2026da 16gb Ram Yeter mi?

1lorianz

80+
Reaksiyon skoru
60
Bir bilgisayar topluyorum malum ram fiyatlarından ne zaman düşer tahmini ve hafif windows 10ltsc kursam oyun discord ve 2 3 uygulama daha acık olsa ram darbogazı olur mu ve yeterli olur mu?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
şimdi çoğunlukla yeter ilerisi meçhul

Bir bilgisayar topluyorum malum ram fiyatlarından ne zaman düşer tahmini ve hafif windows 10ltsc kursam oyun discord ve 2 3 uygulama daha acık olsa ram darbogazı olur mu ve yeterli olur mu?
bende 32 var 16nın aşağısını neredeyse hiç görmüyom. şu sıralar tlou part 1 oynuyom 23-26gb kullanıyor
diğer oyunlar da 20 dolaylarında

bende 32 var 16nın aşağısını neredeyse hiç görmüyom. şu sıralar tlou part 1 oynuyom 23-26gb kullanıyor
diğer oyunlar da 20 dolaylarında
Tlou bildigim kadarıyla pc ye gecirilen portu cok bozuk fazla ram yemesi normal degil mi?

16 sınır olmuş artık malesef şu lanet kriz bitse 32 ye geçmek lazım

• Beğen
Reaksiyonlar: luse
şimdi 16gb al ilerde upgrade yapar 16gb daha alırsın duruma göre hocam.
7800x3d alırsan oyunlarda vs. ram ihtiyacı bi nebze daha azalır , normalde oyun oynarken ramlere gider ama 7800x3d 96mb ön belleği sayesinde ramlere gitmeden işini yapıyor bu sayede oyun daha akıcı oluyor

Tlou bildigim kadarıyla pc ye gecirilen portu cok bozuk fazla ram yemesi normal degil mi?
evet bozuk ben de başka şeylerinde sorun yaşıyom da mesela az önce babciden çıktım 21gb falan kullanıyordu

şimdi 16gb al ilerde upgrade yapar 16gb daha alırsın duruma göre hocam.
7800x3d alırsan oyunlarda vs. ram ihtiyacı bi nebze daha azalır , normalde oyun oynarken ramlere gider ama 7800x3d 96mb ön belleği sayesinde ramlere gitmeden işini yapıyor bu sayede oyun daha akıcı oluyor
7800x3d var elimde zaten ama ne kadar fark eder ram miktarı

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
şuanlık yeter ama boşta ram slotu bırak kesinlikle ilerde lazım olursa aynısından takarsın

Geri