Yeni Topladığım Sistem Çalışmıyor

Reaksiyon skoru
32
Lian Li INF 217
MSI MAG B860 TOMAHAWK WIFI
Asus RTX 5070 DUAL OC Edition
Patriot Venom Viper 2x16 6000 mhz 30cl
Kingston KC3000 Gen4 1tb m2ssd
Intel Ultra 7 270K Plus
Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Raijintek Cratos 850 W Power Supply

Sistem topladım parçaları düzgünce taktım sistem açılıyor ışıklar yanıp fanlar dönüyor görüntü gelmiyor sistem kendini 3 5 kere yeniden başlatıp duruyor en sonunda kapatıyor ramleri 2 el 0 kapalı kutu aldım garantisi devam ediyor. sorun ne olabilir ramlerle anakart uyumsuz gibi şeyler okudum forumlarda doğru mu sorun ne olabilir?

Anakartınızın üzerinde ledler vardır. Cpu-gpu-dram şeklinde. Sistem düzgün açılmadığında o ledler hangi malzemede sorun olduğunu gösterir. Sizde de aynı şekilde ledler var mı ?

Power +- kesin doğru mu
evet doğru
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakartınızın üzerinde ledler vardır. Cpu-gpu-dram şeklinde. Sistem düzgün açılmadığında o ledler hangi malzemede sorun olduğunu gösterir. Sizde de aynı şekilde ledler var mı ?
ezdebug ledleri yok normal ledler var sarı yanıyor dram hatası olan pc açılıyor görüntü yok bios ekranı yok sistem 3 5 kere kendini yeniden başlatıp en sonunda kapanıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

MSI MAG B860 TOMAHAWK WIFI ile Patriot Viper Venom RGB 16GB 6000MHZ CL30 PVVR516G60C30 DDR5 Ramler uyumlu değil intel benim kullandığım anakart ile uyumlu sorunsuz çalışacak ram önerebilir misiniz msi sitesindeki verilere güvenmiyorum orada uyumlu demiş ama değil bir sürü şikayette okudum msi forumunda ve redditte. İntel 800 serisi yani Z890/B860 anakartlarda hiç boot etmiyor. Kullanıcılar anakart + CPU değiştirmiş, Patriot RAM'i tuttukları sürece sistem açılmamış. Başka marka RAM takınca direkt boot etmiş. Patriot'ın bazı kitlerinde 1Gx8 density IC çipler kullanılmış. Bu çipler 800-serisi/Core Ultra platformunda desteklenmiyor. Çözüm yok, kiti tamamen değiştirmek lazım. Çok ilginç bir sorun tabikide benim başıma gelecekti msi burdan sana sesleniyorum çok güzel şeyler söylemek isterdim sana beni dünya kadar uğraştıracak sağol kesinlikle güvenilir kaynaklar sunuyorsun. Sizde öğrenmiş olun en azından diye söylüyorum bence problem bu sizin başka teorileriniz varsa dinlerim bilgisayarcıya götürdüm her şeyi denedi adam orda

Son düzenleme:
Geri