Ryzen 5 5600 RTX 5060 Darboğaz Sorunu

yaSİNS4

80+
Reaksiyon skoru
19
Oyunlarda ani fps düşmesi sorunu yaşıyorum mesela cs2 oynarken 200-300 arasında fps alıyorum diyelim ani bir sekizde frametime yukarı kalkıyor ve 150 fpse kadar düşüyor cyberpunk oyununda da aynı sorun var 80-100 fps alırken cpu kullanımı 90 a kadar fırlayıp gpu kullanımı 30 a kadar düşüyor ve fps 35'e kadar iniyor yaptıklarım
Latencymon testi gecikme yok nvidia denetim masası ayarları işe yaramadı temiz format atıldı sadece driver güncellemeler ve oyun açıldı aynı sorun docp açık kapalı fark yok biosta da türlü türlü ayarlar denedim sıcaklıklar da normal işlemci en fazla 65 ekran kartı en fazla 70 derecede cs yüksek fps olmasına rağmen kesinlikle akıcı değil

Bu arada ani fps düşüşleri her oyunda oluyor.

her türlü ayarı denedim ultra düşük fark etmiyor.

Bu sistemin darboğaz yapmaması lazım diye biliyorum

Sistemim

Asus Prime b 550 m k argb
2x8 16 gb ram
Rtx 5060
Ryzen 5 5600
Msi m450 ve xioxia g2 ssd
Deepcool 700w psu

Şimdi ilk olarak her sistemde darboğaz olur, monitörün bile darboğaz yapabilir. Felaket bir şey değil darboğaz olması ama sendeki sistemin akıcılığı bu kadar bozacak kadar darboğaz yapması da normal değil.

İki tane ssd var sisteminde bunların ikisinde de driver veya işletim sistemi kurulu olması ihtimali var mı? Olur ya önceden biri vardır ve onda işletim sistemi kuruluyken diğerine geçersin ve ona kurulum yaparsın eski ssd’de de işletim sistemi kalır vs.

Ramlerinin hızları nedir ve xmp mi kullanıyorsun manuel overclock mu yapıyorsun ?

İşlemcide pbo, curve optimizer vs açık mı?

ARGB yazılımı kullanıyor musun?

Şimdi ilk olarak her sistemde darboğaz olur, monitörün bile darboğaz yapabilir. Felaket bir şey değil darboğaz olması ama sendeki sistemin akıcılığı bu kadar bozacak kadar darboğaz yapması da normal değil.

İki tane ssd var sisteminde bunların ikisinde de driver veya işletim sistemi kurulu olması ihtimali var mı? Olur ya önceden biri vardır ve onda işletim sistemi kuruluyken diğerine geçersin ve ona kurulum yaparsın eski ssd’de de işletim sistemi kalır vs.

Ramlerinin hızları nedir ve xmp mi kullanıyorsun manuel overclock mu yapıyorsun ?

İşlemcide pbo, curve optimizer vs açık mı?

ARGB yazılımı kullanıyor musun?
Hocam 1 ssd'de yanlızca Windows driver ve cs2 gibi küçük gb'lı oyunlar var diğer ssd'de yanlızca 2 tane oyun var başka hiçbir şey yok işlemci de çok ayar denedim voltaj arttırma pbo ayarları vs hiçbir şekilde işe yaramadı bende biosu sıfırlayıp docp açtım sadece.

Docp açık/kapalı hiçbir şey fark etmiyor.
Argb yazılımı kullanmıyorum sadece sürücüler ve güncellemeler yapıldı.

İşlemci frekansı ne alemde bunlar olurken? Bence anakart beslemelerin aşırı ısınıyor olabilir. SSD marka modelin ne?

İşlemci frekansı ne alemde bunlar olurken? Bence anakart beslemelerin aşırı ısınıyor olabilir. SSD marka modelin ne?
Xioxia excergia g2 vs msin m450 m2 ssd

İşlemci frekansı arada bir saniyelik 3600'e düşüp tekrar normale dönüyor

4450 mhz de çalışıyor ama arada bir 3600e aniden düşüp tekrar normale dönüyor ama kasma fps düşüşü olurken değil rastgele
Anakart sensörlerinde mosfet sıcaklık sensörü var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,031
Üyeler
199,270
Son üye
MuratCvk

Geri