- En İyi Cevap
- 17
- Reaksiyon skoru
- 74,079
Umarım 5090'ı yanlışlıkla yazmışsındır
7500f yada 5600 yeter2k için gayet güzel bir ekran kartı. 1080p’de kullanılacaksa ddr5 bir sistem daha doğru seçim olur. 5090’dan fazla fps vermesi akla ve bilime tamamiyle ters düşen bir şey olduğu için 5060 demek istediğini varsayıyorum ki iyi bir işlemciyle 5060’tan daha iyi performans veriyor ama kim bu fiyat bandında çok iyi bir işlemci almak ister bilemedim
Bu dediğim ayarlarla beraber yeni nesil oyunlarda özellikle 2k'da öne geçtiği durumlar var. Ama tabii ki genel olarak 5090 fps değerlerinde daha yüksektir.5090dan nasıl daha iyi fps verebilirki onu anlamadım. genellikle testlerde 5060ın gerisinde. rebar filan açmadığımız zaman saf olarak gerisinde gibi gözüküyor. videolarda vram avantajı var evet. ama onun dışında çok bir olayı yok gibi
Düzeltme Rtx 5060'da bazı oyunlarda daha fazla fps veriyor. 5090 yalnış oldu kusura bakmayın.Bilgisayar toplıyacağım için araştırma yapıyordum ve bu ekran kartına denk geldim. Fiyatı performansına göre inanılmaz iyidi ve araştırdım artıları neler eksileri neler. İlk çıktığında yapılan test videolarında 1080p'de darboğaz yaptığını gördüm. Biraz daha araştırdıktan sonra bunun 2 tane sebebi olduğunu gördüm. Bir tanesi intel arc sürücüleri diğer Ekran kartlarına göre işlemciye daha fazla arka plan işi yüklüyor ve darboğaz genelde 1080p de hissediliyor. 2k'ya alınca işlemciye olan bağımlılık azalıyor ve yük ekran kartına biniyor. Ama şimdi çok önemli bir konuya değineceğim. Intel Arc B580 Rtx 5090'dan daha iyi FPS veriyor, araştırın. Sadece BIOS'tan 'Above 4GB Decoding' ve 'Resize BAR Support' ayarlarını etkinleştirin. Demek istiyecepim şeyler bunlar. Ben bu ekran kartını alacağım ama deneyerek değil araştırarak öğrendim ona göre hareket etmenizi öneririm.
5060 yazıcaktım kafam gitmiş5090 çalışmıyorken yapıldı müsabaka galiba
Yalnış yazdım 5060 olcaktı2k için gayet güzel bir ekran kartı. 1080p’de kullanılacaksa ddr5 bir sistem daha doğru seçim olur. 5090’dan fazla fps vermesi akla ve bilime tamamiyle ters düşen bir şey olduğu için 5060 demek istediğini varsayıyorum ki iyi bir işlemciyle 5060’tan daha iyi performans veriyor ama kim bu fiyat bandında çok iyi bir işlemci almak ister bilemedim
Yanlışıkla yazdımUmarım 5090'ı yanlışlıkla yazmışsındır
5090 yalnış yazıldı5090dan nasıl daha iyi fps verebilirki onu anlamadım. genellikle testlerde 5060ın gerisinde. rebar filan açmadığımız zaman saf olarak gerisinde gibi gözüküyor. videolarda vram avantajı var evet. ama onun dışında çok bir olayı yok gibi
Aynen katılıyorum. İlk çıktığında 7500f ile bile 1080p de bazı oyunlarda darboğaz yapıyordu ama artık güncellemelerle yapmıyodur diye düşünüyorum. 7500f en iyi tercih falan bu ekran kartı için7500f yada 5600 yeter