Yardım 1 Ölü Piksel Var Diye Garantiye Almıyolae

Aslında biraz şans işi midir nedir bilmiyorum bu güne kadar Asus markalı ne aldıysam hep çok memnun kaldım. Herhangi bir sorun sıkıntı da yaşamadım. Çevremde de pek denk gelmedim açıkcası. Ancak bu markanın desteği bu kadar kötü mü?
modemi ile başladım ben onun bunun sözüne kanarak anakartına kadar aldım almaz olaydım..

Aslında yanlış bilgilendirme falan yok. 1 Ölü pikselli bir monitörü garanti kapsamına sokmanız için rezil rüsva olacaksınız. Bu da işi zorlaştırıyor. Kullanıcı 5-6 bin TL'ye aldığı ürün için hakkını aramak adına heyet heyet gezer form doldurur peşine düşerse ve heyet de sizi haklı bulup firmaya hesap sormaya kalkarsa ancak ve ancak o zaman değişim yaparlar.
Yani kısacası hata kusur sınıfa girmesi için ''koşulsuz şartsız'' iade, değişim yapılması lazım. Ben 2 TL'ye aldığım ürünü değiştirmek için 3TL'lik zahmete girip zaman harcıyorsam koşulsuz şartsız bir değişim olmuyor.

Eğer yapay zekaya dahi bu soruyu sorarsanız size Çoğu üretici firmanın ISO 9241-307 piksel standardı VEYA kendi belirledikleri standartlarla piksel politikası uyguladıklarını görürsünüz.
Bu standarda göre ise ölü pikseller sınıflara ayrılıyor.

Günümüzde kullandığımız tüketici monitörler bu standarta göre Class II olarak kabul ediliyor, bu sınıf için ise izin verilen sınırlar 1 milyon piksel başına 2 adet parlak piksel, 2 adet ölü piksel 5 adet alt piksel hatası, ayrıca bunların toplamı içinde bir üst-alt sınır bulunuyor.

Örnek olarak; 1920x1080 piksel bir monitörde 2,05 veya 2,07 milyon piksel bulunuyor. Bu nedenle teorik olarak 1 adet ölü piksel maalesef ISO standartlarının izin verdiği sınırın altında kalıyor. Firma kendi standartları yerine herkes tarafından tercih edilen Standartı kullanıyorsa üzgünüm, 1 adet ölü pikseli ''koşulsuz, şartsız'' garanti kapsamına sokamazsınız.

Bu standartın garanti zorunluluğu olmadığını unutmamak lazım ancak bu standart genel anlamda üreticilere bir standart referans sunar. Kimi marka çıkıp çok daha iyi bir garanti politikası uygulayabilir. Ancak TR'de 1 adet ölü piksele koşulsuz şartsız iade değişim veren marka ben bilmiyorum ya da denk gelmedim.
heyet heyet rezil rüsva oluşacak bir gezme söz konusu değil dostum. başvuruda kanıtla birlikte bilir kişiye gittiği an iş ilerliyor. yani ne bahsettiğin gibi cepten çok para çıkıyor ne de zahmet çekiliyor. yapay zekanın anlattıklarından ziyade kendi deneyimlerimde bu yönde olduğunu belirtiyim. öyle üretcinin milyonda 1 piksel kabul etmiyoruz standartları veya alt üst sınır sınıflar kısmı beni bağlamıyorda ilgilendirmiyorda. Unutma markadan önce seni devletin tüketici kanunları korur. yok A firması çıkmış ben 3 pikseli değiştiriyorum B firması çıkmış 1080p'de %1 olacak gibi saçmalıklar anca firmaların kendilerinin avuttukları noktalar oluyor. Biz tüketiciyiz ve verdiğimiz para karşılığın kusursuz hatasız olanı almakla mükellefiz. kusursuz değilse veya kusur ürün kaynaklı oluştuysa firma bu kusura düzeltmek tamir etmek veya mağduriyeti bir şekilde garanti süresi içinde gidermek zorunda. bu yüzden THH var zaten.

heyet heyet rezil rüsva oluşacak bir gezme söz konusu değil dostum. başvuruda kanıtla birlikte bilir kişiye gittiği an iş ilerliyor. yani ne bahsettiğin gibi cepten çok para çıkıyor ne de zahmet çekiliyor. yapay zekanın anlattıklarından ziyade kendi deneyimlerimde bu yönde olduğunu belirtiyim. öyle üretcinin milyonda 1 piksel kabul etmiyoruz standartları veya alt üst sınır sınıflar kısmı beni bağlamıyorda ilgilendirmiyorda. Unutma markadan önce seni devletin tüketici kanunları korur. yok A firması çıkmış ben 3 pikseli değiştiriyorum B firması çıkmış 1080p'de %1 olacak gibi saçmalıklar anca firmaların kendilerinin avuttukları noktalar oluyor. Biz tüketiciyiz ve verdiğimiz para karşılığın kusursuz hatasız olanı almakla mükellefiz. kusursuz değilse veya kusur ürün kaynaklı oluştuysa firma bu kusura düzeltmek tamir etmek veya mağduriyeti bir şekilde garanti süresi içinde gidermek zorunda. bu yüzden THH var zaten.
Abi dava açsam ne kadar sürer yada asusa almazsanız dava açıcam desem thh ye dicem desem

1 tane ölü piksel varsa o monitör düzen tutmaz, zamanla ölü pikseller çoğalır
Ölü piksel çoğalan bişey değil köylü kafasından çıkın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4K da 1 tane pikseli görmek aşırı zor bence uğraşma normal kullan. İlla değiştirmem lazım diyorsan THH Başvurman lazım.

