7800x3d İşlemciye Geçtikten Sonra Donmalar

Reaksiyon skoru
9
7500f xpg ddr5 6000 cl30 ram kullanıyordum. İşlemciyi 7800x3d yaptıktan sonra sistemde bazen donmalar oluyor daha sonra reset atıyor. Bios güncellemesi yaptım format attım. Cinebech testinde herhangi bir sorun çıkmıyor. Sorun sizce ne olabilir.

Psu ve anakartın nedir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de soğutucun

Gİgabyte B650 gaming x ax v2 Psu Fsp Vitaa 850gm(yeni aldım) eskisinde de aynı sorun var. Soğutucu arctic liquid freezer iii 240

Gİgabyte B650 gaming x ax v2 Psu Fsp Vitaa 850gm(yeni aldım) eskisinde de aynı sorun var. Soğutucu arctic liquid freezer iii 240
hiçbir sorun yok bileşenlerde. bios dan gerekli performans ayarlarını falan yaptınız mı? böyle güçlü işlemciler kullanılırken bios ayarları yapmak lazım

Anakartın fazı biraz düşük ısınma yapıp belki donma yapabilir

Hocam sanırım işlemci yükseltmesi yapmışınız eski işlemci sistemden çıktıktan sonra format attınız mı formatsız yeni işlemciyi takıp kullanmaya başlamak çok sağlıklı olmuyor diye biliyorum

Anakartın fazı biraz düşük ısınma yapıp belki donma yapabilir
8+2+2 60A bence düşük değil. Testlerde yüksek işlemcileri gayet düşük sıcaklıkta besliyor. IMC denilen bellek denetleyici mevzusunda sorun olabilir mi acaba? Garantide bunu nasıl değerlendiriyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,881
Üyeler
199,241
Son üye
metin376

Geri