Öneri RX 5700 XT İkinci El Alınır mı? Nelere Dikkat Etmeliyim?

JJP4sha

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Bütçe dostu bir upgrade düşünüyorum ve temiz bir RX 5700 XT bakıyorum. 1080p/1440p orta-üst ayarlarda oyun oynamayı hedefliyorum.
Soru 1: 2026 itibariyle bu kart hâlâ değer mi? Performansı nasıl (özellikle yeni oyunlarda)?
Soru 2: İkinci el alırken nelere dikkat etmeliyim?
  • Thermal paste ve hotspot sıcaklığı sorunu duyuyorum, doğru mu?
  • Mining geçmişi, artifact, crash vs. nasıl anlarım?
  • Hangi model (Sapphire Pulse, Nitro+, Red Devil, Gigabyte vs.) daha sorunsuz?
Soru 3: Şu an Türkiye ikinci el piyasa fiyatı ne civarda olmalı? (Tertemiz, sorunsuz için)

Sistemim:
  • PSU: 600w
  • Çözünürlük: 1080p / 1440p
  • Bütçe: 6k

Deneyimi olan varsa öneri ve uyarılarını bekliyorum. Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar,

Bütçe dostu bir upgrade düşünüyorum ve temiz bir RX 5700 XT bakıyorum. 1080p/1440p orta-üst ayarlarda oyun oynamayı hedefliyorum.
Soru 1: 2026 itibariyle bu kart hâlâ değer mi? Performansı nasıl (özellikle yeni oyunlarda)?
Soru 2: İkinci el alırken nelere dikkat etmeliyim?
  • Thermal paste ve hotspot sıcaklığı sorunu duyuyorum, doğru mu?
  • Mining geçmişi, artifact, crash vs. nasıl anlarım?
  • Hangi model (Sapphire Pulse, Nitro+, Red Devil, Gigabyte vs.) daha sorunsuz?
Soru 3: Şu an Türkiye ikinci el piyasa fiyatı ne civarda olmalı? (Tertemiz, sorunsuz için)

Sistemim:
  • PSU: 600w
  • Çözünürlük: 1080p / 1440p
  • Bütçe: 6k

Deneyimi olan varsa öneri ve uyarılarını bekliyorum. Teşekkürler
Şuan kullanıyorum, bir sorun yaşamadım ve fiyatı uygunsa alınır bence. Yine de testlerini iyi yap almadan önce, ikinci el sonuçta ne olacağı belli olmaz ben sıfır almıştım.

Şuan kullanıyorum, bir sorun yaşamadım ve fiyatı uygunsa alınır bence. Yine de testlerini iyi yap almadan önce, ikinci el sonuçta ne olacağı belli olmaz ben sıfır almıştım.
1 adet buldum değerleri böyle FPS130 GPU Temp77°C GPU Hotspot89.6°C VRAM Temp94°CYüksek Fan%34 Power176W Usage%95 fiyat 5700

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,528
Üyeler
198,782
Son üye
iTiqReGo

Geri