Ekteki Bilgisayar Özellikleri Nasıl? Aynı Fiyata Daha İyi Bir Alternatif Var mı?

Bu segment bir pc ye 850w pahalı ve iyi bir psu gerek
9070xt ile 9060xt sistemi kıyaslamak saçmalık 7800x3d ved 9700x arasındaki fark yok denecek kadar az
Ayrıca hiç duymadığım bir ram garip
Ayrıca 7800x3d için 360mm sıvı soğutma ?

Tek mantıklı seçenek b650 olabilirdi onada gerek yok Bitek ekstra yüksetlme yaparsın bide anakart o fiyata satılmıyor
psu c tier seviyesinde
ramları guncellememısım

2x Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 PVV516G60C30 DDR5 Ram alıcam 360mm sıvı soğutma çokmu, fazla ısınan bir işlemci die dusunuyordum ekran kartında kararsızım benımde bütce tam sınırlarda :)

A tier psu varken 4k civarına ortalama bir Psu mu yani
7800x3d ile 9800x3d karıştırıyor olabilirsin abartı ısınmıyor iyi bir hava soğutma rahat rahat soğutuyor

Ve 9700x ile dediğim gibi doğru ayarlarla oyun performasnı %5-10 a düşüyor o ekstra 6k yı İşlemci soğutucuya vereceğine 9070xt al 9060xt ne allah aşkına o nasıl kıyaslama

7800x3d alıp %5-10 daha fazla Oyun performasnı alıyım diye 9060xt ve o 6 k fazla para vermeye kesinlikle değmez

A tier psu varken 4k civarına ortalama bir Psu mu yani
7800x3d ile 9800x3d karıştırıyor olabilirsin abartı ısınmıyor iyi bir hava soğutma rahat rahat soğutuyor

Ve 9700x ile dediğim gibi doğru ayarlarla oyun performasnı %5-10 a düşüyor o ekstra 6k yı İşlemci soğutucuya vereceğine 9070xt al 9060xt ne allah aşkına o nasıl kıyaslama

7800x3d alıp %5-10 daha fazla Oyun performasnı alıyım diye 9060xt ve o 6 k fazla para vermeye kesinlikle değmez
ekran kartında okadar buyuk fark oldugunu hiç sanmazdım dusunucem onu bi teşekkurler

ekran kartında okadar buyuk fark oldugunu hiç sanmazdım dusunucem onu bi teşekkurler
tabii ki var Hocam 9070xt 5070 ti gücünde bir kart

rtx 5070 ti ile 5060 ı kıyaslıyorsun sence fark yokmu 9060xt 5060 dan %10 gibi daha yüksek performans veriyor 5060 gücünde sayabiliriz o yüzden
1783162496921.webp

Resimli şekilde farkı şu şekilde anlatabilirim

tabii ki var Hocam 9070xt 5070 ti gücünde bir kart

rtx 5070 ti ile 5060 ı kıyaslıyorsun sence fark yokmu 9060xt 5060 dan %10 gibi daha yüksek performans veriyor 5060 gücünde sayabiliriz o yüzden
Alıntıyı görüntüle
Resimli şekilde farkı şu şekilde anlatabilirim
evet fark var baya ama fiyat farkıda 3 5 deil bakalım zorlayacam biraz bütçeyi haklısın 10 bın farka deger

evet fark var baya ama fiyat farkıda 3 5 deil bakalım zorlayacam biraz bütçeyi haklısın 10 bın farka deger
İstersen dm den yaz bana bütçeni söyle yardımcı olayım Amd 9060 9070 xt ler şart deil Fiyat performans olarak

Kasa hariç Bu sistem 75k
Şu toplama kafama yattı baya ama yukarıda dediğim gibi tahmini 2,5 ay içinde alacağım o zaman sana bidaha gelsem güncel fiyatlara ve performanslara göre yardımcı olur musun tekrar

Şu toplama kafama yattı baya ama yukarıda dediğim gibi tahmini 2,5 ay içinde alacağım o zaman sana bidaha gelsem güncel fiyatlara ve performanslara göre yardımcı olur musun tekrar
tabii ki yardımcı olurum ama Senden ricam Bilmeden Hazır sistem alma Toplama ile Hazır sistemlerin arasında 2 kat performans fark var topladığım pc gibi Ama uğraşmak istemiyorum Hazır arıyorum dersen mutlaka bana sor Yada konu aç yardım etsinler

Ama her konuda yardımcı olurum problem yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Takip et beni Tekrar yardıma ihtiyacın olunca yazarsın

tabii ki yardımcı olurum ama Senden ricam Bilmeden Hazır sistem alma Toplama ile Hazır sistemlerin arasında 2 kat performans fark var topladığım pc gibi Ama uğraşmak istemiyorum Hazır arıyorum dersen mutlaka bana sor Yada konu aç yardım etsinler

Valla hazır alim geçim kafasındaydım da internetten detaylı tutorial açar toplarız ya en kötü ona da konu açarız detaylı yardım alırız bu kadar fark olacaksa yarım saatlik uğraştan kurtarmak için performanstan bu kadar feragat etmeye değmez

Oynadığım ve planladığım oyunlar konuda yazılı sıfırdan yazmiyim bidaha bütçe 70k civarı 76k gibi bi para var elimde şuan monitör klavye mouse falan filan var sadece kasa alacağım

Yanlış anlaşılma olmasın inadına karşı çıkmak için değil bilmediğimden soruyorum özelliklerine baktım 250k plus 16 çekirdek 125W 7500x3d 6 çekirdek 65W açıklarsanız sevinirim
gördüğüm kadarıyla oyun oynuyorsun hocam sadece. üretkenlik tarafında yokum demişsin. oyun için 8 çekirdek 16 izlek üstü fark etmiyor. o watt değerleri de tdp çektiği watt değil ısınma karakteristiği gibi düşünebilirsin

gördüğüm kadarıyla oyun oynuyorsun hocam sadece. üretkenlik tarafında yokum demişsin. oyun için 8 çekirdek 16 izlek üstü fark etmiyor. o watt değerleri de tdp çektiği watt değil ısınma karakteristiği gibi düşünebilirsin
hmmm anladım teşekkürler ultralar biraz da işsel sanırım ben dediğim gibi sadece oyun ve günlük kullanım için kullanacağım

hmmm anladım teşekkürler ultralar biraz da işsel sanırım ben dediğim gibi sadece oyun ve günlük kullanım için kullanacağım
aynen ultralar özellikle ultra pluslar biraz daha iş için yapılmışlar. oyun için kötü değiller ama fiyatları pahalı sadece oyun oynayacak biri için

aynen ultralar özellikle ultra pluslar biraz daha iş için yapılmışlar. oyun için kötü değiller ama fiyatları pahalı sadece oyun oynayacak biri için
o zaman 7800x3d-9700x falan almak bana çok daha mantıklı aradaki fiyat farkını başka aksamlarda kullanırım

yalnız temmuzda ara zamlar var her türlü bu fiyatlar uçacak ben çok daha düşük sisteme yönelmek zorunda kalabilirim kredi vb şasnım da yok

Son düzenleme:
Geri