60.000₺-80.000₺ Yurtdışı Seyahati Önerisi

Vizesiz gittiğin çoğu yerde ingilizce iş yapmaz gibi zaten.
Arkadaş haklı bu arada ben gittiğimde konuştuğum çoğu insanın ya çat pat ya da ingilizcesi hiç yok denebilecek kadar kötüydü

Arkadaş haklı bu arada ben gittiğimde konuştuğum çoğu insanın ya çat pat ya da ingilizcesi hiç yok denebilecek kadar kötüydü
Kesinlikle, bir de yurtdışına çıkarken iyi İngilizceniz olsun vs diyorlar ama bilmek de bir işe yaramıyor genelde, çünkü inglizce bilen bile çok temel olarak biliyor. Aksanlarını anlamak bile zor oluyor genelde, yerel dili bilmiyorsanız çok temel ve işaret dili temelli konuşmak daha iyi iş yapıyor.

20K uçak bileti, 10K uygun fiyatlı bir yerde konaklama, kalan 30K da yeme içme ulaşım ve gitmek istediği giriş ücreti olan yerlere fazla fazla yeter.

Bir ara gitme planım var ama uçak tarihlerini hiç denk getiremedim. Bir ara denk getirirsem uçağı alır kalanı bir şekilde hallederim 😀

40k uçağa gider, 20k'ya hostelde kalıp ucuz yemek yersen 2-3 hafta için bile yeter.

20k uçak bileti bulursan haber eder misin

Hocamlar peki Fransa da teyzem var onun sayesinde sponsor olup beni 1 hafta veya otel yerine onlarda kalırsam eğer 2 haftaya kadar çıkabilecek şekilde gidebilme gibi bir şansım var mıdır

Selamlar gemini ile ufak münakaşa sonucu Sky-Watcher Heritage 150P Flextube teleskopunu alma kararına vardım yazın bir işe girip minimum asgari ücret ile çalışacağımı varsayaraktan 60.000₺ gibi bir bütçe elde etmiş olacağım (ağustosta 18 olacağım eğer işe girişimi kabul ederlerse temmuzda işe girmeyi planlıyorum) bu bütçe içerisinde bu teleskobu almak istiyorum gemini ile sohbetim üzerine belgrad teleskop için daha güvenilir ve stok durumu daha garanti bir ülkeymiş izmirden gidiş dönüş uçak bileti + 2-3 gün konaklama + bolca yeme içme ve kardeşime hediye olarak bir playstation 5 almak gibi bir şeyler olabilir duruma göre eylüle kadar çalışıp 100k ya kadar çıkarsam bütçeyi eylül ayı 3 gün veya 1 hafta dolu dolu nereye gidebilirim belki teleskobu kendime yük etmeyip çok bir fiyat farkı olmayacak ise türkiyeden bir model alıp 70-80k ya nereyi gezebilirim
Avrupa da vs. iyi gezilecek para. İngilizcen yoksa bosna, kosova, azerbaycan, kıbrıs gibi yerlerden başlanabilir. Gemi tatili de yapılabilir, baya uygun fiyatlı olabiliyor.

Avrupa da vs. iyi gezilecek para. İngilizcen yoksa bosna, kosova, azerbaycan, kıbrıs gibi yerlerden başlanabilir. Gemi tatili de yapılabilir, baya uygun fiyatlı olabiliyor.
İngilizcem var hocam derdimi ve biraz fazlasını anlatabiliyorum british town dil okulunda b2 den başlayıp şuan c2 son kurdayız bittiğinde c1 sertifikası verilecek ingilizcede pek sorun yokta gitmek istiyorum ama nereye bilmiyorum kafamda bi Belgrat vardı ek olarak şuan teleskop mevzusunu Türkiyeye bıraktım sadece kafa dinlemeye yeni bir ülke keşfetmeye gitmek istiyorum

40k uçağa gider, 20k'ya hostelde kalıp ucuz yemek yersen 2-3 hafta için bile yeter.
20k fazla bile, ilkinsan'ın japonya yayınlarını izlemiştim, ülkenin kuzeyinde baya huzurlu bir bölgede okyanusa sıfır manzaralı odada günlüğü 900 liraya mı ne kalmıştı.

20k fazla bile, ilkinsan'ın japonya yayınlarını izlemiştim, ülkenin kuzeyinde baya huzurlu bir bölgede okyanusa sıfır manzaralı odada günlüğü 900 liraya mı ne kalmıştı.

Böyle bir durumda Tokyoya vs ulaşım nasıl olur hızlı tren var mı varsa fiyatları ne kadar

Böyle bir durumda Tokyoya vs ulaşım nasıl olur hızlı tren var mı varsa fiyatları ne kadar
valla neyle gitmişti tam hatırlamıyorum hocam, ama iç hatlarda uçuş veya hızlı trenle gitmenin çok maliyetli olacağını sanmıyorum.

valla neyle gitmişti tam hatırlamıyorum hocam, ama iç hatlarda uçuş veya hızlı trenle gitmenin çok maliyetli olacağını sanmıyorum.
Hızlı tren keyiflide olur hem ucuza otel hem kuzeyde daha doğanın içinde hem merkeze hızlı tren ile yeni bir araç keşfi kafam yattı plan tek sorun 18 yaşına ağustosta gireceğim ve 18e girmeden önce bir işe girebilir miyim minimum asgari ücret ile ?

Hocamlar peki Fransa da teyzem var onun sayesinde sponsor olup beni 1 hafta veya otel yerine onlarda kalırsam eğer 2 haftaya kadar çıkabilecek şekilde gidebilme gibi bir şansım var mıdır
Gideceğin yerde tanıdık birinin olması artı değil eksi yazar genelde, bu teyzesinin yanına yerleşmeye çalışıyor geri dönmeyecek gözüyle bakarlar.

Teyze direkt sana sponsor olamıyor bildiğim kadarıyla.

Gideceğin yerde tanıdık birinin olması artı değil eksi yazar genelde, bu teyzesinin yanına yerleşmeye çalışıyor geri dönmeyecek gözüyle bakarlar.
o zaman Japonya'dan devam

Bir defa bir yere git gel yapmak çok abartı paralar tutmaz, ama birçok yere trenle gideyim denirse fiyatlar pahalı Japonya’da. Hızlı trenler için en ekonomik seçenek (fazla kullanacaklar için) JR Pass almak o da pahalı biraz güncel kurla 14K civarı para bayılmak lazım.

Dediğim gibi basit bir gidiş dönüş (Tokyo’dan Osakaya gibi) yaparsa zaten JR Pass den ucuza gelir ama 2-3 yere gidecekse Pass daha ucuz kalıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,895
Üyeler
196,844
Son üye
caner1983
Geri