Legion Pro 5 Isınma Sorunu

Taha46

80+
Reaksiyon skoru
1
Legion pro 5, rtx 5070, r9 8940hx, 32gb ram , 1tb ssd, versiyonunu aldım laptop bugün geldi bütün guncellemelerini yaptım valorantta bi test edeyim dedim fps yi sınırlamadığımda 100 dereceyi çok rahat görüyor, kısıtladığımda ise 95 derecelerde neden böyle acaba.

legıon sogutma olarak genelde ptm artı buhar tıpı sogutma kullanıyor ıslemcın ryzen ama yıne de bu kadar sıcak calısmamalı laptopun altını kapatan bogan bırsey yoksa eger uzak ıletısım servısını arayıpta yardım alabılırsın

Fan modunun Performans Kipi'nde (Lenovo güç tuşu kırmızı renkli olur) olduğuna emin ol veya Dengeli Kip'te (AI Engine+ açık şekilde)(Lenovo güç tuşu beyaz renkli olur) olduğuna emin ol.

Sessiz Kip'te (Lenovo güç tuşu mavi renkte olur) bilgisayar ısınsa bile fan devrini artırmayacaktır. Bu da sıcaklığı en üste çok rahat çıkarır.

Lenovo Vantage üzerinde bu ayarları yapabilirsin veya Fn+Q kombinasyonu ile arasınsa geçiş yapabilirsin.

legıon sogutma olarak genelde ptm artı buhar tıpı sogutma kullanıyor ıslemcın ryzen ama yıne de bu kadar sıcak calısmamalı laptopun altını kapatan bogan bırsey yoksa eger uzak ıletısım servısını arayıpta yardım alabılırsın
hocam sabahtan beri bilgisayar guncelleme yapıyor hiç kapanmadı muhtemelen ondan diye düşünüyorum yarın tekrar bi bakacağım

Fan modunun Performans Kipi'nde (Lenovo güç tuşu kırmızı renkli olur) olduğuna emin ol veya Dengeli Kip'te (AI Engine+ açık şekilde)(Lenovo güç tuşu beyaz renkli olur) olduğuna emin ol.

Sessiz Kip'te (Lenovo güç tuşu mavi renkte olur) bilgisayar ısınsa bile fan devrini artırmayacaktır. Bu da sıcaklığı en üste çok rahat çıkarır.

Lenovo Vantage üzerinde bu ayarları yapabilirsin veya Fn+Q kombinasyonu ile arasınsa geçiş yapabilirsin.
sessiz modda kullanırken (valorant için söylüyorum) 68 ile 85 arası ama balanced ve performans modlarında 100 dereceyi goruyor rahat acaba oyunla ilgilide olabilirmi diye düşünüyorum

Legion pro 5, rtx 5070, r9 8940hx, 32gb ram , 1tb ssd, versiyonunu aldım laptop bugün geldi bütün guncellemelerini yaptım valorantta bi test edeyim dedim fps yi sınırlamadığımda 100 dereceyi çok rahat görüyor, kısıtladığımda ise 95 derecelerde neden böyle acaba.
Şimdi net bilmiyorum ama bende Asus Rog Strix var. Intel 275H cpulu, herhalde bu daha güç geçen bir cpu? 80 derecede performans da kalıyor. Ama bir de overclocklu(sanırım) mod var, ultra mıydı ismi işlemci 30w daha çekiyor, 130 oluyor. Direk soğutucuyla bile 100c vuruyor. Laptop soğutucu daha çok ramlere işe yarıyor. Lenovo 7 Pro da vapor chamber diye biliyorum asus rog la aynı. Aynı segment laptoplar, sende de soğutucu işe yaramaz diye düşünüyorum ve watt fazla çeken modda ise normal. Ancak silent/quiet modda fln ise evet bir tık kötü. Sebebi ne olur, termal pad veya macun kullanıyor olması lazım. Asus rog da sıvı metal macun, o yüzden akma olmaz diye biliyorum. Zaman geçtiyse bakım zamanı da gelmiş olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Perfomans da 100w çekiyor, ultra da 130
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

*turboymuş ismi

Son düzenleme:
sessiz modda kullanırken (valorant için söylüyorum) 68 ile 85 arası ama balanced ve performans modlarında 100 dereceyi goruyor rahat acaba oyunla ilgilide olabilirmi diye düşünüyorum
Acaba harici ekran kartı yerine dahili ekran kartını mı kullanıyor? Nvidia denetim masası ayarından Valorant için kullanılacak GPU ayarını Nvidia olarak değiştirin. Sonra oyunu tekrar test edin.

Geri