Harcama Yapmayı Durduramıyorum

Yaşım 19, kendi gelirim var. Odamda gerekli gereksiz o kadar çok şey var ki. Aldığım şeyleri almamış olsam şuan kendime araba alırdım. Aksiyon kamerası, OLED TV, monitörler, kulaklıklar. Sadece kulaklıkların değeri 50 bin lirayı aşıyor öyle diyeyim. Duramadım iPhone 17 falan aldım duramiyorum yardim edin. TL durması yerine nasıl birikim yapabilirim eskiden fena olmayan yatırımlar yapıyordum şimdi aklıma sadece altın almak geliyor o da yatırım değil, sadece parayı başka bir şekilde tutmak. Fonlar, tahviller falan tavsiyeleriniz nelerdir? Yardım edin.

@ASELS
ayıptır sorması nabıyon ve ne kadar kazanıyon

Yanlış yaptığının farkındasın, kısa süre içerisinde bu alışkanlığından vazgeçmeni beklerim.

Yaşım 19, kendi gelirim var. Odamda gerekli gereksiz o kadar çok şey var ki. Aldığım şeyleri almamış olsam şuan kendime araba alırdım. Aksiyon kamerası, OLED TV, monitörler, kulaklıklar. Sadece kulaklıkların değeri 50 bin lirayı aşıyor öyle diyeyim. Duramadım iPhone 17 falan aldım duramiyorum yardim edin. TL durması yerine nasıl birikim yapabilirim eskiden fena olmayan yatırımlar yapıyordum şimdi aklıma sadece altın almak geliyor o da yatırım değil, sadece parayı başka bir şekilde tutmak. Fonlar, tahviller falan tavsiyeleriniz nelerdir? Yardım edin.

@ASELS
para bitince durursun kanka seve seve simdilik devam

Bence günümüz türkiyesinde normal olan bir durum. Ev, araba almak sadece maaş getirisi olanlar için çok uzak göründüğünden teknolojik ürünlere yöneliyorlar. Keza ben de aynı şekilde harcama yapamadan duramıyorum. Mac air aldım ama yatıyor mesela xd

hs80max var elimde sıfır gibi onu satacağım sanırım öncelikle, aoc 24g4x falan var odanın bi kenarında yatıyor duruyor. maus klavye falanda var birkac tane
Mouse klavye bakıyorum bu aralar ben hocam ama sıfırları bütçemi aşıyor malum öğrencilik, eğer çok kullanmadığın durumu iyi olan özellikle klavyelerinden uyguna satmayı düşündüğün varsa bi değerlendirebilirim

Ben diyom bu sorun sadece sende degil Ulkenin %90'da var bence gozlemlerim sonucu anlamiyorum insanalr niye bu kadar bos beles seylere apra harciyor ban sacam geliyor

Her neyse Ben olsam onu dolar yapar biriktirirdim sonra bayram tatillerinde veya kendi isiniz ise yani izin sorununuz yoksa yazin yurt disina Tatile gider gezerdim en aizndan gecmise baktigimda dunyayi gordum eglenceli vakit gecirdim derdim

(yurt disini gezmek dedigim turist kafileleri gibi sadece populer ve tarihi yerlere gidip fotograf cekinmek veya eglence mekanlarina gidip bosa harcamak degil tabi)
Yurtdısına cıkıyorum sık sık, iki avrupa ülkesi gezdim geçtiğimiz ay
Sen önce kredi kartlarını bir kapat kurtulursun
kredi notum icin önemli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayıptır sorması nabıyon ve ne kadar kazanıyon
Ticaret, cebime 20 giren ay da oldu 200 de

Bence günümüz türkiyesinde normal olan bir durum. Ev, araba almak sadece maaş getirisi olanlar için çok uzak göründüğünden teknolojik ürünlere yöneliyorlar. Keza ben de aynı şekilde harcama yapamadan duramıyorum. Mac air aldım ama yatıyor mesela xd
Aynısı ama pro

Mouse klavye bakıyorum bu aralar ben hocam ama sıfırları bütçemi aşıyor malum öğrencilik, eğer çok kullanmadığın durumu iyi olan özellikle klavyelerinden uyguna satmayı düşündüğün varsa bi değerlendirebilirim

Dm at hocam

@ahmttunc borçlanabilirsin, eğer elinde olan ufak miktarları biriktirmek zor oluyorsa büyük bi borca gir o borcu/krediyi öderken mal sahibi olabilirsin. Elinde nakitin varsa ve araba almak istiyorsan kredi çekebilirsin veya ...evim şirketlerine bakabilirsin bu sayede kısa vadede mal sahibi olup uzun vadede de borcunu ödeyebilirsin

bendede var dopaminden dolayı galiba hiç bir şey almayacağım diyorum 1500tl alt limitsiz kupon veriyorlar harcıyorum her şekilde

Adamların istediği bu ve biz acılan bazı indirim vs konuları eleştirince lincleniyoruz :)
Yağlayıp bağlıyorlar sonra deli gibi alisveris yaptırıyorlar size.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,342
Üyeler
198,109
Son üye
HyperMaster
Geri