Öneri Hafif Kullanımda Şarjı Uzun Giden Harici Ekran Kartlı Dizüstü Önerisi

Laptop iş için de kullanılacak( Kardeşim endüstri mühendisi. Qgis ve arena programlarını kullanacak ). İnternet, ofis işlerinde en az 6-7 saat batarya ömrü olmasını istiyoruz. Harici ekran kartı önemli dedi. Rtx 5060-5070 li bir şey bakıyorum. Bütçe değişik🙂. 70-80 bin arası bütçe ideal. Daha fazlası zorlar ama siz bildiğiniz güzel bir dizüstü bilgisayar varsa 100 bine kadar önerebilirsiniz🙂.
İstediğim özellikler:
- Hafif kullanımda şarjı min 6-7 saat gitsin
- Ekranı %100 srgb olsun(çözünürlük çok önemli değil.)
-16" boyutunda olsun ve 2,5kg'dan fazla olmasın
-Ram 24-32 Gb olsun. 16 gb olmasını istemedi ve sonradan arttırmaya da sıcak bakmadı.
hocam tam olarak senin kafada bir laptop arıyordum birkaç ay önce ve sonra bu modeli aldım ama şuan fiyatı uçmuş ben aldığımda 64 bin tl idi , şuanki fiyatına değmez bence ama indirim gelirse öneririm kütüphanede sabah 9 dan akşam 8 e kadar kullanabiliyorum orta parlaklık ayarında

hocam tam olarak senin kafada bir laptop arıyordum birkaç ay önce ve sonra bu modeli aldım ama şuan fiyatı uçmuş ben aldığımda 64 bin tl idi , şuanki fiyatına değmez bence ama indirim gelirse öneririm kütüphanede sabah 9 dan akşam 8 e kadar kullanabiliyorum orta parlaklık ayarında

Dinletemedim😢. Kendi bilir vallahi🤷. İade etmek istemez muhtemelen ama bakalım.

Ekler

• Screenshot_20260616_202418_WhatsApp.webp
    Screenshot_20260616_202418_WhatsApp.webp
    113.8 KB · Hit: 8
Ben sadece intel ekran kartına ayarladım. İnternet ve yine internet üzerinden video izlemede 6 saati rahat görür(ortalama saatte %14-15 gidiyor. Dengeli, 240hz yenileme hızı ve %50 parlaklık). Omen hub'un harici kartı kullandığına dair teoriler de var ama uğraşmadım. Kardeşime vereceğim ve çok da anlamadığı için sadece entegre grafik modunda bırakıp ağır iş yapacağı zaman nereden hibrit modu açacağını gösterdim.

Bakalım kardeşim kullanıyor da iade etmek ister mi bilmem. İade etmeye üşenmiyorsanız ve 6 saat size yetmiyorsa siz bilirsiniz tabi. Ben kardeşime Tuf a16 alalım dedim ama onun da gözü donanıma kaydı ve Omen 16'yı istedi. Bakalım ne olur🙂.
Şunlara da bakabilirsiniz :
Ben ilk aldığımda cihazın pili uzun gidiyordu şimdi işler tersine döndü çözemedim. İntelde 2 saati zor görür olduk😅

Ben ilk aldığımda cihazın pili uzun gidiyordu şimdi işler tersine döndü çözemedim. İntelde 2 saati zor görür olduk😅
Hocam ben dediğim gibi yapınca pili su gibi içmesi durumuna hiç rastlamadım. Harici ekran kartını kapatmak kesin çözüm gibi.

Dinletemedim😢. Kendi bilir vallahi🤷. İade etmek istemez muhtemelen ama bakalım.
bu arada 32 gb ram olan model daha ucuz ona dikkat etmenizi tavsiye ederim birde hp ye göre taşınabilirliği daha iyi evet 2kg civarı laptop yinede oyunda oynayacaksa 5070 li hp de mantıklı olabilir fakat pil ömrü ne kadardır bilmiyorum

orta parlaklık ayarlarında güç tasarrufu modu açıkken spotify+chrome karışık kullanımmında saatte %10-11 pil tüketimi var bendeki laptopun

Hocam throttle stop ile işlemci wattı limitlemeyi denerseniz belki biraz daha artabilir ama igpu modu dışında 5070 pili boşta bile içiyor orasını anlamadım bende
2.dediğiniz de şarj gece falan bende de %5 10arası fln gidiyor ama o çok büyük bir problem değil bence sonuçta neredeyse hep şarja takılı kalıcak

bu arada 32 gb ram olan model daha ucuz ona dikkat etmenizi tavsiye ederim birde hp ye göre taşınabilirliği daha iyi evet 2kg civarı laptop yinede oyunda oynayacaksa 5070 li hp de mantıklı olabilir fakat pil ömrü ne kadardır bilmiyorum

orta parlaklık ayarlarında güç tasarrufu modu açıkken spotify+chrome karışık kullanımmında saatte %10-11 pil tüketimi var bendeki laptopun
Oyun yok. İş için kullanacak. Arena ve Qgis diye iki tane uygulama dedi. Biri harici ekran kartı istiyormuş. Ama rtx 5060 ile 5070 arasındaki farkı hissetmez gibi. Uzun ömürlü olsun diye sanırım daha performanslı olanı seçti(İşlemci ve ekran kartlarının performans testlerini ona attım). Ekranı da cabası oldu.

Hocam throttle stop ile işlemci wattı limitlemeyi denerseniz belki biraz daha artabilir ama igpu modu dışında 5070 pili boşta bile içiyor orasını anlamadım bende
2.dediğiniz de şarj gece falan bende de %5 10arası fln gidiyor ama o çok büyük bir problem değil bence sonuçta neredeyse hep şarja takılı kalıcak
Bugün destek hattını aradım düşmesi normal diyorda öteki laptoplarda niye düşmüyor kafama bu iş pek yatmadı :hoba:

Ekranı gerçekten baya güzel laptopun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bugün destek hattını aradım düşmesi normal diyorda öteki laptoplarda niye düşmüyor kafama bu iş pek yatmadı :hoba:
Kaç saat gidiyor ve hangi modda kullanıyorsunuz

Ekranı gerçekten baya güzel laptopun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaç saat gidiyor ve hangi modda kullanıyorsunuz
Hocam dün hiybrid modda denedim ortalama 1 saat gitti. Şimdide discrete deniyorum ortalama 2 saat gitti. Yalnız ikisindede ful parlaklık 240hz ve dengeli mod aktifti.

hocam o zaman normal olabilir ya full parlaklık baya etkilemiştir büyük ihtimalle ben 5 6 saati eco modu ve igpu modu dışında göreceğini düşünmüyorum zaten

Oyun yok. İş için kullanacak. Arena ve Qgis diye iki tane uygulama dedi. Biri harici ekran kartı istiyormuş. Ama rtx 5060 ile 5070 arasındaki farkı hissetmez gibi. Uzun ömürlü olsun diye sanırım daha performanslı olanı seçti(İşlemci ve ekran kartlarının performans testlerini ona attım). Ekranı da cabası oldu.
hocam omene baktımda bence en mantıklısını yapmış hem ekran olarak hemde donanım olarak eğerki ofis işlerinde uzun batarya ömrüne ihtiyacı varsa 100w lık bir şarj aleti alsın yanına gayet mutlu eder

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,017
Üyeler
197,605
Son üye
gats
Geri