Bilgisayar Açılışı 90 Derece De Başlıyor

fatik1881

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
633
AMD Ryzen 7 5800X 3.80 işlemcin var PC açtığım anda 90 derecede başlıyor. Akvaryum kasa kullanıyorum tek fanli sıvı soğutma takılı ( Akvaryum kasa aldığım günün Doğan güneşi sevim) ne yapmam lazım kule tipi soğutucu taksam işe yarar mı
1000027597.webp

Hocam sanki macum değişim zamanı gelmiş gibi

Boştayken 90°C normal değil. Önce sıvı soğutucunun pompası çalışıyor mu, termal macun doğru sürülmüş mü ve montaj tam oturmuş mu kontrol et. Arızalı olabilir.

Bende akvaryum kasa mevcut ama soğutma 2 fanlı tek fanlı değil bir süre sonra biraz ısınmaya başlayınca MX-6 sürdüm sorun yaşamadım bayadır.

Bende akvaryum kasa mevcut ama soğutma 2 fanlı tek fanlı değil bir süre sonra biraz ısınmaya başlayınca MX-6 sürdüm sorun yaşamadım bayadır.
Akvaryum kasayı toplayamam diye bilgisayarcı ya götürdüm egzoz fanina sıvı soğutma fanını takmış gemimi sordum o da doğru takmış diyor olan bana oldu

• Hahaha
Reaksiyonlar: Che_
Soğutucu iyi oturmamış olabilir ısıyı iletemiyordur boşta 90 derece çalışması için böyle bi şey olması lazım

şu termal macun yenile diyenlerin zerre bişeyden anladığı yok. cpu yüksek sıcaklık oldu mu hemen akıllarına termal macun gelir başka bir şey gelmez. senin pompa çalışmıyor veya montaj hatalı. termal macunu hiç sürmesen bile 5 derece farkeder en fazla. kasayla da alakası yok bu durumun. kasadaki tüm fanları sök yine en fazla farkedeceği 5 derecedir.

şu termal macun yenile diyenlerin zerre bişeyden anladığı yok. cpu yüksek sıcaklık oldu mu hemen akıllarına termal macun gelir başka bir şey gelmez. senin pompa çalışmıyor veya montaj hatalı. termal macunu hiç sürmesen bile 5 derece farkeder en fazla. kasayla da alakası yok bu durumun. kasadaki tüm fanları sök yine en fazla farkedeceği 5 derecedir.
Sabah sağlam kafaya bilgisayarcı ya gidecek eğer sıvı soğutma değişmesi lazım sa ondan taksin bu modele 240 mm takılıyor mu bilmiyorum
1000027598.webp

acaba intake için olan fan mı yok sistemin içinde fan yönlerini bi kontrol et ama direkt ilk açılışta 90 derece olması mantıklı gelmiyor hocam bende 9800x3d var undervolt yapmadan önce 70 derecelerdeydi oyunlarda undervolt yaptım 44-45 derecelere düştü istersen bi de onu dene ama bence soğutucu kaynaklı bir durum olabilir ya da montaj kaynaklı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,953
Üyeler
199,254
Son üye
violent99

Geri