Ryzen 7 9800x3d Yükte 140w Çekip, 95 Derecelerde Geziyor

O soğutucu bende de var 250-365 watt çeken işlemciyi 100 derece de tutabiliyor bence problem başka :)
O hangi işlemciymiş çok merak ettim AMD Ryzen Threadripper serisi mi ya da Intel Eypc mi? Birde öyle bir aralık vermişsin ki araya bir işlemci daha sığar

O hangi işlemciymiş çok merak ettim AMD Ryzen Threadripper serisi mi ya da Intel Eypc mi? Birde öyle bir aralık vermişsin ki araya bir işlemci daha sığar
Fotoğrafını paylaştım dostum i7 12700kf :) :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekler

• 360watt.webp
    360watt.webp
    211.8 KB · Hit: 19
Hocam, sizce problem neyde?

Soğutucuyu bugün garantiye verdim ama başka bir parçada problem olma şansı var mı?

Hocam, sizce problem neyde?

Soğutucuyu bugün garantiye verdim ama başka bir parçada problem olma şansı var mı?
Normal bence amd ısınan işlemciler. Isı dağılımı intele göre kötü. O yüzden sorun yok. Oyunda 70-72 masaüstünde yada chrome tarzı 50-55 arası normal amd işlemcilerin. Ben oc olarak kullanıyorum tüm çekirdekler 5.2 ve 4.2 olarak oyunlarda maksimum 70-72 görüyor yazın. Kışın ise 60-65 arası.

Kardeşim test yapma fırsatım oldu. Occt'nin son 17.0.6 sürümünde test yaptım. Test öncesi oda sıcaklığı 27.0 C° kasa sıcaklığı 30.2 C° dereceydi. Test sırasındaki oda sıcaklığı değişmedi 27.0 C° kasa sıcaklığı da 30.4 C° dereceye çıktı. İstersen uzun süreli testte yaparım ama 1dk dediğin için 1 dklık test yaptım. Görselleri ekliyorum ilk görsel cpu extreme testi, ikinci görsel cpu + ram testi.
Ekran Görüntüsü (39).webp

Ekran Görüntüsü (41).webp

Bios ayarlarımı da paylaşıyorum. Termal macunum HY-P17
Bios Ayarları

PBOAdvanced
PBO LimitMotherboard
PBO Scalar5x
Cpu Boost Clock OverridePositive
Max Cpu Boost200MHz
Platform Thermal Throttle LimitAuto
Curve Optimizer
All core -35
Curve ShaperMin → Auto
Low → Auto
Med → (Low-Med-High) → -5
High → Auto
Max → Auto
ExpoAçık

Kardeşim test yapma fırsatım oldu. Occt'nin son 17.0.6 sürümünde test yaptım. Test öncesi oda sıcaklığı 27.0 C° kasa sıcaklığı 30.2 C° dereceydi. Test sırasındaki oda sıcaklığı değişmedi 27.0 C° kasa sıcaklığı da 30.4 C° dereceye çıktı. İstersen uzun süreli testte yaparım ama 1dk dediğin için 1 dklık test yaptım. Görselleri ekliyorum ilk görsel cpu extreme testi, ikinci görsel cpu + ram testi. Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Bios ayarlarımı da paylaşıyorum. Termal macunum HY-P17
Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz hocam?

Benim işlemcide 130W varı çekiyor ama 95 derecelerde geziyor. Sizin değerleriniz çok daha iyi gerçekten, 10 derece az.

