Yardım Lga 1700 İşlemci Yükseltmesi Mantıklı mı ?

Bence yüksektmişken bütçeyi biraz daha yükseltip ya da indirim bekleyip amdye geç. Geçtikten sonra anakartla işlemciyi satınca bir miktar parasını çıkartmış olursun

Bence yüksektmişken bütçeyi biraz daha yükseltip ya da indirim bekleyip amdye geç. Geçtikten sonra anakartla işlemciyi satınca bir miktar parasını çıkartmış olursun
Anakartımı çok seviyorum dolu bir kart i9 da fiyatı uygun geldi 17 bin böyle güçlü bir işlemci için iyi fiyat bence tek korkutan şey çektiği güç ve ısınması yoksa performası ve fiyatına göre iyi bir işlemci 14900KF
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben olsam anakartıda değişip 270k plusa geçerdim
14. nesil için dolu bir anakartım var elden çıkarırsam çok ucuz fiyata satmam gerekecek ultra 7 ve i9 14 arasında da çok büyük bir fark yok 24 Cores, 32 Threads. çekirdek sayısı ile ultra 7 den daha iyi rander performası verecektir rekabietçi oyunlarda ultra 7 daha iyi olabilir ama oyunla pek işim yok

Anakartımı çok seviyorum dolu bir kart i9 da fiyatı uygun geldi 17 bin böyle güçlü bir işlemci için iyi fiyat bence tek korkutan şey çektiği güç ve ısınması yoksa performası ve fiyatına göre iyi bir işlemci 14900KF

14. nesil için dolu bir anakartım var elden çıkarırsam çok ucuz fiyata satmam gerekecek ultra 7 ve i9 14 arasında da çok büyük bir fark yok 24 Cores, 32 Threads. çekirdek sayısı ile ultra 7 den daha iyi rander performası verecektir rekabietçi oyunlarda ultra 7 daha iyi olabilir ama oyunla pek işim yok
anladığım kadarıyla render için alıyosun intel alıyosan onun içindir yani anakart yine bulunur satarsın bunu biraz araştırıp bulursun testlerde çok daha önde 270k plus oyun için alıyosan 7800x3d falan al

anakartını kullanabilirsin zaten dediğin gibi destekliyor ve götürürde iki seçenek var ya satıp yeni anakarta geçöeceksiniz ya da işlemciyi satıp yeni işlemciden devam edeceksiniz aslında muadili 9800x3d ye göre ucuz değil ve şöyle bir sıkıntıda var bu intel işlemciler sıkıntılı çıkmıştı fabrikadan yani teyit etmeniz gerekecek ve bence boşuna ve fazla zahmet ayrıca da mental olarakta yorucu o yüzden bence elinizdeki sistem sıkıntısız çalışıyorsa öyle kullanın eğer ekran kartınız yoksa ekran kartı alın daha sonra am5 e geçersiniz zaten ddr5 ramlerinizde var psunuzda 9800x3d üstüne rtx 5080 yi bile rahatça besler o konudada sıkıntı yok

birkaç örnek mesela

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-07-05 201742.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-05 201742.webp
    36.1 KB · Hit: 29
  • Ekran görüntüsü 2026-07-05 201731.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-05 201731.webp
    34 KB · Hit: 29
birkaç örnek mesela
Anakartımı sattım diyelim tekrar ultra 7 ıcın güzel bir anakart aldım şu an ultra7 18 bin bide en azından orta seviye bir anakart almam gerekecek ortalama 5 bin fala üste koymam gerekecek yani ortalama 5-6 bin daha pahalıya patlayacak bana ultra işlemci bu şekilde mantıklı mı peki fiyat bazlı düşününce

birkaç örnek mesela
Yani 17 bin sadece verip bu i9 u alıp kötü bir performans almayacağım illaki daha iyi işlemciler mevcuttur ama ben şu an minimum ücrete max performans gibi düşünüyorum.

Anakartımı sattım diyelim tekrar ultra 7 ıcın güzel bir anakart aldım şu an ultra7 18 bin bide en azından orta seviye bir anakart almam gerekecek ortalama 5 bin fala üste koymam gerekecek yani ortalama 5-6 bin daha pahalıya patlayacak bana ultra işlemci bu şekilde mantıklı mı peki fiyat bazlı düşününce

Yani 17 bin sadece verip bu i9 u alıp kötü bir performans almayacağım illaki daha iyi işlemciler mevcuttur ama ben şu an minimum ücrete max performans gibi düşünüyorum.
Hocam 270K plus'ta cudimm ram desteği ve ramlerde 7200 MHz resmi destek ve ramlerde 8000 MHz'ye kadar hız aşırtmada garantinin bozulmaması

Yani sizin işleriniz içinçok daha uygun

Ultra 5 250K plus alsan bile aşağı yukarı 14900kf ile aynı performansı alırsın

mevcut sistem bileşenlerim şu şekilde:

ilk olarak ustteki arkadasin dedigi gibi PSU degis. intel islemciler cok fazla guc ister , oyunlarda 140-155 arasi rahat kullaniyor ve arasira 250-300 arasini gorebiliyorlar. yani o PSU ile bence sansini cok zorlama ve sistemi yukseltmeye iyi bir psu ile basla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,759
Üyeler
199,910
Son üye
Eren421

Geri