Asus Rog Strix RTX 3080 10g Sorun ?

Herhangi bir mühendislikle uğraşmıyoruz, sadece çocukları uyuttuktan sonra 2 3 saat, video, oyun vs için kullanıyoruz. Yani bant genişliği benim kullanımımda bir fark yaratmayacaksa veya minimalse 5serisinden bir kart alabilirim neden olmasın, garantili vs olmasıda benim için + olur.
Öyleyse içiniz rahat olsun, RTX 5060 Ti ya da RX 9070 size hakkıyla hizmet edecektir.

aynı sorun benim rx 580 da da oluyor. Bu sene başladı yaz ayıyla beraber. ben kartın eski olmasına bağlıyorum artık 5060 a falan geçmeyi düşünüyorum. Oyun oynarken bir anda ekran gidiyor kasa çalışıyor ve oyun sesleri geliyor ama görüntü yok. kasayı kapatıp açınca düzeliyor. Size tavsiyem yeni nesile geçmek gerek artık eski kartların dönemi geçiyor düz 5060 dahi alsan dlss ve frame generation ile 3080 i aratmayacak fpsler alıyorsun. siz 5060ti 16gb falan alırsanız baya tatmin edecektir. beyaz modelleri de var ayrıca.
SIz çözebildiniz mi peki sorunu hocam? Bence eski olmasıyla alakası olmaması lazım, kart kondisyon olarak iyi bakımınıda yapıyorum. Çözebilirsem bu kartı kullanmaya devam ederim, boşa fazladan masraf yapmasam işime gelir + 3080 bize fazlasıyla yetiyor, fps takıntımızda yok, görüntü akıyor, takılma olmuyorsa sorun yok.

Ama çözemezsem 5060ti alacağım sanırım eski kart almaktansa, garanti vs. daha mantıklı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartının Core Clockuna -100MHz vererek kullanmayı dene.
Akşam deniyim hocam, bunu nereden yapıcam, video izleyip mi yapayım basit bir yolu var mı?

SIz çözebildiniz mi peki sorunu hocam? Bence eski olmasıyla alakası olmaması lazım, kart kondisyon olarak iyi bakımınıda yapıyorum. Çözebilirsem bu kartı kullanmaya devam ederim, boşa fazladan masraf yapmasam işime gelir + 3080 bize fazlasıyla yetiyor, fps takıntımızda yok, görüntü akıyor, takılma olmuyorsa sorun yok.

Ama çözemezsem 5060ti alacağım sanırım eski kart almaktansa, garanti vs. daha mantıklı.

Akşam deniyim hocam, bunu nereden yapıcam, video izleyip mi yapayım basit bir yolu var mı?
Hocam bölgenizdeki yorumları olumlu bir pcciye goturerek arıza tespit yaptırabilirsiniz brlki 3 4k ya hallolur.

Öyleyse içiniz rahat olsun, RTX 5060 Ti ya da RX 9070 size hakkıyla hizmet edecektir.
Teşekkür ederim, eldeki kartın sorununu çözmeye çalışayım, baktım çözemiyorum o zaman alırım artık.

Hocam bölgenizdeki yorumları olumlu bir pcciye goturerek arıza tespit yaptırabilirsiniz brlki 3 4k ya hallolur.
Şimdi birini buldum, yarından sonra kaynağı tespit etmek için alacak benden, bakalım ne çıkacak.

Merhabalar.
Bu pc yi ilk kendim için toplamıştım, daha sonra eşime verip kendime yeni topladım.
BIr odamız var, yanyana iki masa, burda kullandık. Kart bendeyken lol ve 2d platform acık dünya oyunları oynuyordum genellikle, hanıma geçtikten sonra genel olarak sims 4, bu haftada hogwarts'a başladı.
Kart 2 yıldır bizde 2. El olarak almıştım. Yani kartı zorlamadık bile diyebilirim. Furmark 20dk test sonucunda mesela kapanmadı, 72derece'yi geçmedi, hotspot 84ü geçmedi. Aldığım gibi bakım yapmıştım.
Kartı tamir ettirmek isterim ama bizim buralarda bir teknisyen bulmak çok zor hatta olmayadabilir.
5060ti lara bakıyorum, tek merak ettiğim veri yolu 128bit, bu şuanki kullanımımızı etkiler mi kötü yönde, yoksa framgen teknolojisi dlss falan ile 3080'den daha da mı iyi olur. Kafamda bunu oturtursam 5060ti'larıda düşünebilirim. Bu kartıda ya böyle satarım yada yaptırabilirsem yaptırıp.
Instagram: Teknolojicozum bu arkadaş iyi bir teknisyen. Anlaşmalı kargo vs şeklinde çalışıyor, ulaşın isterseniz.

