Yayın İçin Webcam Önerisi

Emrexxxx

80+
Reaksiyon skoru
6
Selamlar yayın yapmaya başlayacağım 3-4 bin TL civarı webcam önerir misiniz? Mikrofon olarak da SteelSeries Nova7X kulaklık mikrofonunu kullanmayı düşünüyorum yeterli olur mu önerirseniz hangi mikrofonu önerirsiniz şimdiden teşekkürler.

Küçük bir yayıncı olarak sana tavsiyelerimi vereyim.

bulabiliyorsan 1080p 60fps bir kamera, bulamıyorsan 1080p 30fps bir webcam işini görecektir. Marka gerçekten önemsiz, nedenini aşağıda anlatacağım. Ben C922 Pro kullanıyorum. 1080p 30fps bir kamera.

İkinci elden iphone bir telefon alıp kamera olarak kullanabilirsin ancak ek programlarla uğraştırmak yorar dersen onu eleyebiliriz. Gene de bu bütçelerde alacağın bir iphone 6s, 7, 8 gibi telefonların arka kameraları, alacağın webcamden daha kaliteli olacaktır bunu da göz önünde bulundurmak gerek.

Kameranın ne olduğunun, ne kadar pahalı veya lensinin ne kadar iyi olduğunun temelde hiçbir önemi yok. Eğer lense yeterli ışık kaynağı veremiyorsan en pahalı kamerayı da alsan çöp oğlu çöp bir görüntü çıkacaktır ortaya. Bu yüzden paranın bir kısmıyla minimum 1, tavsiye olarak 2 adet ringlight alıp masanın arka sağ ve soluna konuşlandırmak olacak. Kamerana seviye atlatacaktır.

RTX bir ekran kartı kullanıyosan Broadcast ile sadece 1-2 tık arkaya bulanıklık efekti eklemek webcame daha premium bir hissiyat verir. Abartıya kaçmadan 1-2 tık eklersen çok iyi olur. Ayrıca grinlenme problemini de bir tık da olsa düşürür.

Mikrofon konusuna gelince, bence ses gerçekten çok önemli ancak eğer bu kulaklığın mikrofonu başlangıç yayınlarını kaldırabilecek bir düzeydeyse yeni mikrofon almana gerek yok. Biraz işler rayına girince yada cebine iyi bir para gelirse direkt kaliteli bir mikrofon alırsın. Mikrofonu bence aşşırı dert etmene gerek yok.
Elgato wave 3 kullanıyorum, ham sesi aşırı hoşuma gitmediği için sesten çok iyi anlayan bir arkadaşla 2.5 saat boyunca harika bir kalite veren EQ ayarı yaptık 10 tane plugin indirdik sesi mükemmel hale getirdik ancak o sesle yaptığım ilk yayında o ses sadece 15 dakika kalabildi. Kimse o profesyonel düzeydeki sesi beğenmedi herkes o wave 3'ün ham sesine alışmıştı çünkü..
Mikrofon bence aşşırı kafaya takabileceğin bir unsur değil. Çok bozuk gelmiyorsa, giriş seviyesi bir BM800 kalitesinde bir ses veriyorsa ekstra masrafa girmene gerek yok. Kimse Rode mikrofonlarla başlamıyor zaten bu yola..

Bende 1 adet ringlight benzeri ışık veren bir ışık kaynağı var webcamin hemen arkasında ve solunda duruyor, Broadcastten 1-2 tık bulanıklık efekti var. biraz daha ışık vermem gerekiyor hala grinlenme var ancak gelen çoğu insan Kameramın çok kaliteli olduğunu ve hangi kamerayı kullandığımı soruyor..

Kısacası;
İşin olayı kamerada değil kamerayı nasıl beslediğinle alakalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,588
Üyeler
197,000
Son üye
seind
Geri