Yardım 32 GB Ramden 16 GB Rame Geçmeli Miyim?

Reaksiyon skoru
17
Donanım Arşivi'nin Rx 9060xt sistemini almıştım. Monitör bütçesi kalmadı o yüzden 3800 TL'ye KTC'nin full hd monitörünü alacaktım, 2k tavsiye eden çok oldu. Sistemde 32 gb ram var, onu satıp gelen parayla 16 gb ram+ 2k monitör yapmak mantıklı olur mu?

Donanım Arşivi'nin Rx 9060xt sistemini almıştım. Monitör bütçesi kalmadı o yüzden 3800 TL'ye KTC'nin full hd monitörünü alacaktım, 2k tavsiye eden çok oldu. Sistemde 32 gb ram var, onu satıp gelen parayla 16 gb ram+ 2k monitör yapmak mantıklı olur mu?
birdaha ram alamayabilirsin bence bekle indirime düşen olur illaki ya da taksit deneyebilirsin

bılgısayarı ne amacla kullandıgına baglı ben sadece valorant oynuyorum dersen 32 e gerek yok ama arka planımda 20 tane uygulama varken oynuyorum dersen fark yaratır

Bence olmaz 16 ram sınır olmuş zaten

Gerek yok ram fiyatlarının uçtuğu bu zamanlarda elden ram çıkartmak mantıksız bence. Yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer çalışmıyorsanız hazır yaz da gelmişken bi işe girip monitörü o şekilde de alabilirsiniz ram satmaya hiç gerek yok. Yada bir süre para biriktirip sonrasında alabilirsiniz acele etmenize gerek yok. Ve hangi tür oyunlar oynuyorsunuz eğer fps oyunları oynuyorsanız fullhd hala çok yeterli önceliğiniz hz olmalı ama hikayeli oyunlar oynuyorsanız 2k tercih edilebilir. Ama kesinlikle ram satmayın 32gb ram şuan sisteminizde bulunduğu için şükretmeniz gereken bir şey bence :D

ram satman mantıklı olabilir. vatan veya itopyadan illa ram düşer buraya :)

bılgısayarı ne amacla kullandıgına baglı ben sadece valorant oynuyorum dersen 32 e gerek yok ama arka planımda 20 tane uygulama varken oynuyorum dersen fark yaratır
Hikaye + fps oyunu için kullanacağım render veya 20 30 sekmelik bir işim yok.

Sadece oyun oynasan bile bazı oyunlarda 30a yakın kullanım olacak 16 şu zamanda yetersiz hele ki 2kda

Benim için 2k monitör çok önemli değildi ama yoğun şekilde tavsiye edildi. Hikaye oyunlari için de 9060xt aslında tam bir 2k kartı sayılmaz gibi fsr açmadan 50 60 fps arası görüküyor çoğu oyunda performansı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Düşündüğüm monitör buydu.

24 inch max 25 inch monitör almayı düşünüyorsan 2k alma 1080p al geç ama 27 inch falan alacaksan 2k monitör almak zorundasın desem yeridir yoksa ekran da pixel sayarsın tercihin 24-25 inch ise 32gb ram bu zamanda biraz bulmak maddi açıdan zor bu yüzden satma derim ama 27 inch 2k alıcam diyorsan belki düşünülebilir ama bence hala saçma biraz bekleyip ram satmadan monitör bütçenin üzerine koyup 2. el bir 2k 27 inch kovalamanı tavsiye ederim

24 inch max 25 inch monitör almayı düşünüyorsan 2k alma 1080p al geç ama 27 inch falan alacaksan 2k monitör almak zorundasın desem yeridir yoksa ekran da pixel sayarsın tercihin 24-25 inch ise 32gb ram bu zamanda biraz bulmak maddi açıdan zor bu yüzden satma derim ama 27 inch 2k alıcam diyorsan belki düşünülebilir ama bence hala saçma biraz bekleyip ram satmadan monitör bütçenin üzerine koyup 2. el bir 2k 27 inch kovalamanı tavsiye ederim
Bu monitörü alabilirim ram satmadan çok f/p. 2k önerilerini rafa kaldırıyorum.

Evet bu monitör 3800TL bütçem yeterli. Ram satmama gerek yok bunun için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,932
Üyeler
198,219
Son üye
somonEmekcisi
Geri