ödevimi çöz', 'Wifi nasıl çalışır anlat' gibi güncel internet araması gerektirmeyen, yapay zekanın kendi hafızasından yapabileceği işler için daha uygun.

Eğer güncel beş konuda bilgi istiyorsan web aramasını tetiklemen lzım prompta

Geri