Windows 11 Çok Ram Kullanıyor Hk

s.a

beyler bi chrome açık içindede bu forum açık. başka açık bir şey yok pc de 7 GB ram kullanıyor bune gözünü sevim :)
10 LTSC ye geçicem valla . siz ne diyonuz
bu 11 i güncel olsun diye kurdum hani göze hoş geliyor çünkü teması felan ama bu kdr ram kullanma çok gereksiz yemin ederim pc nin kastığını hissediyorm hissettiriyor
işlemci değiştm kule tipi fan bile aldm daha onun hızını göremedm pc de
Linux geç
 
Chrome kullanmak…

Adamlar sizin haberiniz olmadan 4gblık yapay zeka depolamasını çaktırmadan bilgisayarınıza yükledi üstelik bunu fark edip “yükleme” gibi bi seçenek yapsanız bile çaktırmadan gene yüklediği ortaya çıktı.

Biraz teknoloji sayfalarını takip edin. Ben mozilla kullanıyorum 0 sorun 0 ram canavarı bence
 
operada kullansan chrome da kullansan yine ram yer. Ayrica opera chrome dan daha cok bile ram yer opera reklamlarina bakma. Kendin sadelestirilmis windows kurulumu yaparsan cercop gereksiz seylerden kurtulursun.
10 ltscmi geçsem
Chrome kullanmak…

Adamlar sizin haberiniz olmadan 4gblık yapay zeka depolamasını çaktırmadan bilgisayarınıza yükledi üstelik bunu fark edip “yükleme” gibi bi seçenek yapsanız bile çaktırmadan gene yüklediği ortaya çıktı.

Biraz teknoloji sayfalarını takip edin. Ben mozilla kullanıyorum 0 sorun 0 ram canavarı bence
mozilla nsl
 
Ramin kaç hocam ? Bende başlarda kafaya takıyordum şimdi saldım ne kullanırsa kullansın diyorum. Bende 24gb var temizinden 10gb kullanıyor :ROFLMAO:
 
Tarayıcıların kaynak tüketimi konusunda aralarında uçurum yok. En fazla gerçi Brave, Firefox ve forkları (Zen, Mullvad, LibreWolf) kaynak tüketiyor. Firefox, Chromium tarayıcılara göre 2 katı yüksek kaynak tükettiği gibi, siteleri daha yavaş yüklüyor. Sebebi ise Google'un pazar payının yüksek olması. Geliştiriciler en çok tüketicisi olan Chromium'a göre sitelerini optimize ediyor. Tabii Firefox Vakfının da tembelliği var, zaten en büyük geliri arama motorunu varsayılan olarak Google yapması. Keza Opera'nın da böyle anlaşmaları var.

Chrome ve Edge en sadeleri, o yüzdfen Brave, Firefox, Opera'ya göre daha az kaynak tüketiyor. Edge tarafı bence Chrome'dan daha iyi, Microsoft işletim sistemine en uygun hale getiriyor. Hatta Chromium'u bu kadar ileriye taşıyan Microsoft dersek yalan olmaz. Chrome kalsa halen koyu tema ayarı bile sunmayacaktı.

Asıl kaynağı siteler tüketiyor. Gereksiz uzantıları kaldırabilirsin. Mesela çoğu kişi Adblock, Adblock Plus'un reklam engellediğini düşünüyor. Hayır, bunlar reklam falan engellemiyor. Tam tersi reklam verenlerden el altından para alıyor. Ayrıca yüksek kaynak tüketiyorlar.

Tarayıcıda en ideali Adblock, Adblock Plus veya AdGuard (kaynak tüketim sorunlarını asla çözmüyor) kaldırıp Ublock Lite yükleyin.

Ayrıca Privacy Badger'da kullanılabilir. Ama belirteyim PB siteleri bozuyor. Özellikle yerel alışveriş sitelerini, bir yerden alışveriş yaparken geçici olarak kapatmayı unutmayın. Ben genelde uzantıları, şu uzantı ile tek tıkla devredışı bırakıyorum. PB bayağı gereksiz şeyi engellediğinden, sitelerin tükettiği kaynağı yine %0-30 oranında azaltacaktır.

Ama reklam engelleme %40-60 oranında kaynak tüketimi azaltsa da, siteler kötü optimize edildiyse yüksek kaynak tüketir. Eğer optimizasyonu berbat siteleri aktif kullanıyorsanız, o sitenin alternatifini bulun. Mesela YouTube üzerinde oynatma listeleri ve canlı sohbet bellek tüketimini artırıyor. Canlı sohbet uzun süre açık durunca, oynatma listesi de içerisindeki video sayısına göre tüketimi bozuyor. Tamamen bozuklar. YT'da oynatma listelerini uzun tutmayın veya bunlardan bir şey izlerken tüketeceği kaynak tüketiminin bilincinde olun.

Bağlantıda önerdiklerimi harfiyen uygulayın.


Bunun dışında anakart, fare, klavye vb. uygulamalarını sürekli kullanmıyorsanız (yani ayar yapınca çoğu ürün kendi hafızasına kaybediyor) arka planda çalışmasını engelleyin, otomatik başlatma ayarı varsa kapatın. Veya tamamen bu yazılımları kaldırın. Wintoys harici sistem bakım uygulaması falan barındırmayın.

Windows 10 desteği yok geçmeyin. Eskiye göre zararlılar arttı, artık Discord vb. çok kolay bu şeylere yakaklanıyorsunuz. Bir şeylere tıklamanıza bile gerek yok. Desteği olmayan işletim sistemi o yüzden kullanmayın. Ben kendimi korurum ile olmuyor.

Yakın zamanda Windows'da kapatılan güvenlik açıkları, bir yerde Win10 desteğine kesecek Chrome'un basit bir güncellemede kapattığı güvenlik açıkları ki bu sürekli devam ediyor.

Üstüne hesap çalmak için çok basit taktikler. İnternetteki zararlılardan korunmak eskiye göre çok daha zor. Yapay zekanın da bunda büyük etkisi var.
 
Son düzenleme:
s.a

beyler bi chrome açık içindede bu forum açık. başka açık bir şey yok pc de 7 GB ram kullanıyor bune gözünü sevim :)
10 LTSC ye geçicem valla . siz ne diyonuz
bu 11 i güncel olsun diye kurdum hani göze hoş geliyor çünkü teması felan ama bu kdr ram kullanma çok gereksiz yemin ederim pc nin kastığını hissediyorm hissettiriyor
işlemci değiştm kule tipi fan bile aldm daha onun hızını göremedm pc de
kaç ram var sistemde hocam?
 
Debloater kullan diyecemde dikkatli olmak lazım neyi kaldırmalı ne lazım diye
 
Valla ben w10 kurdum 2 3 gb kullanıyor performans acisindan eksiğini hissetmedim, etkinleştirme de istemedi. 16 gb için w10 devam
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,220,389
Mesajlar
11,066,280
Üyeler
197,887
Son üye
Kyut
Geri
Top