4K da 1 tane pikseli görmek aşırı zor bence uğraşma normal kullan. İlla değiştirmem lazım diyorsan THH Başvurman lazımbaya
Baya belli

4K da 1 tane pikseli görmek aşırı zor bence uğraşma normal kullan. İlla değiştirmem lazım diyorsan THH Başvurman lazım.

Ekler

• 1000069890.webp
    1000069890.webp
    1.5 MB · Hit: 16
Baya belli

1 tane değildir bu. 1 tane olsaydı göremezdin bile. Daha fazlaymış gibi duruyor diğer renklerde nasıl yine bu renk mi duruyor? elinle orayı temizle birde hocam lekeler de bazen böyle gözüküyor

O bölgeyi temizle hocam sonra telefonun makraosu ile yakınlaştırıp cekmeye calıs. 1 tane olsaydı asla göremezdin. güzel cekebilirsen kac tane olduğunu sayabilirsin. Ekranın altında toz da olabilir

Son düzenleme:
Abi dava açsam ne kadar sürer yada asusa almazsanız dava açıcam desem thh ye dicem desem
dava değil dostum. ilk önce firmadan servis talep et yani bu hata var ve giderilmesini talep et ve sana ne yapacaklarına bak. belki ikiletmeden değiştirecekler paneli belki hata görmedik deyip geri gönderecekler. eğer hata görmedik deyip geri gönderirlerse elindeki servis fatura ve dilekçenle THHye başvurunu yap ve hatanın giderilmesi hakkını ara bu kadar basit.

dava değil dostum. ilk önce firmadan servis talep et yani bu hata var ve giderilmesini talep et ve sana ne yapacaklarına bak. belki ikiletmeden değiştirecekler paneli belki hata görmedik deyip geri gönderecekler. eğer hata görmedik deyip geri gönderirlerse elindeki servis fatura ve dilekçenle THHye başvurunu yap ve hatanın giderilmesi hakkını ara bu kadar basit.
Sordum alamayız dediler sonra bana şey dedi bu geçer dedi ve 1 tane olduğu için çeşitli ölü piksel giderme yazılımlarını yapın dedi

1 tane değildir bu. 1 tane olsaydı göremezdin bile. Daha fazlaymış gibi duruyor diğer renklerde nasıl yine bu renk mi duruyor? elinle orayı temizle birde hocam lekeler de bazen böyle gözüküyor

O bölgeyi temizle hocam sonra telefonun makraosu ile yakınlaştırıp cekmeye calıs. 1 tane olsaydı asla göremezdin. güzel cekebilirsen kac tane olduğunu sayabilirsin. Ekranın altında toz da olabilirt
Temizledim baya makro çekerim yapabilirsem

Sordum alamayız dediler sonra bana şey dedi bu geçer dedi ve 1 tane olduğu için çeşitli ölü piksel giderme yazılımlarını yapın dedi

Temizledim baya makro çekerim yapabilirsem
servise gönder onlar geçirsin bakalım ölü pikseli. elinde servis fişin olsun mutlaka. açık açık firmayada ilet bu hata giderilmezse THH'ye gideceğim servis formunuda iste. sen eşeğini sağlam kazığa bağla sürekli kanıtlı resmi evraklı ilerle. yada uğraşamam diyorsan böyle kullan.

servise gönder onlar geçirsin bakalım ölü pikseli. elinde servis fişin olsun mutlaka. açık açık firmayada ilet bu hata giderilmezse THH'ye gideceğim servis formunuda iste. sen eşeğini sağlam kazığa bağla sürekli kanıtlı resmi evraklı ilerle. yada uğraşamam diyorsan böyle kullan.
Uğraşırım da servise nasıl göndercem

Bende 3-4 tane ölü piksel vardı. İlk aldığım zaman bakmıştım aradan rahat 1-1.5 sene geçti nerede olduklarını bile hatırlamıyorum. Bir kez bile gözüme gelmediler. 8.294.400 adet piksel var bunlardan bir tanesi çalışmıyor diye kullanım deneyimin bence etkilenmez.

Bende 3-4 tane ölü piksel vardı. İlk aldığım zaman bakmıştım aradan rahat 1-1.5 sene geçti nerede olduklarını bile hatırlamıyorum. Bir kez bile gözüme gelmediler. 8.294.400 adet piksel var bunlardan bir tanesi çalışmıyor diye kullanım deneyimin bence etkilenmez.
Satıcam abi o yüzden yoksa no problem

Attım

Ekler

• 1000070002.webp
    1000070002.webp
    1 MB · Hit: 15
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,418
Üyeler
198,966