Son düzenleme:
Hocam yaptığınız işlem çok sağlıksız çok kısa süre çalışmasına rağmen 110 dereceye ulaşmış birde siz işlemcinin güç limitlerini kaldırmışsınız tabii ki de o kadar yüksek watt değerlerine ulaşacak. Bu şekilde bir ayar yapmanızdaki gerekçeyi desem hafif kalır fantazi nedir ? :D

Hocam yaptığınız işlem çok sağlıksız çok kısa süre çalışmasına rağmen 110 dereceye ulaşmış birde siz işlemcinin güç limitlerini kaldırmışsınız tabii ki de o kadar yüksek watt değerlerine ulaşacak. Bu şekilde bir ayar yapmanızdaki gerekçeyi desem hafif kalır fantazi nedir ? :D
Sadece anakart ve işlemcinin güç limitlerini zorlamak. Anakartı ilk aldıgımda colorfulun kalitesiz olduğunu sorun yaşayacağımı söylemişlerdi bende bunun için limitleri kaldırdım 380wat-400 watt gibi bi limit belirledim 364 watta kadar rahat besleyebildi ve ne bi mavi ekran yada bi hata aldım tek sorunum soğutucuya takılmak oldu. Şimdi ise yine aynı şekillde güç limitleri kalkık durumda kullanıyorum ama uv ve bios üzerinden işlemci sıcaklığı 100 derece olarak ayarladım. Şuan 5.3 ghz p çekirdekleri 4.2ghz de e çekirdekleri rahatlıkla kullanabiliyorum. Oyun içi değerlerde ise 75 derece görmüyor bile izmir sıcağında. Ayrıca bios üzerinden sıvı soğutma ayarlarını sessiz modda kullanıyorum. O yüzden biraz yüksek özel ayar yapsam 70 derece görmez bile diye düşünüyorum. Genel olarak sistemden memnunum. 4*8gb ram de kullanıyorum 6000mhz oc olarak kullanıyorum. Bu şekilde kullanma dediler sistem kararlı olmaz dediler on numara çalısıyor :D

Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz hocam?

Benim işlemcide 130W varı çekiyor ama 95 derecelerde geziyor. Sizin değerleriniz çok daha iyi gerçekten, 10 derece az.
Arctic LF3 420mm kullanıyorum kasa da asus proart pa602. Occt de maskimum 140w gördüm.

Sadece anakart ve işlemcinin güç limitlerini zorlamak. Anakartı ilk aldıgımda colorfulun kalitesiz olduğunu sorun yaşayacağımı söylemişlerdi bende bunun için limitleri kaldırdım 380wat-400 watt gibi bi limit belirledim 364 watta kadar rahat besleyebildi ve ne bi mavi ekran yada bi hata aldım tek sorunum soğutucuya takılmak oldu. Şimdi ise yine aynı şekillde güç limitleri kalkık durumda kullanıyorum ama uv ve bios üzerinden işlemci sıcaklığı 100 derece olarak ayarladım. Şuan 5.3 ghz p çekirdekleri 4.2ghz de e çekirdekleri rahatlıkla kullanabiliyorum. Oyun içi değerlerde ise 75 derece görmüyor bile izmir sıcağında. Ayrıca bios üzerinden sıvı soğutma ayarlarını sessiz modda kullanıyorum. O yüzden biraz yüksek özel ayar yapsam 70 derece görmez bile diye düşünüyorum. Genel olarak sistemden memnunum. 4*8gb ram de kullanıyorum 6000mhz oc olarak kullanıyorum. Bu şekilde kullanma dediler sistem kararlı olmaz dediler on numara çalısıyor :D
Ya herkesin bir ağzı var konuşuyor da Colorful desen o ne gökkuşağı mı diyecek insanlar yorum yapıyor işte ama aslında çinin en iyi bilgisayar bileşeni üreten markası.

Arctic LF3 420mm kullanıyorum kasa da asus proart pa602. Occt de maskimum 140w gördüm.
Hocam, ben 130W çekip, 95 dereceyi gördüm saniyesinde. Pompa gerçekten bozuk galiba, iyi ki bugün garantiye vermişim.

360 olanını kullanıyorum 9850 de -30 curve optimizer ile occt en yüksek 81 derece gördüm 140/142w civarı çekiyor

Geri