Sağlık Sigortası Neden Önemli ve Bilmeniz Gerekenler

heloguys

80+ Silver
Reaksiyon skoru
521
Herkese Selam bugün konumuz TSS(Tamamlayıcı Sağlık) ve ÖSS(Özel Sağlık) sigortası hakkında bilmeniz gerekenleri ve neden kesinlikle yaptırmanız gerektiğinden bahsediceğim.
REKLAM DEĞİLDİR SADECE BİLGİLENDİRME AMAÇLI YAZILMIŞTIR

NEDEN YAPTIRMALIYIM?
Öncelikle arkadaşlar artık devlet hastanelerinde muayeneler ücretsiz olsa da hem randevu bulunmuyor hem de ameliyat gerektiren durumlarda yüksek faturalarla karşılaşabiliyorsunuz TSS sayesinde muayenelerinizde randevu beklemiyorsunuz istisnalar dışında ameliyatlarda herhangi bir ücret vermiyorsunuz artı olarak daha iyi standartlarda hizmet alabiliyorsunuz bu yüzden yaptırmanız sağlığınız açısından en mantıklı seçim olur.

KENDİ HARCAMALARIM VE BİR NEDEN DAHA
Evet 3 yıldır bende kullanıyorum ödeme konusunda çoğu şirket sorun yaratmıyor bu 1 yılda bana yaptığı ödeme bu şekilde benim yaptığım ödeme nerdeyse 1 muayene ücreti kadar benim harcamalarım sadece muayene bir de beklenmedik anda olan olaylar var sigortalı primi 12.036 TL olan kardeşimin harcaması sağda kolu kırıldığı için ameliyat oldu ve harcadığı para bu şekilde yani eğer 19000 TL ye yaptırmasaydım 100 k üstü hastaneye vericektim gibi duruyor.Buda neden yaptırmanız gerektiğini gösteren örneklerden birisi.
1782667044418.webp
1782667395014.webp

1782666509544.webp
1782667184606.webp

FİYATLANDIRMA VE TAKSİTLERİ
Tüm şirketler sizin yaşınıza hastalıklarınıza göre fiyatlandırma yapar 0-8 ve 40 yaş üstü şahıslara bir tık daha pahalı fiyat versede genel olarak fiyatların 6 ay taksit ile aylık ortalama 2,2.5 kya geldiğini söyleyebilirim ve şirketlerin 6 üstü taksit yapması şuanda sağlık sigortasının çok daha mantıklı olduğunu göstermektedir
BİLMENİZ GEREKENLER VE ÖBYG HAKKI
Bilmeniz gereken 3 maddeyi vereyim ve ÖBYG hakkınızı açıklıyayım
1.Poliçenizi yaptırırken aracınıza teminatları doğru seçtirin örnek vermek gerekirse herhangi bir muafiyet olmaması işinize gelir muafiyetsiz olması tüm ödemenin şirkette olduğu anlamına gelir
2.Eğer bir hatalığınız varsa poliçenizde belirtin çünkü şirket ona göre teminat verir eğer belirtmezseniz ödemeniz yapılmayabilir
3.Yaptırdığınız şirketin hangi hastanelerle anlaşmalı kontrol edin
4.Hamilelikte geçerli olması için hamilelik öncesi yapılmış olmalı ve doğum teminatı seçilmesi gereklidir.

ÖBYG HAKKI:Ömür Boyu Yenileme Garantisi
Bu garantinin amacı siz 50 yaşında tüm hastalılara sahip olsanız dahi şirketin sizin sağlığınızı %100 teminat altına alnmasını sağlar
Bu garantiyi kazanmak için yapmanız gerekenler sağlık poliçenizi 3 yıl boyunca yenilemek ve tazminat prim oranını %80 altında tutmaktır
Bu garantiyi X şirketinde kazansanız bile tüm şirketlerde geçerlidir.
Bazı şirketler bu garantiyi kazanınca size hediye verebilir.

Uzun lafın kısası hem sağlığınızı hem cebinizi korumak istiyorsanız sağlık sigortası artık zorunluluk haline geldi fiyatları da uygun olduğu için herkese sağlık sigortası yaptırmasını tavsiye ederim.
REKLAM DEĞİLDİR İNSANLARA FAYDALI BİR SİGORTA OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN BİLGİLENDİRME YAPIYORUM MALESEF TÜRKİYEDE 90 MİLYON KİŞİNİN SADECE %11 İ SAĞLIK SİGORTASI SAHİBİ
EĞER SORUNUZ VEYA EKLEMEMİ İSTEDİĞİNİZ BİR KONU OLURSA YANIT OLARAK YAZABİLİRSİNİZ YANIT VERMEYE ÇALIŞACAĞIM

Son düzenleme:
Boşa para saçma sistemi

Kanka siz durup durup özel sağlık sigortanız var diye hastaneye mi yattınız geçen müşteri temsilcim aradı yapalım aylık 1.5k hiçbirşey değil diye yaptırmadım en son 3 sene önce gittim hastaneye gerek yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlk arkadaşın dediği gibi bana göre de boşa para

Gerçekten durumu olan herkesin muhakkak yaptırması gereken bir şey. Çok iyi bir olay.
Hocam Allah herkese daha çok versin inşallah ama şuan sağlık sigortası yaptıramıyacak durumu olan çok az bir kesim var fiyatlar enflasyona göre çok daha az artıyor

Kanka siz durup durup özel sağlık sigortanız var diye hastaneye mi yattınız geçen müşteri temsilcim aradı yapalım aylık 1.5k hiçbirşey değil diye yaptırmadım en son 3 sene önce gittim hastaneye gerek yok.

Konuyu tam okursan hastaneye kaç kere yattığımızı görürsün tansiyon hastasıyım 2 ayda bir hastaneye gidiyorum kardeşim parkta kaza geçirdiği için kolu çıktı hastaneye yattı ne güzel hasta olmuyorsunuz ama Allah korusun sürekli bir hastalığınız olursa ozaman ihtiyacınız olur

Hamilelikte geçerli olması için hamilelik öncesi yapılmış olmalı ekstra bilgi.
Teşekkür ederim hocam bbilgi için buraya aslında yazdım genel olarak geçmişte olan hastalıkları kapsamıyor ve hamilelik için özellikle doğum teminatı seçilmelidir

Neden böyle düşünüyorsun dostum?
Ya hasta değilken gidiyorum havadan para veriyorum eğer hasta olursam diye. Onun disinda şu hastanede geciyor mu gecmiyor mu derdi var.

Ya hasta değilken gidiyorum havadan para veriyorum eğer hasta olursam diye. Onun disinda şu hastanede geciyor mu gecmiyor mu derdi var.
Yanlış anlamışsınız siz sigortanızı yaparken tüm hastanelerde geçerli paket alabilirsiniz ve kasko imm dask konut sigortası da aynı mantıktır her gün kaza olmuyor ama kasko imm dask konut yapılıyor yani dediğiniz çok saçma ve parası fazla olsa belki anlayabileceğim ama şuanda çok uygun fiyatlar yani sağlık olduğu için saçma demeniz mantıklı gelmiyor

benim asiri isimi goruyor acikcasi. Bu bosa para diyenleride anlamiyorum tamam yaptirma kral. Hic hasta olmazsin sen :D

Bencede boşu boşuna para israfı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,623
Üyeler
198,806
Son üye
mete731