theodosius71
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
- Bütçe
- 90000
Selam 90bin tl bütçem var iki laptop arasında kaldım üniversite sınavına hazırlanacağım elimdeki masaüstü pc pert oldu zaten çok iyi değildi sistem özellikleri bu assrock b450m - hdv r4.0 amd ryzen 3 4300 ge forze 8gb ram 3200 mhz sandisk plus 480 gb ssdtamirciye götürdüğümde anakart değişmesi lazım ilerde yine sorun çıkarabilir dedi zaten bu bilgisayar yetmiyordu yeni laptop almayı düşünüyordum windows ve mackbooklara baktım benim için tasinabilirlik ve şarj önemli zaten çok oyun oynamıyordum baya sıkılmıştım arada bir löl giriyodum arkadaşlarla dc de oda hafta 2-3 kere falan baktığım zaman mackbooklarda lolde oynanıyormuş zaten arada bir oynadığım için mackbook daha hoşuma gitti üniversite sınavına hazırlandığım için elimdeki pc de bozulduğu için bir dizüstü bilgisayar gerekiyor bir tablet olsa 1 yıl idare olup uniye geçince alırım diyordum ama hem laptop fiyatlsri artıyor hemde elimde tablet yok laptopta yok bir o bilgisayarım vardı oda bozuldu zaten ailem istanbulda fazla kalmayı dusunmuyorlsr ben uniyi bitirince direkt memlekete dönecekler babain emekli olmasını bekliyolar oda en geç 7 sene içinde emekli olur ama ben memlekete gitmek istemiyorum memleketim kilis neden gitmek istemediğim belli zaten herneyse o yüzden masaüstü almayı düşünmüyorum laptop benim için en ideali laptopta mackbook düşünüyorum üni okursam elektrik makine yada bilgisayar muh yazmayı düşünüyorum zaten meslek lisesi okumuştum yazılım gördüm yani bu ihtiyaçlar disinds birde youtubda içerik yapmak başlamayı düşünüyorum adobe programları premier pro kullanmayı falan iki model arasında kaldım bu fiyat üstüne çıkmam çünkü bucem bu kadat 20k sini ailem vericek uzun süre kullanmak istiyorum ağırlık problem değil airler daha hafif diyolar ama o Önemli değil hangi modeli almalıyım uzun süre götürmesini istiyirum çünkü mackbooklarda parça değişimi olmuyor hangisini almalıyım 1.mackbook pro m5 16gb ram 512 ssd 2.mackbook air m5 24gb ram 1 tb ssd tavsiyelerinizi bekliyorum