Ddr4 Ram Değişeceğim İşlemcı Ne Almalıyım

oxlade

80+
Reaksiyon skoru
5
Rtx 5050 r5 5500 ddr4 8x2 ram var bunu 16x2 yapsam hangi işlemciyi almam gerekir

islemci ile alakasi yok anakartiniz 4 slot destekliyorsa takabilirsijiz

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
4 slot ? 16x2 ?
Hayir anlamadınız 2 tane slot var ve 2 tane 8 gb değiştirip 2 tane 16gb alacağım işlemciyi neye yükseltmem gerekiyor onu soruyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

islemci ile alakasi yok anakartiniz 4 slot destekliyorsa takabilirsijiz
Hayir anlamadınız 2 tane slot var ve 2 tane 8 gb değiştirip 2 tane 16gb alacağım işlemciyi neye yükseltmem gerekiyor onu soruyorum

işlemcin destekliyor zaten değişmene gerek yokki

işlemciyi yükseltmene gerek yok rami yükselt şuan 5600e veya 5800x3dye geçebilirsin 5600e gerek yok fark çok az zaten 5800x3d olabilir oda temmuzda tekrar çıkacak onu bekleyebilirsin şuan rami yukseltsen yeter

ram değiştereceğin zaman işlemci değiştirmene gerek yok hocam

Rami neden yükseltiyorsunuz? Eğer oyunlarınız için ise işlemcide yükseltilebilir, yoksa rami yükseltmenin manası yok. Ram+işlemci kombosu diye bir şey yok çünkü.

Daha yüksek fps için rammi değişmeliyim islemcimi su anki r5 5500
daha yüksek fps için ram yükseltmeye gerek yok 2 tane kullanıyorsan maksimum verimi alıyorsundur. Daha yüksek fps için işlemci ve ekran kartı yükseltilebilir.

daha yüksek fps için ram yükseltmeye gerek yok 2 tane kullanıyorsan maksimum verimi alıyorsundur. Daha yüksek fps için işlemci ve ekran kartı yükseltilebilir.
Peki ne işlemci almalıyım am4 icin

Peki ne işlemci almalıyım am4 icin
AM4 platformda ikinci el piyasaları sağ olsun 5600/5600X harici bir işlemci almak mantıklı değil.

RAM yükseltince diğer parçaları yükseltmek gibi bir zorunluluğun yok.

Geri