Bir İnsan Neden Vegan Olur?

Arkadaşlar forumda vegan veya vejeteryan olan varmı? Nasıl yaşıyorsunuz veya sebebi nedir açıklama imkanınız varmıdır? Kimse yargılamayacak sadece koskoca bir saçmalıktan ibaret olduğunu düşündüğüm için ve bir yakinimla bu meseleden dolayı kavga ettiğimden soruyorum. Belkide ben yanlis biliyorumdur birseyleri

Veganlık, sadece "Ben kendi düşünceleri olmayan, beyni olmayan, sadece popüler akımı veya internette gördüğüm insanların dediklerine göre yaşamımı şekillendirecek kadar beyinsizim" demenin bir başka yöntemidir sadece.

Özellikle de Batı ülkelerine giderseniz sebebini anlarsınız. Bakın oralara; meyve, sebze Türkiye'deki gibi ucuz ve herkesin erişebildiği bir şey değil, daha pahalı bir şey. Yani et daha ucuz. Hatta Ruhi Çenet'in belgeselinde mi yoksa TLC'deki bir belgeselde mi ne, şişman bir Amerikalı da diyordu: "Sağlıklı yaşamak, yani sadece fast food yemeyerek arada meyve sebze de yemek istesek bile çok pahalı, bu yüzden yiyemiyoruz" falan diyorlardı.

Yani veganlık meyve, sebze gibi şeylerin fiyatlarını artırıyor. Bu sayede hem veganlardan fazlasıyla para kazanıyorlar hem de en önemlisi meyve sebzeyi pahalı yaptıkları için insanları çok daha ucuz olan hamburger gibi fast food ve dondurulmuş gıdalara yönlendiriyorlar zorla. Ve bu sayede büyük fast food zincirleri ve market zincirleri çok ama çok daha fazla kazanıyor. Git ve Amerika'da günde ortalama et tüketimini veya varsa bulabilirsin, Amerika'da günlük hamburger vb. satış sayısı gibi istatistik ve tahmin karışımı verileri bul, bak, incele; ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

Ve en önemli bir diğer şey; aslında insanları daha kolay kontrol altına almak için zemin hazırlığına katkı sağlıyor. Mesela araştır, yapay etler yapmaya başladılar. Hatta MrBeast bir videoda tanıtımını yapıyordu; tavuk falan kesmeden tavuk eti yapıp yediriyorlar ve tabii sözde videoda sahte et, gerçek etten daha fazla gerçek et tadı veriyormuş. Böyle insanları kandırıyorlar ve ileride veganların da desteğini arkalarına alarak, özellikle de Batı toplumlarında fabrikalarda üretilen yapay etlere geçip gıdanın kontrolünü de kendi ellerine alacaklar. Şimdi durun ve sadece bir düşünün: Dünyada yapay etler kullanılıyor artık ve siz de o yapay etleri üreten sayılı şirketlerden birisiniz, elinizdeki gücü bir düşünün. Şimdi tabii bu öyle işlemeyecek; o zaman geldiğinde o büyük firmaların hepsi tek bir yerden emir alacak. Tıpkı günümüzde Rusya'ya bile boykot yapan birçok markanın, İsrail'in erkek, kadın, çocuk ve bebek demeden herkesi katletmesi ve tonlarca savaş suçu işlemesine rağmen hâlâ desteği bırakmamalarının arkasındaki sebep gibi.

Her neyse, şimdi veganlara geri dönersek beyinsiz olduklarını sana şu örnekle kanıtlayayım: Şimdi veganlar nelerden şikayetçi? "Hayvanlar da birer canlı, onların da hayatları var, onlar da yaşamalı, özgür olmalı, bizler et yiyelim diye onları öldürmemeliyiz" diyorlar ve bunu protesto ediyorlar vb. değil mi? Peki hadi biz insanlar et yemeyi bıraktık, hayvanları da özgür bıraktık, saldık doğaya; ee sonra ne olacak? Yani aslanlar, kurtlar, çakallar ve diğer tüm etçil hayvanları ne yapacağız? O hayvanlara "Yemeyeceksin" diyemezsin, hayvanları vegan yapamayız. Ne yani, gidip kurtları, çakılları mı protesto edecekler bu sefer? O zaman iki sonuç var: Ya doğa kanunu geçerli olacak ve etçiller otoburları yiyecek ya da etçillerden uzak tutacağız onları, etçiller de birbirini yiyecekler ve en sonunda ölecekler, soyları da tükenecek. Eee bu çok daha zalimce ve vicdansızca bir şey değil mi? Ve o zaman iki türlü de hayvanlar ölüyor, ne oldu şimdi?

Yani kısaca insanların hayvanları yemeleri doğanın kanunu. Et yemezsek vücudumuzda bazı şeyler eksik olur, gelişimimiz yavaşlar ve daha kolay hastalıklar kaparız, bağışıklık sistemi zayıflar vs. Yani kısaca insanlar etsiz veya aynı şekilde yeşilliksiz de yaşayamaz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar forumda vegan veya vejeteryan olan varmı? Nasıl yaşıyorsunuz veya sebebi nedir açıklama imkanınız varmıdır? Kimse yargılamayacak sadece koskoca bir saçmalıktan ibaret olduğunu düşündüğüm için ve bir yakinimla bu meseleden dolayı kavga ettiğimden soruyorum. Belkide ben yanlis biliyorumdur birseyleri
elcibiticiler,ittaparlar,veganlar,iklim aktivistleri y0k edilmeli

Tartisacak bir sey yok. O ot yemeyi sever sen et yemeyi birak herkes istedigi gibi kendine gore yesin.

Ben istemeden vejetaryen biriyim, kendimi bildim bileli koyun eti, dana eti gibi etleri yiyemiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,653
Üyeler
199,203
Son üye
oxo768

Geri