1080p Monitor Mü 2k Monitor Mu Tercih Etmeliyim?

Reaksiyon skoru
1
Öncelikle merhabalar yeni bir sistem topladım özellikleri şöyle :

5070TI
Ryzen 7 9800X3D
32GB Ram
X870 Anakart

Şuan eski sistemimden kalan LG markasının 144HZ 1080P 1ms bir monitörünü kullanıyorum. Yeni bir monitör almak istiyorum ama bu konuda pek bilgili değilim panel türleri konusunda da pek bilgili değilim. Özellikle oynadığım 2 oyun var Rust ve Escape From Tarkov. Bazen okul için tasarım işleriyle uğraşıyorum ama bunun pek bir önemi yok. Performans açısından 1080P mi yoksa 2K mı monitör tercih etmeliyim? Fps farkı aralarında ne kadar olur ve uzun yıllar kullanacağımı düşünerek hangisi daha mantıklı olur ( zaman geçtikçe oyunlar geliştikçe 2K da bilgisayar zorlanır mı vb.) ? Bu iki oyun için hangisini tercih etmeliyim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Performans la bi ilgisi yok 1080p ile 2k nın oyun oynarken aldığın zevke bağlı

sistemin gayet iyi 1080p ve 2k arasında seni etkileyecek bir durumda olmaz

Senin istediğine göre değişir ben sana şunu söyleyeyim Bütçen ne kadar ?

Valorant Cs go tarzı oyunlar oynarmısın yoksa zevk için rust rdr takılmalık oyunlar mı oynarsın

Şu sisteme 1080P hakaret olur.

1080pyi direkt ele min. 2k isteğe bağlı 4k bile alınır

Performans la bi ilgisi yok 1080p ile 2k nın oyun oynarken aldığın zevke bağlı

sistemin gayet iyi 1080p ve 2k arasında seni etkileyecek bir durumda olmaz

Senin istediğine göre değişir ben sana şunu söyleyeyim Bütçen ne kadar ?

Valorant Cs go tarzı oyunlar oynarmısın yoksa zevk için rust rdr takılmalık oyunlar mı oynarsın
Hikaye oyunları oynamıyorum tekrar yazdığım gibi Escape from tarkov ve rust oynuyorum genellikle ama girip eğlenip çıkıyım kafasıyla değil uzun saatlerimi gömdüğüm ve görece olarak hardcore şekilde oynadığım oyunlar. Yani performans etkilemez diyerek demeye çalıştığınızı anlıyorum fakat bu oyunlar sürekli güncelleme getirerek optimizasyonunu bozan veya oyunu daha ağır hale getiren oyunlar. Şuan fark edecek 30fps belki beni etkilemez ama 2 sene sonra 30 fps beni etkileyebilir. 1080P monitorumle denediğim kadarıyla bu iki oyundada 180fps civarlarında oynuyorum. Henüz bilgisayara bi ayar yapmadım. Fps çokta aşağılara düşsün istemem.

Bu sistemin hakkı en az 2k bence ama yazdığına göre 1080 de devam edebilirsin karar senin tabi. 1080 de daha fazla fps alırsın.

Hikaye oyunları oynamıyorum tekrar yazdığım gibi Escape from tarkov ve rust oynuyorum genellikle ama girip eğlenip çıkıyım kafasıyla değil uzun saatlerimi gömdüğüm ve görece olarak hardcore şekilde oynadığım oyunlar. Yani performans etkilemez diyerek demeye çalıştığınızı anlıyorum fakat bu oyunlar sürekli güncelleme getirerek optimizasyonunu bozan veya oyunu daha ağır hale getiren oyunlar. Şuan fark edecek 30fps belki beni etkilemez ama 2 sene sonra 30 fps beni etkileyebilir. 1080P monitorumle denediğim kadarıyla bu iki oyundada 180fps civarlarında oynuyorum. Henüz bilgisayara bi ayar yapmadım. Fps çokta aşağılara düşsün istemem.
Fps illaki düşer en az %20-%40 arası kayıp olur ama teknolojide gelişiyor mfg, dlss sayesinde fpsi arttırabilirsiniz ama emin olun 2k artık standart oldu. Nasıl oled kullanan başka bir şey kullanmak istemiyorsa 2k da bir zamanlar öyleydi. Ben sizin yerinizde olsam 1080p almazdım profesyonel düzeyde cs, valo oynamıyorsanız bu saatten sonra alınmayacak bir çözünürlük. Bütçe varsa 4k monitör bakılabilir gerektiginde 1080p kullanmak icin ama düz 1080p alınmaz.

Öncelikle merhabalar yeni bir sistem topladım özellikleri şöyle :

5070TI
Ryzen 7 9800X3D
32GB Ram
X870 Anakart

Şuan eski sistemimden kalan LG markasının 144HZ 1080P 1ms bir monitörünü kullanıyorum. Yeni bir monitör almak istiyorum ama bu konuda pek bilgili değilim panel türleri konusunda da pek bilgili değilim. Özellikle oynadığım 2 oyun var Rust ve Escape From Tarkov. Bazen okul için tasarım işleriyle uğraşıyorum ama bunun pek bir önemi yok. Performans açısından 1080P mi yoksa 2K mı monitör tercih etmeliyim? Fps farkı aralarında ne kadar olur ve uzun yıllar kullanacağımı düşünerek hangisi daha mantıklı olur ( zaman geçtikçe oyunlar geliştikçe 2K da bilgisayar zorlanır mı vb.) ? Bu iki oyun için hangisini tercih etmeliyim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Aynı sistem bende de var. 1080p 280hz dell monitör var hali hazırda. 3 kere 2k monitör aldım 3 ünde de ölü piksel çıktı iade ettim. İlahi bir mesaj heralde bu bir süre almayacağım 2k monitör.

şok oldum harbiden :D Çok fazlaymış ya böyle bir sistem topluyoruz bu oyunları yine 100-120 fps mi oynayacağız yani 2K monitor kullansak. Şaka gibi cidden bu işin sonu nereye gidiyor acaba.
Oyundan oyuna değişiklik göstermekle yukarda arkadaşında dediği gibi %20 %40 bi düşüş oluyor ne yazık ki evet :)

Geri