Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda anakart değişimi yaptım. Eski anakartım MSI idi, yeni anakartım ASUS TUF serisi bir anakart. Anakart değişiminden sonra mikrofon tarafında sorun yaşamaya başladım.
Sorun şu şekilde:
Windows mikrofon cihazlarını görüyor fakat hiçbir mikrofon ses almıyor. Yani mikrofon sistemde var görünüyor ama konuşunca ses seviyesi hiç hareket etmiyor, uygulamalara da ses gitmiyor.
Denediğim cihazlar:
Şu ana kadar yaptıklarım:
Sizce sorun eski MSI/Nahimic driver kalıntılarından kaynaklanıyor olabilir mi?
Bunları kaldırıp ASUS chipset + audio driverlarını tekrar kurmam yeterli olur mu, yoksa temiz Windows kurulumu daha mı mantıklı olur?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yakın zamanda anakart değişimi yaptım. Eski anakartım MSI idi, yeni anakartım ASUS TUF serisi bir anakart. Anakart değişiminden sonra mikrofon tarafında sorun yaşamaya başladım.
Sorun şu şekilde:
Windows mikrofon cihazlarını görüyor fakat hiçbir mikrofon ses almıyor. Yani mikrofon sistemde var görünüyor ama konuşunca ses seviyesi hiç hareket etmiyor, uygulamalara da ses gitmiyor.
Denediğim cihazlar:
- Razer Barracuda X kulaklık
- Kamera mikrofonu
- Windows giriş aygıtları
Şu ana kadar yaptıklarım:
- ASUS anakartın chipset driverını kurdum.
- ASUS/Realtek audio driver kurulumunu yaptım.
- BIOS’a girdim, HD Audio / Onboard Audio ayarının Enabled olduğunu kontrol ettim.
- Windows ses ayarlarında mikrofonların göründüğünü kontrol ettim.
- Mikrofon gizlilik izinlerinin açık olduğunu kontrol ettim.
- mmsys.cpl üzerinden Kayıt sekmesinde mikrofonların göründüğünü kontrol ettim.
- Mikrofon seviyesi ve sessiz ayarlarını kontrol ettim.
Sizce sorun eski MSI/Nahimic driver kalıntılarından kaynaklanıyor olabilir mi?
Bunları kaldırıp ASUS chipset + audio driverlarını tekrar kurmam yeterli olur mu, yoksa temiz Windows kurulumu daha mı mantıklı olur?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.