Laptop Sıcaklık Az Gösteriyor Fakat Laptopun Üst Yüzeyi Çok Sıcak

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar, Victus 16 s00020 laptopum var. Neredeyse 3 yıldır kullanıyorum ve maalesef birçok kronik sorunla karşılaştım. En son karşılaştığım sorunu da bir türlü çözemedim.

Laptopuma virüs bulaştığı için format atmak zorunda kaldım. Formattan sonra ise ilginç bir şekilde, ısınma sorunu olmamasına rağmen laptopun üst yüzeyi yanacak kadar sıcak olmaya başladı. Bunun üzerine termal macunu değiştirdim fakat sonuç değişmedi. İçini açıp herhangi bir tıkanıklık var mı diye tekrar kontrol ettim ancak hiçbir sorun göremedim. Formattan önce böyle bir problem yoktu, her şey formattan sonra başladı.

Gerekli sürücüleri indirdim, termal macunu değiştirdim. Acaba sıcaklığı yanlış mı gösteriyor diye farklı sıcaklık ölçüm uygulamaları da denedim fakat sonuç yine aynı.

Örneğin oyunda işlemci veya ekran kartı sıcaklığı 60-70 derece görünürken, laptopun üst yüzeyi sanki 90 dereceymiş gibi aşırı ısınıyor. İlginç olan ise fanlar da buna göre tepki veriyor. Normalde 60-70 derecede yaklaşık 3000 RPM'de çalışan fanlar, yine aynı sıcaklık değerleri görünmesine rağmen laptopun dış yüzeyi çok sıcak olduğu için otomatik olarak 5000 RPM'ye kadar çıkıyor. Formattan önce böyle bir durum kesinlikle yoktu.

Baya araştırdım bu sorunu fakat sorunun nedenini bulamadım. Bunu yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Formattan önceki sisteminiz optimize edilmiş bir sistemmiydi? Yeni windows kurulumu sonrası arka planda çalışan bir çok hizmet ve programlar buna neden oluyor olabilir. Custom modlanmış bir windows kurulumunu denemelisiniz. Kendimde eski bir lenovo laptopta windows 11 kullanıyorum cihaz buz gibi soğuk çalışmaktadır. Optimize edilmiş modlanmış sistem kurdum kendimde ve çok rahatım özellikle windows defender'ın kaldırılmış olması büyük rahatlık sürekli olarak engellemeye yönelik sistemide kasan bir yapıya sahip programdı. Ve bir çok hizmetide arka planda çalışan durdurdum. Sorununuza çare çözüm bulunması dileklerimle saygılarımla.
Custom işletim sistemlerini tnctr.com'da bulabilirsiniz.

Formattan önceki sisteminiz optimize edilmiş bir sistemmiydi? Yeni windows kurulumu sonrası arka planda çalışan bir çok hizmet ve programlar buna neden oluyor olabilir. Custom modlanmış bir windows kurulumunu denemelisiniz. Kendimde eski bir lenovo laptopta windows 11 kullanıyorum cihaz buz gibi soğuk çalışmaktadır. Optimize edilmiş modlanmış sistem kurdum kendimde ve çok rahatım özellikle windows defender'ın kaldırılmış olması büyük rahatlık sürekli olarak engellemeye yönelik sistemide kasan bir yapıya sahip programdı. Ve bir çok hizmetide arka planda çalışan durdurdum. Sorununuza çare çözüm bulunması dileklerimle saygılarımla.
Custom işletim sistemlerini tnctr.com'da bulabilirsiniz.
Sistemi optimize etmemiştim fakat 3 yıl içinde laptopu ısındıran veya başka bişey olduğunda kapattığım uygulamalar vardır kesinlikle. Ama bu gereksiz uygulamalar açık olduğunda zaten sıcaklık derecesine yansımaz mı ? Çünkü yansıyor diye biliyorum ben. Benim anlamadığım zaten sıcaklık az fakat laptopun üst yani klavyenin orta tarafı çok ısınıyor gereksiz derecede.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,825
Üyeler
199,228
Son üye
soRRu

Geri