Hocam bence o siyah üstüne koyduğunuz ram fan soğutmasını ters çevirin (yani yukarıya ısıyı atsın rame üflemeye çalışmasın)
Sizin kurduğunuz kombinasyonda siyah fan ramlere “hava üflesin” mantığıyla yapmışsınız anladım fakat;
1)Ekran kartı ısınıyor ekran kartının ısısı yukarıya çıkıyor
2)İşlemci kule tipinin fanı ekran kartından gelen ısının belirli bir kısmını kule tipine gönderiyor belirli kısmını önden çektiği soğuk havayla kule tipine gönderiyor
3)üstteki 3 fan emme görevimi görüyor yoksa yukarıya doğru atacak şekildemi konumlandırdınız bilmiyorum
Eğer yukarıya doğru atacak şekilde konumlandırdıysan, ramleri soğutan fanın hava çekememesine, ramlere üfleyecek havanın zaten tam tepesindeki fan yüzünden çekilip yukarıya atılmasına sebep olur verimli değildir
Eğer üsttekileride hava çekecek şekilde yaptıysan evet ramlere daha iyi hava vurur fakat ekran kartı ısısıyla çarpışıp yine verimli olmayan vortex sebebiyle soğutma verimli olmaz. Çünkü önden vuran fanlar üstten gelen hava akımıyla çarpıştığı gibi yere çakılır (öndeki fanların rpmleri içerdeki fanların rpmlerinden yüksek olmalı)
Ek ve önemli tavsiye: ram çubuklarının tamamına ve “dik şekilde” (yani ||||ıııı) şeklinde üfleme yapabilirseniz en sağlıklısı olur (ı ları ram çubuğu olarak düşünün l leri ise onları kapsayacak şekilde direkt sırt bölgesine hava vuracak şekilde düşünün)
Ama bu kule tipi soğutucu düzeniyle çok mümkün gözükmüyor. Siz birde o siyah fanı ters çevirerekte denemeyi ihmal etmeyin. Belki benim senaryoda daha serin olur belki sizin senaryoda