16 dan 32 rame geçmeye gerek var mı?

3 -4 senesi daha var bence 16 nın, 32 geleceğe yatırım için iyi olur.

2.sistemim için bende geciş yapacaktım fakat oyun oynadığım için hiç de gerekli olmazığımı gördüm ve geçiş yapmadım 2 yıl daha götürür

Windows ayarların oyunlar için yapılandırılmışsa, oyun oynarken arkada dc chrome warp zart zurt çalışmıyorsa 2x16 ile 2x8 arasında fark yok. Ama 2x8de arkada uygulama çoksa + windows ayarları yapılandırılmamışsa microsoft servisleri anlık ramlerinin üstünde halay seker oyunda takılmalar olur.

Setubu ful beyaz yapmak istiyorum. Tek siyah parça anakartla ram kaldı. Sistem DDR4, sadece oyun oynaycağım. 16 ramden 32 rame ne gibi bir fark olur? Almışken beyaz olsun 32 olsun 16 dan 16 ya sadece renk değişmek için geçmeyim diye diyorum.
birincisi bazı oyunlarda 16gb sınırda veya yetersiz oluyor, ikincisi beyaz sistem topladığına göre para sıkıntısı çok yok demektir o yüzden 32ye geçmende mantıklı olabilir.

birincisi bazı oyunlarda 16gb sınırda veya yetersiz oluyor, ikincisi beyaz sistem topladığına göre para sıkıntısı çok yok demektir o yüzden 32ye geçmende mantıklı olabilir.
1. si aktif olarak rdr2 oynuyom sonra da gow vs diye akcam
2. si günde 10 saat fabrikada asgariye ömür satıyorum. Parada çok yok. Heves ettim topluyom aylardır. Parça parça
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu videolarda çok gercekcı gelmıyor. 5060 a bi oyunda crash falan dıoyordu. Bi adam .ekmiş videosunuy catır cutur oynuyordu.

Arkaplanda fazla uygulama açıp rahatınıza bakmak istiyorsanız 32'ye geçmenizde fayda var. 32'ye geçtiğimde gerçekten çok daha fazla rahatladım. Oyun oynarken 16GB'yi sürekli geçiyorum.

Windows ayarların oyunlar için yapılandırılmışsa, oyun oynarken arkada dc chrome warp zart zurt çalışmıyorsa 2x16 ile 2x8 arasında fark yok. Ama 2x8de arkada uygulama çoksa + windows ayarları yapılandırılmamışsa microsoft servisleri anlık ramlerinin üstünde halay seker oyunda takılmalar olur.
O dediğin dalgayı ddr3 makinemde de bunda da yaşamadım. 10 tane şey açınca kasma dinazor devri internet cafelerde ya da ddr2 lerde kaldı hocam.

Setubu ful beyaz yapmak istiyorum. Tek siyah parça anakartla ram kaldı. Sistem DDR4, sadece oyun oynaycağım. 16 ramden 32 rame ne gibi bir fark olur? Almışken beyaz olsun 32 olsun 16 dan 16 ya sadece renk değişmek için geçmeyim diye diyorum.
Miktar olarak şuan oyun performansını etkilemez çünkü konsollardaki bellek şuan onu kısıtlıyor ama geleceğe dönük olarak ya da arkada başka şeyler açıkken de rahat oyun oynamak için 32GB iyi olur.

1X16 vs 2X16 farkını konuşacaksak orada tek kanal çift kanal farkı da olacağından RAM farkı performansı baya etkiler dipnot olarak yazayım.

2. si günde 10 saat fabrikada asgariye ömür satıyorum. Parada çok yok. Heves ettim topluyom aylardır. Parça parça

Bu videolarda çok gercekcı gelmıyor. 5060 a bi oyunda crash falan dıoyordu. Bi adam .ekmiş videosunuy catır cutur oynuyordu.
tamam heves etmişsin ama bence hazır değiştiriyorken hem şimdi kafan rahat olsun hem de geleceğe yatırım olsun diye ben olsam 32ye geçerdim

Saçmalamış, oyun 64GB RAM dediği sistemde bile fazlasına gerek duymamış 14GB RAM kullanmış ama 16GB RAMli sistemde oyun çökmüş? O sistemin başka bir sorunu vardır RAM yetersizliği çoğunlukla çökmeye sebep olmaz zaten en fazla anlık takılma yapar çok yetersizse takılmalar artar oyun oynanamaz kıvama gelir. Ama o durumu da şuan 16GB de yaşayamazsınız 8GB kullananlar bazı oyunlarda yaşar 😀

dostum 16 hala daha yeterli 32 ye şimdilik geçmeye gerek yok bence

Geri