Türk Telekom Sokağımıza Kazısız Havai Hat Fiber Çekti - Süreç Ne Kadar Sürer?

ortalama 1-2 ay sürer turkcell 1.5 ayda falan halletmişti bizim caddeye

Aynen öyle dostum, o günkü ekipler de tam olarak bunu söyledi. Binaya ortak kutu koymakla hiç uğraşmayacaklar. Direğe ana kutuyu (OFT) çakıp, oradan her daireye sanki müstakil evmiş gibi havadan, direkt balkondan içeri siyah drop kablo çekecekler.

Bir de şöyle bir avantajım var; bizim 2 sokak arkadaki yeni binaya birkaç ay önce fiber çekilmişti ve şu an aktif olarak kullanıyorlar. Ekipler o aktif altyapının devamını direklerden bizim sokağa uzattılar. Yani ana omurgada sinyal zaten var, port veya santral aktivasyonu için aylarca bekletmezler diye umuyorum.

Konuya Güncelleme:
Altyapı çalışmasında son durum bu şekilde. Geçtiğimiz Cumartesi günü ekipler bizim kapının önündeki direğe kadar bu siyah kabloyu getirip rulo halinde bıraktılar. Dün de (Pazartesi) cadde üzerindeki ana kutudan sokağın başına kadar o kalın turuncu kabloyu çektiler.

Görsellerde gördüğünüz gibi kapının önündeki direkte şu an Türk Telekom 12 FO-H (Turkuaz Kablo) duruyor, ucunu da açmışlar içinden renkli renkli kablolar çıkıyor.

Bir aile yakınım eski Türk Telekom çalışanı olduğu için bu sokağın bağlantılarını (ek/füzyon kaynak işlerini) yapacak olan ustaya doğrudan ulaştık. Bugün sabah bizim evin tam konumunu ustaya attık, adam işleri olabildiğince hızlandıracağını söyledi ama ben sürecin bundan sonrasını tam olarak bilmiyorum.

Şimdi bu aşamadan sonra tam olarak ne yapılacak? Binaya ortak kutu falan girmeyecek, direkt bu direğe beyaz kutu (OFT) çakıp oradan havadan bizim balkona mı hat çekecekler? Fiziksel olarak kablolar bittiğine göre aktivasyon falan ne kadar sürer, önümüzdeki ayın başına interneti alabilir miyim? Bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.

Ekler

• ec702947-69d9-4d09-8be3-07c2a0d9c953.webp
    ec702947-69d9-4d09-8be3-07c2a0d9c953.webp
    128.1 KB · Hit: 4
  • 98ad04dd-6048-4fc4-8e7b-1a6d680971f1.webp
    98ad04dd-6048-4fc4-8e7b-1a6d680971f1.webp
    180.7 KB · Hit: 3
kutuya giren kablo değilmi o? Öyleyse bir kutu çakıkacak. senin daireye ince fiber kablo çekilecek .birde aktif edilecek.

kutuya giren kablo değilmi o? Öyleyse bir kutu çakıkacak. senin daireye ince fiber kablo çekilecek .birde aktif edilecek.
bu süreç hizlı mı olur birde bu bağlatıyı yapacak olan ekibin şefiyle iletişime geçtik sokapın mahallenin bilgisini aldı bizden

bu süreç hizlı mı olur birde bu bağlatıyı yapacak olan ekibin şefiyle iletişime geçtik sokapın mahallenin bilgisini aldı bizden
heryerde çalışanlar aynı değil kesin bir şey söylenemez bence.Başlandımı hızlı ilerler aktif edilmeye kadar.

Geri