Ekran Kartı Arızası?

baybeyaz

80+
Reaksiyon skoru
1
Geçen gün bilgisayarımın kasasındaki ön 3 fandan ortadaki fanın dönmediğini gördüm ve kasayı açıp ortadaki fana baktım kasadaki jelatinlerden birisi fanın arasına girmişti ben de o jelatini çıkardım fakat daha sonra jelatin kasanın altına ssd takma bölümüne düştü ellemedim PC nin temperli camını geçirdim kapattım ve açmaya çalıştığımda açılmadı daha sonra ekran kartının görüntü vermesine sebep olan kablosunu söküp taktım ve Rami söküp taktım bugün ise götürdüğümüz bilgisayarcı yanılmıyorsam ekran kartının arızalı olabileceğini ve 17-18 bin TL masrafı olabileceğini söyledi ben neye sebep olmuş olabilirim?
Ekran kartı-Amd Rx7600

Geçen gün bilgisayarımın kasasındaki ön 3 fandan ortadaki fanın dönmediğini gördüm ve kasayı açıp ortadaki fana baktım kasadaki jelatinlerden birisi fanın arasına girmişti ben de o jelatini çıkardım fakat daha sonra jelatin kasanın altına ssd takma bölümüne düştü ellemedim PC nin temperli camını geçirdim kapattım ve açmaya çalıştığımda açılmadı daha sonra ekran kartının görüntü vermesine sebep olan kablosunu söküp taktım ve Rami söküp taktım bugün ise götürdüğümüz bilgisayarcı yanılmıyorsam ekran kartının arızalı olabileceğini ve 17-18 bin TL masrafı olabileceğini söyledi ben neye sebep olmuş olabilirim?
Ekran kartı-Amd Rx7600
RX 7600 ün sıfırı ne kadar ki senden 17-18 K istiyor işbilmez art niyetli insan (küfür edip uyarı almak istemiyorum )

Jelatin yüzünden nasıl bozulmuş? PC tepki mi vermiyor yoksa görüntü mu gelmiyor?

Jelatin yüzünden nasıl bozulmuş? PC tepki mi vermiyor yoksa görüntü mu gelmiyor?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olay şöyle oldu ben fan niye dönmüyor diye kontrol ettim o jelatini çıkardım daha sonra temperli camı kapattım ve bilgisayarı açmaya çalıştığımda no signal hatası verdi daha sonra ekran kartının kablosunu söktüm taktım bu sefer de PC kapanmamaya başladı

Ekran kartına taktığın kabloyu değiştir bakalım dp ise hdmi tak portları tek tek dene. Portlar en çabuk bozulan yer.

Hocam sadece o değil görüntü gelmedi ben de ekran kartının kablosunu söküp taktım bu sefer de kapanmamaya başladı.Acaba statik elektriklenme mi oldu?

Hocam sadece o değil görüntü gelmedi ben de ekran kartının kablosunu söküp taktım bu sefer de kapanmamaya başladı.Acaba statik elektriklenme mi oldu?
Olabilir hocam emin değilim. İşlemci nedir? dahili gpu varsa onu deneyebilirsin. çift ram varsa tek dene. Tek ram varsa diğer slota tak.

Ekran kartı-Amd Rx7600
bilgisayarcı tam dolandırıcıymış he ekran kartının satış fiyatı kadar tamir masrafı söylemiş sana :D

Olabilir hocam emin değilim. İşlemci nedir? dahili gpu varsa onu deneyebilirdin. 3 fanlı ekran kartlarında bazı modellerin ortadaki fanı yüke binmeden dönmüyor. çift ram varsa tek dene. Tek ram varsa diğer slota tak.
Hocam ekran kartının fanı değil kasanın önündeki 3 fan dönmüyordu.Oradaki jelatini çıkarttım

Hocam ekran kartının fanı değil kasanın önündeki 3 fan dönmüyordu.Oradaki jelatini çıkarttım
Anakart ledleri yanıyor mu? Bilgisayarı fişten çek güç düğmesine 5-10 defa bas fişi falan tak çalıştır. Şu an pc çalışıyor ama görüntü mü gelmiyor? Bu kadar basit bir şekilde bozulacağını sanmıyorum bilgisayarın. Ekran kartı tam takılı mı?

pc açınca anakart ledlerine bak herhangi bir şey yanıyormu diye. ekran kartının güç kablosunu kontrol et. monitöre bağladığın hdmi ya da dp kablosu ne varsa onu kontrol et. imkanın varsa başka kabloyla dene. hatta şmkanın varsa gpu yu başka bir kasada takop çalıştırmayı dene

Ekran kartı-Amd Rx7600
o ekran kartının sıfırı 17 18 değil yanılmıyorsam az daha ekler 9060xt 16gb alırsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

alamıyorsa bile en kötü daha ucuza aynı ekran kartının sıfırı var. bilgisayarcıya para vereceğine mağazdan sıfır garantili ürün alırsın.

Geri