evel Allah mabadım da yiyor b**ümde asıl bu işi bilenler bu gibi sosyal kültür ekran kartı markalrını kullanmaz gider aslanlar gibi matrox kullanır.(!)Yav alan alsın almayan almasın. Başkalarının kararlarına ve düşüncelerine karışmayı ne çok seviyorsunuz. Sen kendi içinde ne yapıyorsan yap.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Mabadı yiyen varsa nvidia, intel, amd ürün kullanmasın bakalım.
Sana bayat denk gelmiş bisküvisi yumuşak değilAbe bunlar bayat mı oluyor bana mı bisküvisi bayat denk geldi 33 TL bile vermem
Bana getirmesi de ücretli bi beni mi buldunuzSepette 100 vermemiş bana
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sana bayat denk gelmiş bisküvisi yumuşak değil
Düşüncen güzel hocam ama maalesef türkiyedeki ürünlerin %90 ı yurtdışı ile bağlantılı denmez direk yurtdışına gidiyor parası.Ben boykot yapıyorum, valla özellikle insan ve müslüman olan herkes yapmalı. Yapmayana neden yapmıyorsun diyede uğraşmıyorum, dikkat edenleri bilinçlendiriyorum. Birisinin gidipte sadece şu ürün boykot alacaksanızda bilginiz olsun yazısı lafı batıyorsa o kişinin problemi. Neticede ne hakaret var, ne değerlere saldırı var sadece bir bilinçlendirme yazısı. Aksine boykot diye bilinçlendirme mesajı yazanlara saldıran tiplere bakarsanız zaten kitle belli. Sanal alem neticede karşındakinin ne olduğunu, yaşını, eğitimini, nasıl bir insan olduğunu bilmiyorsunuz, belki gerçekte aynı ortamda bulunurken bile hemen ortamdan çıkmak isteyeceğiniz biri, belki boykot ürünlerini satarak para kazanıyor. Boykot yazın geçin, toxic dönüşlerede hiç cevap verip vaktinizi israf etmeyin. Bırakın kendilerini nefisleri haklı bilsin ve doğru zannetsinler, kimin katında kim haklı içten içe herkes biliyor zaten. Sadece kendi ülkemin ürünlerini almaya özen gösteriyorum, çünkü ekonomimiz zaten berbat durumda. Dahada düşmesin diye ben vicdanen görevimi yapıyorum, bu ülkede toplum bilinci olsa zaten şuan bu durumda bu senaryoları bu seviyelerde yaşamıyor olurduk.
Donuk ve dondurmaya temas etmiş dolayısıyla nemlenmiş bir bisküvinin kıtır olmasını beklemek saçma olur hocam. bayat gibi yumuşak bir hissiyatı var ama bayat olduğundan değil nemlendiğinden. Ya da belki bilerek öyle yapmışlardır bilmiyorum.Abe bunlar bayat mı oluyor bana mı bisküvisi bayat denk geldi 33 TL bile vermem
Ben mesela Finish vs. yerine Bingo alıyorum. Günümüzde herşeyin zaten dışarıyla bir bağlantısı var. her şey ülke içinde yapılsın vs. çoğu sektör için hayalperest şeyler. En basitinden mesela asus laptop mu yapıyor? Hayır. Ordan burdan farklı üreticilerden satın alıp toplayıp kasayı giydirip birleştiriyor. Ve bunu asus bile böyle yapıyor. Bende diyorumki üreticisi zaten her halükarda kazanıyor, bari aracı ücreti yerliye gitsin. Tabi alıncak ürün var, alınmayacak ürün var. Herşeyi türkiye'de yapsan bu sefer hammadde ihtiyacın var gene dışa bağımlısın. Buradaki asıl amaç yerli firmaları olabildiğince desteklemek. Mesela sen firma açtın diyelim, ülkemiz için birşeyler yapmaya çalışıyoruz kendi milletimizden insan bile almazsa kepenk ne kadar açık kalır? Heleki çocuk işçi çalıştıranlarla aşırı saçma piyasa koşullarında rekabet etmek gerekirken. Eğer ben tüketici olarak bunu bile yapmıyorsam benim ekonomiye laf söyleme hakkımda kalmıyor. Benim yaptığım okyanusa taş atmak olabilir, ama ben kendimden mesulüm neticede başkasının yapmamasından sorumlu değilim. Yerli firmaları komple aradan çıkarırsak binevi dolaylı yoldan sektörel ülke olarak sömürgeye dönüyoruz. Ben boykotu ülke ekonomisine destek olarak niteliyorum. Böyle şeyler birşeyler yapmaya çalışan yerli üreticilerede moral verir. Adam girmeyeceği piyasaya ülkem destek veriyor diye girer çabalar vs. Ticaret yapanlar dediğimi çok iyi anlayacaktır. Martıya bak mesela sence arkasında Türk halkı olmasaydı Taksi lobisine karşı ne kadar ayakta kalırdı? Kapital kendini yok etmez, birşekilde dönerde önemli olan kime döndüğü. Ben olabildiğince yerliye dönsün diye kendimce ufakta olsa uğraşıyorum. Para kısmına gelirsek paranın yurtdışında durmasınin büyük şirketlerde çok fazla avantajları var. Türkiye çok oynak bir piyasa, özellikle yurtdışından sürekli alım ve yatırım yapan büyük firmaların orada tutması çok normal. O ekonomi ve para yönetimi konusu. Yani Türkiye'de en riskli alan denilebilir. 2024'te falan gri listeden çıkarıldık yani. Tabi ekonomist değilim bende orta karar biliyorum, işin uzmanı çok daha iyi anlatır.Düşüncen güzel hocam ama maalesef türkiyedeki ürünlerin %90 ı yurtdışı ile bağlantılı denmez direk yurtdışına gidiyor parası.
Özellikle mesela çin sebebiyle olan fiyat dengesizliği sebebiyle böyle.
Trendyol vs de yurtdışına geçince iyice komisyonları uçurdu.
Şuan esnaf olmak da o yönden zor.
Devlet de karışmıyor duruma.
Bu sebeple türkiye muadili olmasına fazla bakmana gerek yok![]()
merak etme beraber bozduk diyeti ben de diyetteydimdiyetimi bozduğun için teşekkürler
bedavaya mı getirdin alışverişi naptınÖncelikle konu sahibine teşekkürler bu indirim sayesinde benim 250 TL indirim varmış onu fark ettim onu da birleştirdim farklı ürünler de alarak
bayağı bir uyguna geldi
Algida gerçekten çok kalitesiz çünkü maraş usulü diye satılan çatal/kaşık ile yenilen paketli dondurmayı aldım buzluğa koydum hiçbir şekilde donmadı ama farklı bir markanın aynı tarz ürününü aldım buzluğa koydum cikardigimda donmuştu yemek için biraz bekledim erimesini aradaki farkı bu şekilde anlayabilirsiniz kısaca