1080p Monitör Önerisi (6000 TL)

Görüntü kalitesi zayıf kalan modeller öneririm Ne demek hocam Dalgamı geçiyon ne var 10k monitörle 4k lık monitör farkı arasında bi açıklasana

Saçma sapan Milletin kafasını karıştırıyosunuz görüntü kalitesi kötü ama hz yüksek ne demek ?

Kontrast parlaklıkın Da umarın Ndivia dan ayarlandığını bilmiyorsundur ki böyle yorum yapıyorsundur
tn panel %80 srgb coverage alan monitörü de nvidia ayarlarından olede denk yapsana hadi 🤣

Hocam 10k lık monitörle 4k lık monitör arasındaki fark çözünürlük Panel ve Hz farkıdır görüntü kalitesi kötü diyer bir şey yok ne o öyle

Saçma sapan görüntü kalitesi kötü diye uyduruyosunuz

Misal adama önerdiğim Aoc monitörle kullandığım asus rogu kıyaslayalım Hepsinin görüntü kalitesi aynı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayır hocam farkedersen adam Çözünürlüğün Kötü görüntü olarak niteliyo Alıcının kafasında soru İşareti oluşur bunun görüntüsü Piksel piksel mi kötümü diye

Fast ips Konularını vesaire bende biliyorum ondan yana problem yok

Fakat kötü görüntü monitör tercih et demekle 1080p monitör tercih et demekle arada farklar var

Önerdiğin monitörün renk gamutuna kontrast oranına bakarak mı öneriyorsun internete 1080p 200hz yazıp çıkan ilk monitörü atarak mı?

Görüntü kalitesi dediğim şey kontrast oranı renk gamutu parlaklık gibi şeylerin toplamında sunduğu kalite. Bu değerler ne kadar iyi olursa görüntü kalitesi o kadar iyi oluyor anladın mı?

Görüntü kalitesi pek iyi olmayan modellerimi önerelim nasıl bir şey hocam anlayamadım

Kötü birşeyi neden önerirsin ki Dediğinide tam anlayamadım
lenovo 25-10 önerecekti ondan sordu sanırım.

Önerdiğin monitörün renk gamutuna kontrast oranına bakarak mı öneriyorsun internete 1080p 200hz yazıp çıkan ilk monitörü atarak mı?

Görüntü kalitesi dediğim şey kontrast oranı renk gamutu parlaklık gibi şeylerin toplamında sunduğu kalite. Bu değerler ne kadar iyi olursa görüntü kalitesi o kadar iyi oluyor anladın mı?
Tamam ben şimdi anladım mesela tn Paneli kast ettiğini ama adamın kafasında Soru işareti bırakır bu Anlıyomusun yine ban anladım ama o anlayamayabilir sıkıntı orada

Tn İps Va panel çeşitleriyle nitelersen adam en azından youtube açar bakar farklarına yada yapay zekaya sorar

Tn panelmi geçiyo hocem olayda adamın önerdiği Monitörlerde İps farkedersen
ipsler de birbirleri arasında denk değil paneller farklı. gamutlar boşuna mı var? o zaman adam alsın en düşük ips monitörü nvidia ayarlarından %100 renk doğruluğu alsın. millet enayi dimi iş için renk doğruluğu iyi paneller alırken (ips dışına çıkmadım)

ipsler de birbirleri arasında denk değil paneller farklı. gamutlar boşuna mı var? o zaman adam alsın en düşük ips monitörü nvidia ayarlarından %100 renk doğruluğu alsın. millet enayi dimi iş için renk doğruluğu iyi paneller alırken (ips dışına çıkmadım)
Bak hocam adamın kast ettiği Tn panelmiş bunu anladık Ama diyorum ki adam anlamaya bilir ayrıca adam Görüntü kalitesi diyince akla çözünürlük geliyor demi Bende oraya 2 örnek attım

Renkleriyle ilgili bir yorum yapmadım tam tersine adam Kontrast ve Parlaklıktan bahsetmiş..

Parlaklıkla Renkleri nasıl aynı yere koyabilirsin ki

@tarzanito Baştan beri dediğim gibi eğer çok yüksek hz isteğin yoksa 24G4HRE alabilirsin en iyi görüntü kalitesine sahip monitör o bu bütçede.

Ama diyorsan benim için Hz çok daha önemli ben yüksek Hz için biraz daha kötü değerlere sahip bir monitör alacağım o zaman Lenovo Legion 25-10 bakabilirsin.

Benim Amacım sen kötü görüntü kalitesi diyince aklım direk Çözünürlüğe gitti Tn panel şeklinde betimlesen tamam dicektim bende ekstra adama yorumum eklicektim mesela Yoksa Kral ani çıktıysam kalbini kırdıysamda kusura bakma Zirael

Bak hocam adamın kast ettiği Tn panelmiş bunu anladık Ama diyorum ki adam anlamaya bilir ayrıca adam Görüntü kalitesi diyince akla çözünürlük geliyor demi Bende oraya 2 örnek attım

Renkleriyle ilgili bir yorum yapmadım tam tersine adam Kontrast ve Parlaklıktan bahsetmiş..

Parlaklıkla Renkleri nasıl aynı yere koyabilirsin ki
tamam baştakine okeyim görüntü kalitesi diyince aklın çözünürlüğe gitti de parlaklık da panele dayalı :D? ha çok rezil bir şey olmadığı sürece çoğulukla yeter özellikle ev kullanımında o ayrı

tamam baştakine okeyim görüntü kalitesi diyince aklın çözünürlüğe gitti de parlaklık da panele dayalı :D? ha çok rezil bir şey olmadığı sürece çoğulukla yeter özellikle ev kullanımında o ayrı
Panele dayalıda tam anlamıyla deilya kafam tam anlamıyla panele gitmedi o anlık

@tarzanito Baştan beri dediğim gibi eğer çok yüksek hz isteğin yoksa 24G4HRE alabilirsin en iyi görüntü kalitesine sahip monitör o bu bütçede.

Ama diyorsan benim için Hz çok daha önemli ben yüksek Hz için biraz daha kötü değerlere sahip bir monitör alacağım o zaman Lenovo Legion 25-10 bakabilirsin.
Hocam 240hz üstü 24ghre ye denk veya daha iyi görüntü kalitesinde olan modeller neler?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,052
Üyeler
199,278
Son üye
impsuedo

Geri