Bilgisayarı Sömürmeyen W11 Kurma?

Mujka

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,218
iyi akşamlar forum, pc'ye format atıcam ama tertemiz bir format atmak istiyorum. daha hafif çalışan w11 sürümleri ile ilgili bilgim yok. detaylıca yazıp yardımcı olursanız sevinirim. arka planda çalışan ve ssd'de gereksiz yer kaplayan (telemetriler) şeyler olmadan w11 kurmak istiyorum. ayrıca şu anda hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler

iyi akşamlar forum, pc'ye format atıcam ama tertemiz bir format atmak istiyorum. daha hafif çalışan w11 sürümleri ile ilgili bilgim yok. detaylıca yazıp yardımcı olursanız sevinirim. arka planda çalışan ve ssd'de gereksiz yer kaplayan (telemetriler) şeyler olmadan w11 kurmak istiyorum. ayrıca şu anda hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler
Seni her cevap altında görüyordum ama soru sorarken görmek garibime gitti bu yorum sayesinde de sorun tekrardan yukarı çıksın bari ama bir kaç tavsiye olarak da Brave kullanabilirsin win 11 olarak da Tiny11 kullanabilirsin . Windowsdan sıkıldıysan linux tabanlı işletim sistemleri de Linux Mint ve ya Ubuntu kullanabilirsin

Kendi kullandığım yöntemi tavsiye edebilirim.

Standart bir Windows 11 pro kurulumundan sonra Chris Titus Tech's Windows Utility aracı ile dilediğim gibi debloat edip gereksiz telemetrileri kapatıyorum.Gayet stabil bir deneyim sunuyor.İncelemek isterseniz birçok yerli kanal bu uygulamayı incelemişti.

Açık kaynak olmasıda ayrıca hoş bir durum virüs riski açısından düşününce.Repack edilmiş Windows’lara nedense güvenemiyorum.

Bende çok bilgili değilim ama sürümden ziyade kurulumdan sonra arkaplanda çalışacaklar, başlangıçta açılacaklar gibi şeyleri düzenleyerek yapılmıyor mu o iş?

Bende çok bilgili değilim ama sürümden ziyade kurulumdan sonra arkaplanda çalışacaklar, başlangıçta açılacaklar gibi şeyleri düzenleyerek yapılmıyor mu o iş?
Buda olabilir önce arkaplanda çalışan şeyleri kaldır sonrasında Revo uygulaması ile gereksiz her şeyi kaldırarak da temiz bir win11 de yapılabilir şunu da söyleyim repack win lere güvenebilirsin aslında onlarda çok da ayrı bir şey yapmıyor aslında.

elle yapmakla uğraşma çünkü windows basit bir update ile bile çoğu şeyi kendi istediği hale geri döndürüyor
custom iso'larla da uğraşmak istemiyorsan en temizi sıfırdan windows kurup üzerine atlasos kurmak

hafif tarayıcı arıyorsan da chromium tabanlı thorium önerebilirim aşırı hızlı, özelleştirilebilir bir şey istiyorsan firefox tabanlı zen var. Brave'i biliyorsundur zaten, açık kaynak olsun hiçbir verimle ilgilenmesin diyorsan tamamen topluluk tarafından geliştirilen helium da var. Ne için istediğini belirtsen ona göre tarayıcı öneririm

Custom OS'lerin tamamı risk taşıyor. Reddit'de de hiç önerilmiyorlar. Ek olarak pek çok bağımlılık hatasına da sebep oluyorlar. En iyisi resmi Windows 11 ISO'sunu kurduktan sonra debloater kullanmak.

Gereksiz tüm öğeleri, ram'i sömüren yan uygulamaları ve copilot gibi AI sistemlerini silip, kapatıyor tek klik ile.

Hocam Windows 11 IoT Enterprise LTSC kurabilirsiniz hafiftir, tek eksiği Microsoft Store onuda cmd üzerinden "wsreset -i" komutu ile ekleyebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,327
Üyeler
198,745
Son üye
raihoku

Geri