Yardım Ekranlarımda Yenileme Hızını Değiştirince Piksel Bozulmalar Oluyor.

Reaksiyon skoru
0
Ekran ya da monitörlerde çizgi veya şekiller Hz düşünce oluyor ve 3 tane monitörüm var. Üçünü de takıp Hz'leri yüksek tutunca pikseller geçiyor. Monitörlerden biri MSI 265 Hz NVIDIA destekli, diğeri ASUS 165 Hz yine NVIDIA destekli, bir diğeri ise Samsung 60 Hz
normal televizyon. Diğer ikisi DisplayPort ile çalışırken Samsung HDMI ile çalışıyor fakat ona da DisplayPort dönüştürücü kullanıyorum.

Hepsini yüksek Hz'de tutunca bozulma olmuyor fakat biraz bile değiştirdiğimde hemen bozulma oluyor. İşin tuhaf tarafı yerlerini değiştirsem ve tek tek denesem bile her üç monitörde de aynı hata oluyor. Denemek için yeni kablo aldım, onda da değişen bir şey olmadı. Sizce bu sorun ekran kartı kaynaklı mı yoksa monitör mü?

Ekstra not: Hepsi en yüksek Hz'sinde düzgün çalışmasına rağmen MSI monitörün aşağı kısmında hafif siyah çizgiler var. Çok belli olmasa da dikkat edince fark ediliyor. Fotoğraflarını da ekledim, yardımcı olur musunuz?

Diğer not: BIOS açılırken ana ekran olarak MSI aktif oluyor ve bu çizgiler BIOS'tayken de bazen çıkıyor.
monitör-v1.webp
monitör-v2.webp

Usta :D 3 monitör aynı anda aynı şekilde bozulma oluyorsa sence 3 monitör de bozuk olabilir mi yapma allah askına. Ekran kartı stabilitesi bozuluyordur. Hub dönüştürücü ekran kartından ilettiği bilgiyi o hz değerinde diğer ekranları bozacak akışta sağlıyordur. ya da ekran kartı arızalıdır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,784
Üyeler
197,043
Son üye
hones77
Geri