5070ti 2k 240hz veya 360hz OLED Monitör Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
25000
Merhaba arkadaşlar, yıllar sonra istediğim bilgisayarı diziyorum, dileyene daha iyisi olsun inşallah.
Monitör konusunda günlerdir kafamı yorduğum bir mesele var. Monitörden pek anlamam sistemi dizerken de arkadaşımla ve yapay zeka destekli bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu sistem için monitör tavsiyeleriniz nelerdir? Benim fikrim 2k 240hz - 360 hz arası oled bir monitör. Oled de bu yanma riski gibi şeyler kafamı karıştırıyor, teknoloji işi şans bir yerden sonra.

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 9800X3D (AM5, 96MB Cache)
  • Ekran Kartı (GPU): GIGABYTE RTX 5070 Ti Gaming OC 16GB GDDR7
  • Anakart: MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI (ATX, DDR5, Wi-Fi 7)
  • Sıvı Soğutucu: ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB (360mm)
  • RAM (Bellek): CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36
  • Depolama (SSD): Samsung 990 PRO 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2
  • Kasa: Lian Li Lancool 216 Siyah RGB (2x160mm Fan, Mid-Tower)
  • Güç Kaynağı (PSU): MSI MPG A1250GS 1250W 80+ Gold (ATX 3.1, PCIe 5.1)
Bunlar Amazon da bulduklarım bu ve bunların dışında önerileriniz varsa bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

GIGABYTE MO27Q2A - GIGABYTE MO27Q28G - GIGABYTE MO27Q3 /// Asus XG27AQDMGR - ASUS XG27AQDMES - ASUS XG27ACDMS /// MSI MAG 274QP

Merhaba arkadaşlar, yıllar sonra istediğim bilgisayarı diziyorum, dileyene daha iyisi olsun inşallah.
Monitör konusunda günlerdir kafamı yorduğum bir mesele var. Monitörden pek anlamam sistemi dizerken de arkadaşımla ve yapay zeka destekli bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu sistem için monitör tavsiyeleriniz nelerdir? Benim fikrim 2k 240hz - 360 hz arası oled bir monitör. Oled de bu yanma riski gibi şeyler kafamı karıştırıyor, teknoloji işi şans bir yerden sonra.

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 9800X3D (AM5, 96MB Cache)
  • Ekran Kartı (GPU): GIGABYTE RTX 5070 Ti Gaming OC 16GB GDDR7
  • Anakart: MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI (ATX, DDR5, Wi-Fi 7)
  • Sıvı Soğutucu: ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB (360mm)
  • RAM (Bellek): CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36
  • Depolama (SSD): Samsung 990 PRO 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2
  • Kasa: Lian Li Lancool 216 Siyah RGB (2x160mm Fan, Mid-Tower)
  • Güç Kaynağı (PSU): MSI MPG A1250GS 1250W 80+ Gold (ATX 3.1, PCIe 5.1)
Bunlar Amazon da bulduklarım bu ve bunların dışında önerileriniz varsa bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

GIGABYTE MO27Q2A - GIGABYTE MO27Q28G - GIGABYTE MO27Q3 /// Asus XG27AQDMGR - ASUS XG27AQDMES - ASUS XG27ACDMS /// MSI MAG 274QP
Şu an için fiyatı gerçekten çok iyi
Gigabyte MO27Q2A

yanmayı dert etme yanmaz fakat;

woled=gray banding
qd-oled=renkler mor

ayrıca ikisindede 27 qhd de metinler bozuk

almadan bilginiz olsun.

Gigabyte MO27Q2A aldım. Stokta 2 adet kalmıştı indirimdeydi amazonda. Açıkçası benim içime sindi. @Tayfunns kılavuzu da öncü oldu. Yorumlarınız içim teşekkürler.

yanmayı dert etme yanmaz fakat;

woled=gray banding
qd-oled=renkler mor

ayrıca ikisindede 27 qhd de metinler bozuk

almadan bilginiz olsun.
Şu adam her oled konusuna şunu yazmasa taş düşer sanırım. Son 3-4 yıldır oled kullanıyorum. Önce 2k 240hz 3.nesil qd oled sonrasında 4k 240hz 4.nesil qd oled kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Bu sisteme kesinlikle bütçe sorunu yok ise 4.nesil qd oled 4k@240hz bir şeyler öneririm. Aksi takdirde üstteki arkadaşın önerdiği gigabyte da gayet fazlasıyla iyidir. Hangileri qd oled derseniz asus msı ve samsung monitorler qd oled. Bunların dışındaki her monitor nerdeyse tandem oled (4.Nesil WOLED) Ancak samsung önermem. Kaplaması pek hoş değil. Ben MSI 272UP kullanıyorum ancak 272URX öneririm. Bir üst modeli olur kendileri. En azından KVM switch benim işime yaramıştı ama 2.pc bağlamaycaksanız kesinlikle UP fazla fazla yeterli. Sisteminiz gayet iyi. Şimdiden hayırlı olsun.

Şu adam her oled konusuna şunu yazmasa taş düşer sanırım. Son 3-4 yıldır oled kullanıyorum. Önce 2k 240hz 3.nesil qd oled sonrasında 4k 240hz 4.nesil qd oled kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Bu sisteme kesinlikle bütçe sorunu yok ise 4.nesil qd oled 4k@240hz bir şeyler öneririm. Aksi takdirde üstteki arkadaşın önerdiği gigabyte da gayet fazlasıyla iyidir. Hangileri qd oled derseniz asus msı ve samsung monitorler qd oled. Bunların dışındaki her monitor nerdeyse tandem oled (4.Nesil WOLED) Ancak samsung önermem. Kaplaması pek hoş değil. Ben MSI 272UP kullanıyorum ancak 272URX öneririm. Bir üst modeli olur kendileri. En azından KVM switch benim işime yaramıştı ama 2.pc bağlamaycaksanız kesinlikle UP fazla fazla yeterli. Sisteminiz gayet iyi. Şimdiden hayırlı olsun.

ASUS ROG SWIFT PG27UCDM Önerir misiniz hocam

Geri