Çözüldü✓ Ryzen 7 7800x3d ve RTX 5070 Cyberpunk 2077 Crash Normal mi ?

SirRoach

80+
Reaksiyon skoru
11
Sistemimde 7800x3d ve rtx 5070 var. Dün gece saatlerinde oynarken crash yedim yalnız bir takım araştırmalar yaptım sorunun mfg ve dlss'in beraber açık olmasından kaynaklı olabildiğini yazmışlar bazı yerlerde ama ben yine de size sormak istedim. Ek olarak işlemcim de 70 derecelerde 65 derecelerde çalışıp sürekli bu döngüde oyunlarda bu da kendisi için normal mi? Rtx 5070 için de aynı şeyi söylemeliyim ekran kartı dün bi garipti ne yalan söyleyeyim ilk defa 68 69 70 dereceleri gördüm oyundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bana açıklarsanız çok sevinirim, sistemi de daha 4 gün oluyor alalı yeni topladım.

@Mr.Adem.Y. hadi buyur ,yardımcı olsun

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Gene Takovic hadi buyur yardımcı ol görelim sizleri şu nvidia postlarında

Bazen sorun DLSS değil, direkt MFG oluyor.
Test et:
  • DLSS Quality açık
  • Ray Tracing istediğin gibi
  • Frame Generation OFF, 1-2 saat oynayın hocam
Crash yoksa suçlu büyük ihtimal MFG.

Test et:
  • DLSS Quality açık
oyunda rt ,dlss,mfg hepsini kapatıp oynamayı dene. bu arada sadece bu oyunda mı oluyor ? sistemin diğer parçalar nedir özellikle psu

Sistemimde 7800x3d ve rtx 5070 var. Dün gece saatlerinde oynarken crash yedim yalnız bir takım araştırmalar yaptım sorunun mfg ve dlss'in beraber açık olmasından kaynaklı olabildiğini yazmışlar bazı yerlerde ama ben yine de size sormak istedim. Ek olarak işlemcim de 70 derecelerde 65 derecelerde çalışıp sürekli bu döngüde oyunlarda bu da kendisi için normal mi? Rtx 5070 için de aynı şeyi söylemeliyim ekran kartı dün bi garipti ne yalan söyleyeyim ilk defa 68 69 70 dereceleri gördüm oyundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bana açıklarsanız çok sevinirim, sistemi de daha 4 gün oluyor alalı yeni topladım

hocam birde oyun tam hangi saat ve dakikada crash yediğini biliyorsanız çalıştır'ı açıp eventvwr.msc yazıp açarsanız orada olay günlükleri olacak, saati saatine yazar. hata kodu da orada mevcut olur diye tahmin ediyorum. hata kodu ile daha sağlıklı bir neden tespiti yaparsınız :)
Windows Günlükleri (Windows Logs) → Uygulama (Application) , bu sıralamayı takip ortada çıkacak olan yerden crash zamanına göre bulabilirsiniz hata kodunu

Nvidia nin müthiş driverı ve mfg teknolojisi kesinlikle sorun çıkarmaz sorun PSU (!)

65-70 dereceler normal, sorun PSU'dan olabilir. Driver da bir sıkıntı yok, gayet stabil şu sıralar.

Nvidia nin müthiş driverı ve mfg teknolojisi kesinlikle sorun çıkarmaz sorun PSU (!)
850W bir psu sahibiyim

Test et:
  • DLSS Quality açık
Size aynen bildiricem tekrar ayarları deneyip.

oyunda rt ,dlss,mfg hepsini kapatıp oynamayı dene. bu arada sadece bu oyunda mı oluyor ? sistemin diğer parçalar nedir özellikle psu
Sadece cyberpunk 2077'de oldu diğer oyunlarda kaymak gibi, diğer parçalarım da 16 gb ddr5 ram apacher, 1 tb kingston m2 ssd'ye sahibim, 360mm de sıvı soğucu var, b650m-r anakart. Son olarak da hepsini kapatıp da oynamayı deneyeceğim.

psu tam model lazım, yazılımsal bir sorun o zaman mfg açınca falan oluyorsa

hocam birde oyun tam hangi saat ve dakikada crash yediğini biliyorsanız çalıştır'ı açıp eventvwr.msc yazıp açarsanız orada olay günlükleri olacak, saati saatine yazar. hata kodu da orada mevcut olur diye tahmin ediyorum. hata kodu ile daha sağlıklı bir neden tespiti yaparsınız :)
Windows Günlükleri (Windows Logs) → Uygulama (Application) , bu sıralamayı takip ortada çıkacak olan yerden crash zamanına göre bulabilirsiniz hata kodunu
hocam sanırım dediğiniz kısım burası. 4 civarlarında oldu oyuna saat 1 de başlayıp 4 civarlarında kapatmıştım.

psu tam model lazım, yazılımsal bir sorun o zaman mfg açınca falan oluyorsa
Kasayla beraber satılıyordu psu kasamın ismi mofan psu belli markası yok sanırım.

65-70 dereceler normal, sorun PSU'dan olabilir. Driver da bir sıkıntı yok, gayet stabil şu sıralar.
ben nvidia app falan kurmadım performans düşürüyor diye ondan mı kaynaklanıyor acaba ama sanmam.

Ekler

• hata.webp
    hata.webp
    117.5 KB · Hit: 27
Sistemimde 7800x3d ve rtx 5070 var. Dün gece saatlerinde oynarken crash yedim yalnız bir takım araştırmalar yaptım sorunun mfg ve dlss'in beraber açık olmasından kaynaklı olabildiğini yazmışlar bazı yerlerde ama ben yine de size sormak istedim. Ek olarak işlemcim de 70 derecelerde 65 derecelerde çalışıp sürekli bu döngüde oyunlarda bu da kendisi için normal mi? Rtx 5070 için de aynı şeyi söylemeliyim ekran kartı dün bi garipti ne yalan söyleyeyim ilk defa 68 69 70 dereceleri gördüm oyundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bana açıklarsanız çok sevinirim, sistemi de daha 4 gün oluyor alalı yeni topladım.
Diğer oyunlarda herhangi bir problem yoksa sadece 1 kerelik yaptıysa normaldir sıkıntı yok kullanmaya devam.

hocam sanırım dediğiniz kısım burası. 4 civarlarında oldu oyuna saat 1 de başlayıp 4 civarlarında kapatmıştım.

Kasayla beraber satılıyordu psu kasamın ismi mofan psu belli markası yok sanırım.

ben nvidia app falan kurmadım performans düşürüyor diye ondan mı kaynaklanıyor acaba ama sanmam.
Sorun %90 PSU'dan hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,992
Üyeler
199,259
Son üye
Ahmet Cerrahoğlu

Geri