Son düzenleme:

Ben çözemedim yapay zekayla da çok uğraştık karta undervolt falan yaptık bütün driverları denedim sitedeki, her şeyi yaptım ama yok olmuyor her halükarda haftada en az 3 4 defa yaşıyorum bazen günde 2 defa oluyor. Değiştireceğim kartı galiba çok rahatsız edici bir durum. düz 5060 a geçeceğim ben dediğiniz gibi 3080 fazlasıyla yeterli bir kart bende de 3080 veya 3080ti olsa değiştirmek istemezdim ama bu sorunu yaşamanız kötü olmuş.

Nvidia yazılımında ayar varsa direkt oradan yapabilirsin (Ben AMD kullanıyorum onda var) yoksa da MSI Afterburner kullanabilirsin.

Ben çözemedim yapay zekayla da çok uğraştık karta undervolt falan yaptık bütün driverları denedim sitedeki, her şeyi yaptım ama yok olmuyor her halükarda haftada en az 3 4 defa yaşıyorum bazen günde 2 defa oluyor. Değiştireceğim kartı galiba çok rahatsız edici bir durum. düz 5060 a geçeceğim ben dediğiniz gibi 3080 fazlasıyla yeterli bir kart bende de 3080 veya 3080ti olsa değiştirmek istemezdim ama bu sorunu yaşamanız kötü olmuş.
Vallahi kötü bi durum. Bende sorun yokta hanım oyunda ilerliyor şak gidiyor ekran. Kayıt etmemiş vs. oluyor can sıkıyo, hevesi kaçıyo. Şimdi bir teknisyen buldum yarından sonra ona vereceğim, kaynağını bulmaya çalışacak. Bulur ve çözerse size de bilgi veririm en azından bir bakarsınız belki benzer bir problemdir. Tabi teknisyeninde bulacağı mechul, çözebilir mi merak konusu.
Nvidia yazılımında ayar varsa direkt oradan yapabilirsin (Ben AMD kullanıyorum onda var) yoksa da MSI Afterburner kullanabilirsin.
Tamam, teşekkür ederim hocam, akşam bi bakacağım.

Instagram: Teknolojizcozum bu arkadaş iyi bir teknisyen. Anlaşmalı kargo vs şeklinde çalışıyor, ulaşın isterseniz.
Burda biri ile görüştüm, ondan sonuç alamazsam bu kişiylede görüşürüm, teşekkür ederim.

5060ti'lar 30k'dan başlıyor hocam, rengide beyaz olmak zorunda, beyaz sistem kurduk.
3080'ler bize yetiyor açıkcası yani ne kadar uygun o kadar iyi açıkcası.
MFG ne oluyor?

Bakımsız değil hocam, termal macun + padlerini değiştirip bakımını yapmıştım. Furmark testinde 72dereceleri geçmiyor full yükte.
Bu arada siyah ekran değil, fanlar son hıza çıkıp monitör " No Signal " 'e düşüyor. Görüntüyü direk kaybediyoruz ve hiç bir şey yapamıyoruz PC'yi kapatmak zorunda kalıyoruz.
O zaman driver sorunu olabilir önceden 3080 kullanırken banada benzer sorunlar olmuştu. Eski sürümleri deneyebilirsiniz sırayla.

O zaman driver sorunu olabilir önceden 3080 kullanırken banada benzer sorunlar olmuştu. Eski sürümleri deneyebilirsiniz sırayla.
Driver sürümlerinide denedik herhangi bir değişiklik olmadı malesef. Kartın kendisinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben. Fiziki bir sorun.

Driver sürümlerinide denedik herhangi bir değişiklik olmadı malesef. Kartın kendisinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben. Fiziki bir sorun.
Pc değişince aynı problemi vermezdi yazılımsal olsa. Donanımsal oldugu belli👍

Sistemlerin PSUlar kaç watt? marka model, kaç yıldır sizde?

Sistemlerin PSUlar kaç watt? marka model, kaç yıldır sizde?
Asus Rog Strix 750g PSU'ların ikiside. Hanımın sistemi 2 yıldır bizde, kendi PC'mi kıştan önce toplamıştım.
Kendi sistemimde Gigabyte Aorus 3080 var. Daha çok güç çekmesine karşın benim PC'de güç çekimde herangi bir problem olmuyor.
Sorun kartta olduğu net. Hangi PC'ye taksak onda görüntü kaybediyoruz. Belli bir aralığı yok, kafasına göre.

Ekran kartının Core Clockuna -100MHz vererek kullanmayı dene.
Dün denedik bunu, herhangi bir değişiklik olmadı. Sorun devam ediyor.
Bugün bir teknisyene verdim kontrol edicek soruna bakıcak. Artık iş onda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,043
Üyeler
199,275
Son üye
chokqu

Geri