Direksiyon Seti Önerisi

Hocam en düşük PXN V10 Pro alınmalı zaten. Daha altındaki direksiyon setleri alınmaz.
Şu algı o kadar çok yayıldı ki forumda.. . Ben de gamepad'imle aynı paraya Logitech Momo aldım, 2004-2005 yıllarında çıkmış bir üründen bahsediyorum bu arada. "Bu paralara satılanlar oyuncak, V10'dan aşağısı alınmaz, paranız yoksa hiç almayın daha iyi cart curt" diyenleri iyi ki dinlememişim. Basit bir modlamayla 900 derece yaptım, gamepad'e kıyasla çok çok daha keyifli, ikisini de denedim gamepad kullanmayı bıraktım. Ezbere konuşmayı bırakmamız lazım, cebinde 15K olmayan direksiyon seti almasın demek bana pek mantıklı gelmiyor.

Şu algı o kadar çok yayıldı ki forumda.. . Ben de gamepad'imle aynı paraya Logitech Momo aldım, 2004-2005 yıllarında çıkmış bir üründen bahsediyorum bu arada. "Bu paralara satılanlar oyuncak, V10'dan aşağısı alınmaz, paranız yoksa hiç almayın daha iyi cart curt" diyenleri iyi ki dinlememişim. Basit bir modlamayla 900 derece yaptım, gamepad'e kıyasla çok çok daha keyifli, ikisini de denedim gamepad kullanmayı bıraktım. Ezbere konuşmayı bırakmamız lazım, cebinde 15K olmayan direksiyon seti almasın demek bana pek mantıklı gelmiyor.
O algıyı başlatan ve yayan benim ve evet hala o düşüncenin arkasındayım. Bunu G29 türevlerini kullanıp Direct Drive'a geçenler de doğruluyor. Buradaki çoğu arkadaş daha doğmamışken ben 2007 yılında DFGT kullanıyordum. Hatta ondan önce de Microsoft Sidewinder ile Vatan Bilgisayar'da Midtown Madness turnuvasında 1. olmuşluğum var. Yani çok eskiden beri direksiyon setleri ile haşır neşirim. Momo, DFGT veya G29 gibi setler çıktığı dönemlere göre bence yetersiz olmalarına rağmen başka seçenek olmadığından insanlar mecbur kullanıyordu. Ancak bu setler günümüz oyunlarındaki hiçbir feedbacki doğru düzgün veremiyor. Gamepad'den tek farkı joystick yerine simiti olması. Verdikleri tek feedback tak tuk dişli sesi.

Amiyane tabirler bir atasözü vardır. Elinkini görmeyen kendininkini piyade tüfeği sanır diye. Sizin dediğiniz o hesap. Direct Drive bir set kullandıktan sonra siz de anlayacaksınız ki o kullandıklarınız oyuncaktan ibaret. Daha iyisini görmeyince nimetten sayıyorsunuz o kadar.

4-5k bütçesi olana midesi kaldırıyorsa o setleri alması için bir şey demiyorum. Ama 8-9k'ya kadar bütçesi çıkıp da feedbacki dahi olmayan Rampage'lara para verecek adama dur derim. Vicdanım müsaade etmez. Şuan sarı sitede biraz pazarlıkla PXN V10 Pro 11-12k'ya bulunabiliyor. Sıfırı neredeyse bu fiyatken alın zam gelecek diye kendimi yırttım belki ucuzlar diye bekleyenler oldu. Gördüler ucuzlamayı. Yani özetle 8-9k ya çıkabilen biraz daha kenara koyup güncel olan modeli almalı. Rampage ya da 10 yıllık G29 alıp yav bu direksiyon seti de heves işiymiş demeye hakları yok.

Amiyane tabirler bir atasözü vardır. Elinkini görmeyen kendininkini piyade tüfeği sanır diye. Sizin dediğiniz o hesap.
Siz olayı yanlış anlamışsınız, ben o kadar para vermeye gerek yok şunu alın geçin diye güzel ürünleri gereksiz görmüyorum. Rampage gibi ürünleri asla önermem zaten. Parası olan zaten Direct Drive alsın ona lafım yok, almalı da. Ama sizinki yeni modele geçince eskisini kötülemek gibi oldu, daha önce yorumlarınızı gördüm ama muhalefet olmamak için yorum yapmadım. Ben de NFS U2 çıktığı dönemde direksiyon setiyle deneyimlemiş yaştayım, en azından ergenliğimi atlattım, olgunlukla bakabiliyorum.

