60.000₺-80.000₺ Yurtdışı Seyahati Önerisi

Bir defa bir yere git gel yapmak çok abartı paralar tutmaz, ama birçok yere trenle gideyim denirse fiyatlar pahalı Japonya’da. Hızlı trenler için en ekonomik seçenek (fazla kullanacaklar için) JR Pass almak o da pahalı biraz güncel kurla 14K civarı para bayılmak lazım.

Dediğim gibi basit bir gidiş dönüş (Tokyo’dan Osakaya gibi) yaparsa zaten JR Pass den ucuza gelir ama 2-3 yere gidecekse Pass daha ucuz kalıyor.
Hocam 10 gün kalacağımı varsayarak atıyorum 2 gün kuzey civarı kalıp geri kalan günlerde ise her gün tren ile 2 gün tokyo kalan 4 gün ise farklı yine turistik şehirlere gideceğimi varsayarsak jr pass mi mantıklı olur

Hocam 10 gün kalacağımı varsayarak atıyorum 2 gün kuzey civarı kalıp geri kalan günlerde ise her gün tren ile 2 gün tokyo kalan 4 gün ise farklı yine turistik şehirlere gideceğimi varsayarsak jr pass mi mantıklı olur
Evet o kadar kullanırsan Pass daha mantıklı, örneğin haftalık Pass 14K ve eğer sadece osaka-Tokyo arası bir defa git gel yapacaksan bu 6-7K arası tutuyor, bu şekilde 2-3 taneyi aşmayacak sayıda tren kullanacaklar boşa Pass almasın bilet daha ucuz deniyor ama ortalama 4 tek yön tren bileti fiyatına Pass alabiliyorsun o yüzden kullanacağın tren sayısı 4 den fazla ise zaten bilet alınmaz.

Ek olarak Pass her yerde geçmiyordu sanırım plan yaparken hangi rotaları Pass ile kullanacağını falan detaylı araştırsan ve rotanı o doğrultuda planlasan iyi olur zaten Ai de yardımcı olur bilgileri toparlaman konusunda.

Evet o kadar kullanırsan Pass daha mantıklı, örneğin haftalık Pass 14K ve eğer sadece osaka-Tokyo arası bir defa git gel yapacaksan bu 6-7K arası tutuyor, bu şekilde 2-3 taneyi aşmayacak sayıda tren kullanacaklar boşa Pass almasın bilet daha ucuz deniyor ama ortalama 4 tek yön tren bileti fiyatına Pass alabiliyorsun o yüzden kullanacağın tren sayısı 4 den fazla ise zaten bilet alınmaz.

Ek olarak Pass her yerde geçmiyordu sanırım plan yaparken hangi rotaları Pass ile kullanacağını falan detaylı araştırsan ve rotanı o doğrultuda planlasan iyi olur zaten Ai de yardımcı olur bilgileri toparlaman konusunda.
Teşekkürler bilgi için o zaman bi 10 gün Japonya hayırlı olsun diyelim peder beyde destek çıkarsa 2 ay maaş + destek ile gül gibi bir tatil olsa iyi olur birde playstation 5 fiyatları tax free ile birlikte ne kadara geliyor orada ayrıca bir el konsoluda almayı düşünüyorum gemini steam deck oled önermişti bana işime gelir bu ikisi tax free ile uyguna gelirse eğer belki eylül yerine ekimde gider 3 ay maaş ile giderim gerçi plan proje şuan taslak olarak hazırda asıl sorun ben temmuzda minimum asgari ücret alabileceğim bir işe girebilecek miyim daha 18 olmadım çünkü

Teşekkürler bilgi için o zaman bi 10 gün Japonya hayırlı olsun diyelim peder beyde destek çıkarsa 2 ay maaş + destek ile gül gibi bir tatil olsa iyi olur birde playstation 5 fiyatları tax free ile birlikte ne kadara geliyor orada ayrıca bir el konsoluda almayı düşünüyorum gemini steam deck oled önermişti bana işime gelir bu ikisi tax free ile uyguna gelirse eğer belki eylül yerine ekimde gider 3 ay maaş ile giderim gerçi plan proje şuan taslak olarak hazırda asıl sorun ben temmuzda minimum asgari ücret alabileceğim bir işe girebilecek miyim daha 18 olmadım çünkü
Şuanki fiyatı ne bilmiyorum ama dünyadaki en ucuz yerlerden biri diye hatırlıyorum. Oraya gitmişken de steam denk den çok Nintendo mantıklı olur bence.

Şuanki fiyatı ne bilmiyorum ama dünyadaki en ucuz yerlerden biri diye hatırlıyorum. Oraya gitmişken de steam denk den çok Nintendo mantıklı olur bence.
onu düşünmüştüm zaten de steam deck alırsam kendi steam hesabımdaki oyunlar geliyor demi ekstra oyun masrafıda çıkmasın diye düşünmüştüm

20k fazla bile, ilkinsan'ın japonya yayınlarını izlemiştim, ülkenin kuzeyinde baya huzurlu bir bölgede okyanusa sıfır manzaralı odada günlüğü 900 liraya mı ne kalmıştı.

İsteyen her şekilde ayarlıyor hocam gerisi bahane zaten, umarım oraya giden elemanlar aptallık yapmazda muafiyeti kaldırmaz bize Japonya.

İsteyen her şekilde ayarlıyor hocam gerisi bahane zaten, umarım oraya giden elemanlar aptallık yapmazda muafiyeti kaldırmaz bize Japonya.
Japonya bana gidebilmem için vize istemeyecek ve ben gidip şehri alt üst mü edeceğim sırf vize istemesin diye nefes bile vermem havası kirlenmesin diye
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ama yapan lavuklar vardır orasını bilemem

IMG_2257.webp
Devam ediyorsa direkt satın al geri kalan para fazlasıyla yeter

Turistten bir şey yapmazlar da Japonya'da ki pkk yapılanması çok sıkıntı. Baya sorun çıkartıyorlar insanlara. Sorun patlak verirse oradan verir.

Kesinlikle, bir de yurtdışına çıkarken iyi İngilizceniz olsun vs diyorlar ama bilmek de bir işe yaramıyor genelde, çünkü inglizce bilen bile çok temel olarak biliyor. Aksanlarını anlamak bile zor oluyor genelde, yerel dili bilmiyorsanız çok temel ve işaret dili temelli konuşmak daha iyi iş yapıyor.
Bir keresinde domuz eti yemediğimizi anlatmaya çalışmıştım anlamamışlardı,cümle kurmaya falan çalışıyorum ama yok yani ingilizce adamlarda, en son dümdüz we müslim dedim öyle anladılar :D

Balkanlar olur ama oraya da 500 Euro civarı harcanır kişi başı 1 hafta için, çok para harcanacak yer değil. Ürün almak için de ideal yer değil diye düşünüyorum.

60K gibi bir bütçeyle yurtdışına çıksam ilk tercihim Japonya olurdu sanırım ama ilk defa yurtdışına çıkmak için çok ideal bir yer değil uçakla 12 saat yol yani dünyanın öbür ucu resmen 😀
Bide her ürünü domuz eti (imiş), Giden bir hocamız söylemişti.

Geri