Asus B650m-K ile Asus B850m-K Arasındaki Farklar Neler?

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
6000
Asus B650M-K İle Asus B850M-K Arasındaki Farklar Neler?

Uygunsuz içerik: Yapay Zeka
B650M-K: AMD B650 yonga setini kullanır. Ryzen 7000 ve 8000 serisi işlemciler için optimize edilmiştir (BIOS güncellemesi ile Ryzen 9000 serisini de destekler).
B850M-K: AMD B850 yonga setiyle gelir. Doğrudan yeni nesil Ryzen 9000 serisi işlemciler ve gelecekteki AM5 işlemciler temel alınarak, yapay zeka odaklı (Advanced AI PC) bilgi işlem altyapısına hazır şekilde tasarlanmıştır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

B650M-K: Ana ekran kartı yuvası (PCIe x16) PCIe 4.0 standardındadır.
B850M-K: En büyük yükseltmelerden biri burada. Ana ekran kartı yuvası geleceğe yatırım olarak PCIe 5.0 x16 standardına yükseltilmiştir. Böylece yeni nesil ultra yüksek hızlı ekran kartlarına tam uyumluluk sağlar.

B650M-K: DDR5 belleklerde kararlı hız aşırtma (OC) limitleri genellikle 7200 MHz civarındadır.
B850M-K: Geliştirilmiş 6 katmanlı PCB yapısı ve güncellenmiş bellek hatları sayesinde 8400 MHz (OC) ve üzerine kadar çok daha yüksek frekanslı DDR5 RAM hızlarını destekler. Ayrıca EXPO profili olmayan bellekler için ASUS'un AEMP (ASUS Enhanced Memory Profile) teknolojisini barındırır.

Her iki anakartta da 2 adet M.2 yuvası bulunur. Ancak hızları farklıdır:

B650M-K: Bir adet PCIe 5.0 x4 ve bir adet PCIe 4.0 x4 yuvasına sahiptir.
B850M-K: Yine bir adet PCIe 5.0 ve bir adet PCIe 4.0 düzenini korur ancak yeni nesil yüksek hızlı M.2 SSD'lerin ısınmasını engellemek adına kutu içeriğinde/üzerinde M.2 soğutucu bloğu (Heatsink) ile birlikte gelir.

B650M-K: Arka panelde görüntü çıkışı olarak yalnızca 1x HDMI barındırır.
B850M-K: Arka panelinde hem 1x HDMI hem de 1x DisplayPort yer alır, böylece işlemci grafik birimi üzerinden çift monitör kurulumunu daha rahat destekler. Ayrıca arka tarafta veri aktarımını hızlandıran USB 10Gbps Type-A portları bulunur.

Mevcut sistemindeki hangi işlemci ve bileşenlerle bu anakartı kullanmayı düşünüyorsun?

Son düzenleme:
Bu konunun ilk mesajına bakabilirsin.

B650M-K: AMD B650 yonga setini kullanır. Ryzen 7000 ve 8000 serisi işlemciler için optimize edilmiştir (BIOS güncellemesi ile Ryzen 9000 serisini de destekler).
Bu da yeni moda GPT'ye sor kopyala yapıştır, sanki adam kendisi soramıyor.

B850M-K'Da Pcie x16 slotu yani Gpu taktığın ilk slot Pcie 5.0, faz yapısı daha iyi bir de fazladan pcie 4.0 x16 sloru var. Bunlar ihtiyacı olan için az farkla alınabilecek güzel özellik ama oyun oynayacaksan B650M-R'da M-K'da tercih edebilirsin.

B850M-K'Da Pcie x16 slotu yani Gpu taktığın ilk slot Pcie 5.0, faz yapısı daha iyi bir de fazladan pcie 4.0 x16 sloru var. Bunlar ihtiyacı olan için az farkla alınabilecek güzel özellik ama oyun oynayacaksan B650M-R'da M-K'da tercih edebilirsin.
Tamamdır Eyvallah

Bu da yeni moda GPT'ye sor kopyala yapıştır, sanki adam kendisi soramıyor.
Herhangi bir Yapay Zekaya cümle yazdırmadım yarım saatlik bir araştırma ve eski tecrübemle beraber sadece özellikleri konusunda Yapay zekadan yarım aldım. Bunun yanında Metnim Yapay Zeka damgası yemiş buna da itirazda bulundum Teşekkür ederim güzel yorumun için :)

B850mk daha yeni teknolojilere sahip ayrıca ram Manuel ayar girmek içinde gayet iyi bir model. Ben geçen Amazon'dan aldım 500tl maxipuan Ile birlikte 5000e geldi. Hem yeni teknoloji hem Ram yetenekleri daha iyi olması ileriye donusluk konusunda B850mk Daha iyidir. Aradaki farka değer mi Bütçen belirler

kanka kopyalamış geçmişsin hiç adama laf atma
Herhangi bir Kopyalama yok dediğim, gibi sadece özellikler konusun da Yapay Zekadan yardım aldım gerisini kendim yazdım.

İnsanlar virgül (, ) nokta (.) gibi imla kurallarına uyan herkesi yapay zeka sanıyor gerçekten üzüyor.

Herhangi bir Kopyalama yok dediğim, gibi sadece özellikler konusun da Yapay Zekadan yardım aldım gerisini kendim yazdım.

İnsanlar virgül (, ) nokta (.) gibi imla kurallarına uyan herkesi yapay zeka sanıyor gerçekten üzüyor.
önemli yerleri kalın yazmışsın çoğu kalın yazmayı bile bilmez sen aktif kullanmışsın. aynı chatgpt veya gemini gibi

Geri