Ben daha önce Momo kullanan oldu mu diye konu açtım fikir almak için, o konuya da "Direct Drive dışında alacağınız hiç bir direksiyon sizi tatmin etmez." ve "Direct Drive ya hiç bence." şeklinde yorumlar yaptınız, 2500 lira verip aldığım sete kıyasla V10 Pro falan önerdiniz.. İyi ki almışım, "gamepad ile oynamaktan farkı yok" şeklinde yorumlara aldırış etseydim başparmağımı 2 cm çapta sağa sola oynatıp duracaktım hala. Bir insanın 3-5 bin lirası varsa ve direksiyon seti deneyimlemek istiyorsa inatla Momo, DFGT önermeye devam ederim, en azından direksiyonu elleriyle döndürme hissiyatını yaşar.
Daha iyisini görmeyince nimetten sayıyorsunuz o kadar.
Bu yorum da biraz üstten bakar gibi olmuş, yakıştıramadım. Momo benim hayallerimi süsleyen bi set değil proje aracı. İlk etapta 900 derece yaptım, devamında custom el freni yaparım, aparat çizer bastırır yarış direksiyonu takarım, yapabilirsem FFB motorunu değiştiririm vs.
Benim anlatmak istediğim şey bir insanın bütçesi ve ihtiyaçları doğrultusunda öneri yapmak. Akşam işten gelip 1-2 saat ETS oynayacak 35 yaşındaki adama defaatle 15-16 bin liralık set önermem eğer bütçesi el vermiyorsa. "Onu alamıyorsan hiç alma" demeyi de doğru bulmuyorum. Aslında görüşlerimiz benzer, ama sizin diliniz biraz sert.
Saygılar.

Siz olayı yanlış anlamışsınız, ben o kadar para vermeye gerek yok şunu alın geçin diye güzel ürünleri gereksiz görmüyorum. Rampage gibi ürünleri asla önermem zaten. Parası olan zaten Direct Drive alsın ona lafım yok, almalı da. Ama sizinki yeni modele geçince eskisini kötülemek gibi oldu, daha önce yorumlarınızı gördüm ama muhalefet olmamak için yorum yapmadım. Ben de NFS U2 çıktığı dönemde direksiyon setiyle deneyimlemiş yaştayım, en azından ergenliğimi atlattım, olgunlukla bakabiliyorum.

Ben daha önce Momo kullanan oldu mu diye konu açtım fikir almak için, o konuya da "Direct Drive dışında alacağınız hiç bir direksiyon sizi tatmin etmez." ve "Direct Drive ya hiç bence." şeklinde yorumlar yaptınız, 2500 lira verip aldığım sete kıyasla V10 Pro falan önerdiniz.. İyi ki almışım, "gamepad ile oynamaktan farkı yok" şeklinde yorumlara aldırış etseydim başparmağımı 2 cm çapta sağa sola oynatıp duracaktım hala. Bir insanın 3-5 bin lirası varsa ve direksiyon seti deneyimlemek istiyorsa inatla Momo, DFGT önermeye devam ederim, en azından direksiyonu elleriyle döndürme hissiyatını yaşar.

Bu yorum da biraz üstten bakar gibi olmuş, yakıştıramadım. Momo benim hayallerimi süsleyen bi set değil proje aracı. İlk etapta 900 derece yaptım, devamında custom el freni yaparım, aparat çizer bastırır yarış direksiyonu takarım, yapabilirsem FFB motorunu değiştiririm vs.
Benim anlatmak istediğim şey bir insanın bütçesi ve ihtiyaçları doğrultusunda öneri yapmak. Akşam işten gelip 1-2 saat ETS oynayacak 35 yaşındaki adama defaatle 15-16 bin liralık set önermem eğer bütçesi el vermiyorsa. "Onu alamıyorsan hiç alma" demeyi de doğru bulmuyorum. Aslında görüşlerimiz benzer, ama sizin diliniz biraz sert.
Saygılar.
Herkes sizin gibi o eski direksiyon setlerini bir proje olarak görmüyor. Dediğiniz gibi akşam eve gelince 1-2 saat takılmak için alıyor. O takılacağı 1-2 saatte de verdiği paraya değecek bir şey almalı diyorum. Direksiyon seti zorunlu bir donanım değildir. Bir hobi ürünüdür. Hobiye az bütçe ayırırsanız o hobi bir süre sonra fobiye dönüşür.
Dilimin sert olma sebebi de insanların araştırmıyor, okumuyor olması. Hala 20k civarına satılan G29'a alınır mı diye konu açanlar oluyor ve çevrelerindeki insanlar da başka bir direksiyon seti duymadıkları için bunu öneriyorlar. Bu arkadaşların maalesef kafasına vura vura neden alınmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum ve gördüğüm kadarıyla bayağı bir faydası da oldu. Yeşil forumda benim sayemde G29 almaktan kurtulup hala beni gördüğünde teşekkür eden arkadaşlar var. Oradaki konumuz da 100 sayfayı geçti. Bu kadar ilgi gören nadir konulardan biri olabilir.

Ve evet halen aynı görüşteyim. 8-9k gibi bütçesi olanlar 11-12k'ya zorlayıp Direct Drive almalı. 3-4k bütçesi olana benim önerebileceğim bir şey yok. Tek dileğim yanlışlıkla bir yerde Direct Drive deneyimlememesi olur. Çünkü onu gördükten sonra kendininkini camdan aşağı atmak isteyecek. Bunun üstten bakmayla da alakası yok. Benim de bütçem kısıtlıydı ama o bahsettiğim ilkel direksiyon setlerini kullandığım için ekonomik olarak da çok rahat olmadığım bir dönemde zam geleceğini bildiğim direksiyon setini aldım. Bu hobiye girişecek arkadaşlara da para biriktirip en azından V10 Pro ile bu yola başlamalarını tavsiye ediyorum. Son olarak da vasata tamah etmeyin etmeyin diyorum ;)

Geri