20-25 Bin TL Ortalama X870 Anakart Önerisi Atx Siyah

Oyun için X870 almak çok gereksiz, 20-25K çok ciddi bir bütçe, oyun için anakarta yatırılmamalı.
Ben simülasyon oyunları oynuyorum. Usb olarak da 5/6 portu kullanıyorum donglelar ile beraber.Haklısın zamanında 17 küsür verdim eski aldığım karta dediğin gibi 18/19 civarlarında tomahawk max ler var onu da alabilirim hem vatanda mevcut paranın yatmasını beklemem.

Amd’nin ,İntel’in sitesine gireceksinde pcle hattı kaç adet var bakacaksın işlemciye göre . Yine anakart ozelliklerden hangisi x4’le hangisi x8’le çalışıyor . Hepsine baktın işlemci 24 pcle hattı var çıkardın ekran kartini kaldı x8 , x4’ü çipset yedi zaten,taktın 2 adet nvme m2 ssd oyunla sistemi ayrı ssd’de çalıştırdın , düştü gpu x8’e .Yapacağın işleme göre %1-5 arası performans kaybın hayırlı olsun . Hocam her sene yok bunu yaptık , yok sunu yaptık , yok böyle overclock , yok böyle yardımcı yazılımlar .10 senedir düzelmeyen bir durum bu birazcık kavrayınca keriz yerine koyulduğumuzu anlıyoruz .
aynen oyle bundaki sorumluluk AMD ve Intelde, bundan kurtulmak istiyorsak server cpusu alin diyorlar kisaca :)

Merhaba mevcutta kullandığım anakartımı iade için talep oluşturdum. DOA raporu çıkmak üzere bende şimdi yeni bir anakart arayışındayım. ATX formunda ve siyah renk X870 chipsetli bir anakart arıyorum. Sadece oyun amaçlı ama B850 chipset istemiyorum eski anakarttan yaşadığım problemden dolayı.
YZ bana 3 anakart önerdi.

1. Msi Mag X870E Tomahawk Max Wifi
2. Asus Rog Strix X870-F Gaming Wifi
3. Msi Mpg X870E Carbon Wifi

Sizin değerli önerileriniz nedir ?

işlemcim R7 9850X3D
ram 2x16 Lexar Ares 6400/CL30
X870 anakart tercih etmenin temel nedeni pcı express ve m2 çözümleri fazladan usb4 dür haricen üst seviye b850 lere karşı bir avantajları yok denebilir. ama vaktinde yaşadığınız talihsizlik vs illaki x870 seçilecek ise en uygun olanını tercih etmenizde fayda var oyun için 20k üstü bir anakarta ihtiyacınız yok 9850 bu seviye seçeceğiniz her kartta benzer saat hızlarında çalışacaktır.

E versiyonda fazladan pcı m2 ve sata gibi avantajların olur ama temelde düz model fazlasıyla yeterli gelecektir fiyat farkı olmadığı için E tercih edilebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,816
Üyeler
199,441
Son üye
demir35

Geri