Topladığım Sisteme Öneriniz Var Mıdır

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
95.000
Merhaba topladığım sistem hakkında fikirlerinizi merak ediyorum önerilerinize ve tavsiyelerinize açığım. Aklıma takılan soruları da danışmak istiyorum. Parçaları satıcıları güvenilir şekilde seçmek istedim sizler de parça önerirseniz buna dikkat ederseniz sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler. :)

1-) İşlemci soğutucusu seçemedim ne seçebilirim? İşimi görecek kule tipi bakıyorum sıvı soğutucuya gerek yok diye düşündüm.
2-)Kasa seçiminde farklı öneriniz olur mu PSU içinde gelen bir kasa mı almalıyım yoksa PSU ayrı mı almalıyım? Hangisi daha iyi, güvenli olacaktır.
3-)Anakart seçiminden de pek anladığım sayılmaz onu da güncelleyebilirim uygun görürseniz.

Not : Bütçeyi olabildiğince en düşükte tutmak istiyorum çünkü monitör ve kulaklık da alacağım. Yani bütçeden kısabileceğim parça olursa belirtebilirsiniz. (Şunun yerine bunu tercih edebilirsin gibi)

4-)2K monitör olarak ne seçebilirim? Monitör için de bütçem 15.000 olabilir ama 2, 3 bin TL fazla verip daha F/P bir şey olacaksa ona da okeyim.

Sistem;

Anakart (Asus Prime B650M-K)
İşlemci (AMD Ryzen 7 7800X3D)
Ekran Kartı (SAPPHIRE PULSE AMD RADEON™ RX 9070 XT GAMING)
Ram (CORSAIR VENGEANCE RGB 16GB (1 x 16GB) DDR5 6000 MHz CL36)
SSD (Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 M.2 6000/4000 Mb/s)
Kasa (MSI MAG PANO 100R PZ)
PSU (MSI MAG A850GL PCIe5 850W 80+ Gold)

Topladığım parçalar bunlar dediğim gibi işlemci soğutucusu koyamadım kule tipi önerilerinizi bekliyorum. İşlemci ve Ekran kartı hariç diğer tüm parçalarda da seçebileceğim en F/P parçaları seçmeye çalıştım sizlerin tavsiyeleriyle güncelleyebilirim diğer parçaları.

rami petroit viper venom ile değişebilirsin anakartıda bence bu bütçelerde enazından b850 çipset olması gerekir onun dışında yazdığın 95k bütçe sadece kasa içinse bence 95k fazla o paraya 32ramli halinialabilirsin oem paket şeklinde. monitör olarakta ktcnin bıraktığım ürünün bakabilirsin farklı seçenek olarakta çok fps oyunu oynamıyorsan 19k ya samsungun 180 hz oled monitörü vardı onada bakabilirsin.

rami petroit viper venom ile değişebilirsin anakartıda bence bu bütçelerde enazından b850 çipset olması gerekir onun dışında yazdığın 95k bütçe sadece kasa içinse bence 95k fazla o paraya 32ramli halinialabilirsin oem paket şeklinde. monitör olarakta ktcnin bıraktığım ürünün bakabilirsin farklı seçenek olarakta çok fps oyunu oynamıyorsan 19k ya samsungun 180 hz oled monitörü vardı onada bakabilirsin.
İşlemci ryzen 7 7800 3xd Ekran kartı 9070xt
Hocam bende aynı sistemi toplamaya çalışıyorum
SSD HAZIR
RAM HAZIR
Boş beyaz kasa olarak şunu düşündüm https://www.amazon.com.tr/MSI-Tempe...ouse-deals&srs=44219324031&xpid=dA__Py3AEFwkG
PSU almam lazım beyaz önerin nedir bekliyorum.
Anakart olarak şunu düşündüm https://www.amazon.com.tr/ASUS-Gami...=warehouse-deals&sr=8-12&srs=44219324031&th=1
bide bu alacağım kasaya yukarsına sıvı soğutma yerleştirebilir miyim ?
yerleştirebilirsem beyaz bir sıvı soğutma önerin nedir ?

Merhaba topladığım sistem hakkında fikirlerinizi merak ediyorum önerilerinize ve tavsiyelerinize açığım. Aklıma takılan soruları da danışmak istiyorum. Parçaları satıcıları güvenilir şekilde seçmek istedim sizler de parça önerirseniz buna dikkat ederseniz sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler. :)

1-) İşlemci soğutucusu seçemedim ne seçebilirim? İşimi görecek kule tipi bakıyorum sıvı soğutucuya gerek yok diye düşündüm.
2-)Kasa seçiminde farklı öneriniz olur mu PSU içinde gelen bir kasa mı almalıyım yoksa PSU ayrı mı almalıyım? Hangisi daha iyi, güvenli olacaktır.
3-)Anakart seçiminden de pek anladığım sayılmaz onu da güncelleyebilirim uygun görürseniz.

Not : Bütçeyi olabildiğince en düşükte tutmak istiyorum çünkü monitör ve kulaklık da alacağım. Yani bütçeden kısabileceğim parça olursa belirtebilirsiniz. (Şunun yerine bunu tercih edebilirsin gibi)

4-)2K monitör olarak ne seçebilirim? Monitör için de bütçem 15.000 olabilir ama 2, 3 bin TL fazla verip daha F/P bir şey olacaksa ona da okeyim.

Sistem;

Anakart (Asus Prime B650M-K)
İşlemci (AMD Ryzen 7 7800X3D)
Ekran Kartı (SAPPHIRE PULSE AMD RADEON™ RX 9070 XT GAMING)
Ram (CORSAIR VENGEANCE RGB 16GB (1 x 16GB) DDR5 6000 MHz CL36)
SSD (Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 M.2 6000/4000 Mb/s)
Kasa (MSI MAG PANO 100R PZ)
PSU (MSI MAG A850GL PCIe5 850W 80+ Gold)

Topladığım parçalar bunlar dediğim gibi işlemci soğutucusu koyamadım kule tipi önerilerinizi bekliyorum. İşlemci ve Ekran kartı hariç diğer tüm parçalarda da seçebileceğim en F/P parçaları seçmeye çalıştım sizlerin tavsiyeleriyle güncelleyebilirim diğer parçaları.
Rami cl30 olarak ve x2 şeklinde tercih edebillirsiniz

Arkadaşlar parçalara karar verdim.
Ekran kartı RX9070 XT
İşlemci Ryzen 7 78003xd
Anakart bu olarak düşündüm.
PSU
BOŞ KASA
Sıvı soğutma önerisi alabilir miyim bu kasaya uygun yukarıya 3 lü fanlı bir sıvı soğutma olabilir renk beyaz olursa çok iyi olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,053
Üyeler
197,120
Son üye
petrixel
Geri