12 GB RTX 5070 E İşlemci Önerisi

Pyhtonwq

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar yazın eğer param olursa pc yi ddr4 den ddr5 e yükseltip sistemi yenilemeyi düşünüyorum fiyatlar ateş pahası olmuş ramlarden dolayı bütçeden tasarruf etmeye çalışıyorum 5060 ti 16 gb yada 5070 alabilirsem para durumuna bağlı amd işlemci önerisinde bulunabilirmisiniz ekran kartının altında kalmasın yeter şimdiden teşekkürler

5070'in vramini hangi oyunda doldurabileceğinize inandınız? Bazı konulara kafanızda senaryo yazarak fikir beyan ediyorsunuz. Daha uzun yıllar öyle vram tüketimlerini göremezsiniz. Bunu 4060ti 16gb 5060ti 16gb versiyonlarıyla denk tutmayın o kartların önbelleğini 70 serileri kadar hızlı okuyup yazamadıkları için 8 gb vramde tıkanıyor, kartın o sebepten 16gb versiyonları var. Aynı oyun aynı grafik ayarlarında 5070 8gb vram kullanırken 5060ti 9.5 gb vram tüketiyor örnek olarak. Ama tabi ki saf güçte bu bütçelerde 9070xt daha güçlü ama o da başka bir videonun konusu.

yani daha belli değil biraz havali konuşuyorum amma tahmini 13-14k fln işlemci için hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5070'in vramini hangi oyunda doldurabileceğinize inandınız? Bazı konulara kafanızda senaryo yazarak fikir beyan ediyorsunuz. Daha uzun yıllar öyle vram tüketimlerini göremezsiniz. Bunu 4060ti 16gb 5060ti 16gb versiyonlarıyla denk tutmayın o kartların önbelleğini 70 serileri kadar hızlı okuyup yazamadıkları için 8 gb vramde tıkanıyor, kartın o sebepten 16gb versiyonları var. Aynı oyun aynı grafik ayarlarında 5070 8gb vram kullanırken 5060ti 9.5 gb vram tüketiyor örnek olarak. Ama tabi ki saf güçte bu bütçelerde 9070xt daha güçlü ama o da başka bir videonun konusu.
doldurabileceğime inanmadım fiyatlara bakınca 16gb 5060ti ile 12gb 5070 arasında 3-4k gibi fiyatlar gördüm 70 gözüme daha güçlü geldi mantıken ama paraya bağlı bilemedim amacım ztn uzun omurlu olması
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bide hocam biraz yorumlarından belli oluyo ki biraz yüksek zamlardan korkuyorsun ve Sistemin uyumlulukla ilgili aklında birkaç soru var Yani sen bize belirlediğin belirlemediğin şeyleri söylersen ben sana tam anlamıyla yardımcı olabileyim yada dersen ki benim bütçem böyle 2k monitörüm var bana bu bütçeyle sistem diz

Seve seve yardım ederim
evt mlsf zamlar biraz korkutuor özelliklede ramlar geçen sanırsam vatanda çok güzel fiyatlara ramlar indirime girmiş öyle bişey acaba başka nezaman olur 2x16 ramları ortalama 17-18k ya indirimle alırsam çok rahatlarım ama zor gibi duruor zaten öğrenciyim öyle çok üst düzey bütçem yok kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum oled monitor yada 80-90 serisi kart gibi beklentilerim yok ztn uzun ömürlü bişey alıp elimden geldiğince kullanmaya çalışıorm toplam kasa içinde işte 60-70k gibi bütçem var ama yavaş yavaş alıcam parçaları hepsine birden para dayanmaz

Monitör olarakta Asus Tuf Gaming VG259QM modelli ortalama diyebileceğimiz bir monitorum var 2k da falanda pek gözüm yok yüksek ayarlarda fh6 last of us gibi oyunları 70-80 fpsde stabil oynatsın yeter

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,497
Üyeler
199,811
Son üye
paxera

Geri